5 τρόποι να σώσετε τον γάμο σας σύμφωνα με την Esther Perel

Η ειδικός στον τομέα των σχέσεων και σύμβουλος γάμου Esther Perel, έχει 5 βασικές συμβουλές.

Η Esther Perel, παγκοσμίως γνωστή ειδικός στον τομέα των σχέσεων και σύμβουλος γάμου, έχει δουλέψει στη καριέρα της με εκατοντάδες ζευγάρια από όλο τον κόσμο. Κατά τη διάρκεια των αμέτρητων συνεδριών που έχει κάνει με ζευγάρια κάθε τύπου, παρατήρησε κάποια κοινά στοιχεία που χαρακτηρίζουν όλες τις πραγματικά ευτυχισμένες σχέσεις. Αυτοί είναι οι 5 τρόποι να σώσετε το γάμο σας.

1. Μην βασίζεστε στον σύζυγό σας για τα πάντα

Να αποδέχεστε τη διαφορετικότητα μεταξύ σας και να μην είστε εξαρτημένες από

τον σύζυγό σας για τα πάντα. Να έχετε τη δική σας ταυτότητα ως άτομο και να μην έχετε τάσεις κτητικότητας.

2. Αλλάζετε τα πράγματα πότε πότε (ιδίως στο κρεβάτι)

Η ρουτίνα είναι πολύ άτιμο πράγμα σε έναν γάμο. Μιλάμε για μια καθημερινότητα χωρίς ερεθίσματα με ιδιαίτερο νόημα. Οι καθημερινές υποχρεώσεις στη δουλειά, το βεβαρημένο πρόγραμμα, το άγχος να είναι καθαρό το σπίτι, μαγειρεμένο το φαγητό και τα παιδιά διαβασμένα, μπορούν πολύ εύκολα να κάνουν το ζευγάρι να χάσει την ερωτική επαφή του και να νιώσει ότι ρουτινιάζει. Γι΄ αυτό τον λόγο είναι σημαντικό να προσπαθείτε κάθε φορά να κάνετε λίγο διαφορετικά τα πράγματα και να μην μπαίνετε στην παγίδα να τα κάνετε όλα μηχανικά και προβλέψιμα. Βγείτε ραντεβού, μαγειρέψτε μαζί, κάντε μια δραστηριότητα μαζί, οργανώστε μία εκδρομή με διανυκτέρευση… Κάντε κάτι διαφορετικό στο σεξ…

3. Να βάζετε τον εγωισμό σας στην άκρη και να επιδιώκετε συμφιλίωση στους καυγάδες

Δεν υπάρχει ζευγάρι που να μην τσακώνεται, είναι όμως ο τρόπος που μαλώνετε με τον σύντροφό σας που καθορίζει αν η σχέση σας θα κρατήσει. Αν ένα ζευγάρι αντιμετωπίζει μια διαφωνία με σεβασμό, ψυχραιμία και κατανόηση, τότε έχει μεγάλες πιθανότητες να αντέξει στον χρόνο. Όταν έχετε καυγαδίσει με τον σύζυγό σας, μην περιμένετε εκείνος να σας ζητήσει συγγνώμη και να κάνει την πρώτη κίνηση συμφιλίωσης. Βάλτε στη άκρη τον εγωισμό σας και ποιος έχει δίκιο, και κάντε την πρώτη κίνηση να τα βρείτε. Η ουσία είναι να τα βρείτε και όχι ποιος έχει δίκιο και άδικο. Δεν είστε απέναντι, ο ένας στο πλευρό του άλλου.

4. Αν ο έρωτας φύγει, μην πανικοβληθείτε

Κάθε σχέση περνάει από πολλά στάδια και πολλές φορές το ερωτικό κομμάτι μπορεί να έχει τα πάνω του και τα κάτω του. Οταν αυτό συμβαίνει, το μόνο που δεν πρέπει να κάνετε είναι να πανικοβληθείτε και να θεωρήσετε ότι ο γάμος σας αρχίζει και διαλύεται. Το πώς αισθάνεστε για τον σύζυγό σας θα αλλάξει στο πέρασμα των χρόνων. Και αυτό είναι πολύ φυσιολογικό τονίζει η σύμβουλος γάμου Esther Perel. Αν οι παλιές καλές μέρες που ήταν γεμάτες ενδιαφέρον και δράση έχουν περάσει, τότε θα έχουν πάρει τη θέση τους άλλες που θα έχουν συντροφικότητα, κατανόηση, αγάπη και αμοιβαίο σεβασμό.

5. Μην συγκρίνετε τον γάμο σας με των φίλων σου

Εστιάστε στον δικό σας γάμο και μην κοιτάτε τι κάνουν οι γύρω σας. H τέλεια σχέση που ποστάρουν οι φίλες σας στο Ιnstagram είναι εντελώς ψεύτικη. Οι περισσότεροι άνθρωποι τείνουν να δείχνουν στους γύρω τους μια τέλεια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Πολλοί προσπαθούν να ωραιοποιούν τις καταστάσεις για να δείχνουν στους άλλους ότι είναι καλά στον γάμο τους. Μια καλή σχέση είναι αυτή που απαιτεί προσπάθεια και μην ξεχνάτε ότι δεν υπάρχει σχέση που να ζει στον αυτόματο πιλότο.

The post 5 τρόποι να σώσετε τον γάμο σας σύμφωνα με την Esther Perel appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα