4 συμβουλές αντιγήρανσης από τους ειδικούς

Αυτές οι συμβουλές αντιγήρανσης θα σώσουν την επιδερμίδα σας στο πέρασμα του χρόνου.

1 Περιορίστε τη ζάχαρη
Η ζάχαρη δημιουργεί φλεγμονές και η φλεγμονή σας κάνει να γερνάτε γρηγορότερα. Προκαλεί σκλήρυνση του δέρματος και ρυτίδες. Όταν η διατροφή σας περιλαμβάνει απλά σάκχαρα και υπερβολικά επεξεργασμένα τρόφιμα, το δέρμα σας μοιάζει κούρασμένο.

Τα καλά νέα είναι ότι μπορείτε να απολαύσετε τη ζάχαρη, μέσω της κατανάλωσης φρέσκων φρούτων (δυστυχώς, οι καραμέλες, τα δημητριακά και τα μπισκότα δε άνουν καλό). Όταν βγάζτε

την επεξεργασμένη ζάχαρη από τη διατροφή σας, το δέρμα σας φαίνεται πολύ νεότερο και πιο φωτεινό -και μάλιστα πολύ γρήγορα!

2 Τα αντιοξειδωτικά είναι σύμμαχοι
Είναι πολύ ισχυρά ως προς την αντι-γηραντική τους προοπτική όταν εφαρμόζονται ή εισχωρούν στο δέρμα. Τα αντιοξειδωτικά βοηθούν το δέρμα να προστατευτεί από τις υπεριώδεις ακτίνες, τη ρύπανση, το στρες και από τα κακά σάκχαρα.

Καταναλώνετε τρόφιμα που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά, όπως τα μούρα, το σπανάκι, τις ντομάτες, τα φασόλια και δοκιμάστε να εφαρμόσετε μια αντιοξειδωτική κρέμα ή ορό το πρωί και τη νύχτα.

3 Μην ξεχνάτε το αντηλιακό
Όσο ψηλότερο SPF τόσο το καλύτερο, γιατί κανείς δεν εφαρμόζει αρκετή ποσότητα ή ξεχνάει να εφαρμόσει ξανά μέσα στη μέρα, και τα αντηλιακά με υψηλό νούμερο SPF παρέχουν περισσότερη προστασία.

Δεδομένου ότι χρειάζεστε μια πολύ μικρή ποσότητα για το πρόσωπό σας και για το λαιμό και το στήθος σας, δοκιμάστε να το εφαρμόσετε σε δύο στρώματα. Τρίψτε το, περιμένετε μέχρι να στεγνώσει και, στη συνέχεια, επαναλάβατε.

4 Ο “ύπνος ομορφιάς” είναι πραγματικός
Το να κοιμάστε οκτώ ώρες κάθε μέρα δεν ξεκουράζει μόνο το μυαλό αλλά και το δέρμα σας, αφού του δίνει χρόνο να διορθώσει κάποιες από τις “βλάβες” που προκλήθηκαν καθ ‘όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Τη νύχτα, η ορμόνη του στρες, η κορτιζόλη, μειώνεται και τα κύτταρα σας επισκευάζονται και αναγεννιούνται. Βεβαιωυθείτε ότι έχετε αφαιρέσει κάθε ίχνος μακιγιάζ πριν κοιμηθείτε. Εκτός από τη ρύπανση και τη γενική βρωμιά που συσσωρεύεται στο δέρμα σας κατά τη διάρκεια της ημέρας, το να κοιμάστε με μακιγιάζ πάνω στο δέρμα θα προκαλέσει περισσότερες ζημιές.

The post 4 συμβουλές αντιγήρανσης από τους ειδικούς appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα