3 μάσκες μαλλιών με λάδι καρύδας με αντιγηραντική δράση

Το λάδι καρύδας είναι γεμάτο βιταμίνες, μέταλλα, αντιμυκητιακά, αντιοξειδωτικά και αντιβακτηριδιακά στοιχεία, ό,τι καλύτερο δηλαδή για την περιποίηση του δέρματος και των μαλλιών σας.

Δεν είναι τυχαίο που το ινδικό όνομα του κοκκοφοίνικα σημαίνει «το Δέντρο της Ζωής». Στην κοσμετολογία, το λάδι καρύδας είναι πασίγνωστο για την αντιγηραντική και αντιοξειδωτική του δράση, καθώς έχει υψηλή περιεκτικότητα σε βιταμίνη E. Όπως μια μάσκα προσώπου μπορεί να βελτιώσει

τη συνολική υγεία και την εμφάνιση του δέρματός σας, μια μάσκα μαλλιών μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση της κατάστασης των μαλλιών σας. Αυτές οι 3 μάσκες μαλλιών με λάδι καρύδας θα μειώσουν την απώλεια πρωτεϊνών και θα επαναφέρουν τη λάμψη στα μαλλιά σας.

1 Μάσκα με λάδι καρύδας και μέλι

Θα χρειαστείτε
3 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας (για κοντά μαλλιά, χρησιμοποιήστε 2 κουταλιές της σούπας)
1 κουταλιά της σούπας μέλι

Οδηγίες
Ανακατέψτε το λάδι καρύδας με το μέλι και απλώστε το μείγμα σε καθαρά, νωπά μαλλιά από τις ρίζες ως τις άκρες.

Αφήστε τη μάσκα να δράσει για 30 λεπτά και στη συνέχεια ξεπλύνετε.

Καλό είναι να χρησιμοποιείτε τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα ή όποτε αισθάνεστε τα μαλλιά σας αφυδατωμένα.

2 Μάσκα με λάδι καρύδας και αβοκάντο

Θα χρειαστείτε
1 ώριμο αβοκάντο
2 κουταλιές της σούπας λάδι καρύδας.

Οδηγίες
Βγάλτε το αβοκάντο με ένα κουτάλι και λιώστε το καλά. Προσθέστε στο αβοκάντο το λάδι καρύδας. Ανακατέψτε καλά τα υλικά ώστε να έχετε μια ομοιογενή πάστα. Μπορείτε αν θέλετε να προσθέσετε δύο κουταλιές μέλι για να κάνετε το μείγμα ακόμα πιο ενυδατικό.

Λούστε τα μαλλιά σας και όσο είναι ακόμα νωπά απλώστε τη μάσκα από τις ρίζες ως τις άκρες.

Μόλις απλώσετε τη μάσκα, τυλίξτε τα μαλλιά σας με μια ζεστή πετσέτα ώστε να απορροφηθεί η μάσκα καλύτερα. Περιμένετε για 45 περίπου λεπτά και ξεβγάλετε. Ξαναλουστείτε και απλώστε μαλακτική κρέμα, όπως συνήθως.

Για κανονικά μαλλιά, αρκεί να εφαρμόζετε τη μάσκα μία φορά τον μήνα. Για ξηρά μαλλιά, καλό είναι να απλώνετε τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα.

3 Μάσκα με λάδι καρύδας, μπανάνα, ελαιόλαδο και μέλι

Θα χρειαστείτε
1 κουταλάκι του γλυκού λάδι καρύδας
1-2 ώριμες μπανάνες
1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας μέλι.

Οδηγίες
Πολτοποιήστε τις μπανάνες και προσθέστε το μέλι και τα λάδια. Ανακατέψτε μέχρι να έχετε ένα ομοιογενές μείγμα.

Απλώστε τη μάσκα στο τριχωτό της κεφαλής και τα μαλλιά σας κάνοντας απαλό μασάζ. Αφήστε το μείγμα να δράσει για 30 λεπτά, ξεβγάλετε και λουστείτε όπως συνήθως.

Καλό είναι να χρησιμοποιείτε τη μάσκα μία φορά την εβδομάδα.

Το μυστικό

Εάν έχετε πιτυρίδα και ξηροδερμία, πριν το λούσιμο στάξτε μερικές σταγόνες λάδι καρύδας στο δέρμα του κεφαλιού σας και κάντε απαλό μασάζ.

The post 3 μάσκες μαλλιών με λάδι καρύδας με αντιγηραντική δράση appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα