12 μυστικά για να φτιάξετε τα καλύτερα μελομακάρονα!

Ήρθε η ώρα για τα καλύτερα μελομακάρονα πολύ αφράτα και μελωμένα με το σωστό σιρόπιασμα. Δείτε εδώ όλα τα μυστικά από την Αργυρώ και τι να προσέξετε για να φτιάξετε τα καλύτερα μελομακάρονα και να εισπράξειτε συγχαρητήρια από όποιον τα δοκιμάσει.

1 Συγκεντρώστε τα υλικά σας. Ζυγίστε τα όλα και σε 5′ θα έχετε έτοιμη τη ζύμη. Ξεκουράστε για 20΄τη ζύμη και μετά ξεκινήστε το πλάσιμο.

2 Αλεύρι μπορείτε να βάλετε μαλακό ή για όλες τις χρήσεις για να γίνουν πολύ αφράτα.

3 Για τα καλύτερα μελομακάρονα,

λάδι βάζετε πάντα μισό μισό (απαλό ελαιόλαδο με σπορέλαιο της αρεσκείας σας, ηλιέλαιο, καλαμποκέλαιο ή σουσαμέλαιο). Το ελαιόλαδο δίνει γεύση και το σπορέλαιο τα κάνει πολύ τραγανά πριν τα σιροπιάσετε και πολύ αφράτα μετά το σιρόπιασμα.

4 Η ζάχαρη που λιώνει καλά με το λάδι στην αρχή του ζυμώματος καραμελώνει τέλεια και δίνει μελομακάρονα πολύ αφράτα.

5 Να θυμάστε ότι θέλουν καλό ψήσιμο να ροδίσουν και να ψηθεί η καρδιά τους μέχρι μέσα. Αν δεν δώσετε προσοχή στο ψήσιμο και το κέντρο τους δεν στεγνώσει καλά, τότε μετά δεν θα γίνουν πολύ αφράτα και δεν θα ρουφήξουν σωστά το σιρόπι στο σιρόπιασμα.

5 Επειδή είναι πολλά μελομακάρονα στη δόση καλύτερα να τα ψήσετε στον αέρα σε καλά προθερμασμένο φούρνο μέχρι να ροδίσουν καλά. Μπορείτε να ψήσετε και στις αντιστάσεις βάζοντας το ταψί (ένα ένα ταψί να τα ψήνετε) στην κάτω σχάρα του φούρνου.

6 Τα μυστικά για να πετύχετε το τέλειο πλάσιμο, είναι να ξεκουράσετε τη ζύμη για 20 λεπτά και να την κρατάτε πάντα σκεπασμένη για να γίνουν αφράτα.

7 Όσο πιο πολύ χτυπάτε το λάδι και τη ζάχαρη τόσο πιο τραγανά και αφράτα θα γίνουν στο ψήσιμο.

8 Όσο πιο αφράτα γίνουν στο ψήσιμο, τόσο πιο αφράτα θα παραμείνουν μετά το σιρόπιασμα.

9 Προσοχή στο ζύμωμα. Αφού ρίξετε το αλεύρι και μαζευτεί η ζύμη σε μπάλα σταματήστε το ζύμωμα για να γίνουν τα μελομακάρονα πολύ αφράτα. Όσο πιο πολύ ζυμώνευρ τη ζύμη, τόσο πιο πολύ «ξερνάει» το λάδι και τόσο πιο σκληρά και ξερά θα γίνουν στο τέλος.

10 Για να φτιάξετε τα καλύτερα μελομακάονα, η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και απαλή και να πλάθεται σαν μαλακή πλαστελίνη. Προσοχή μη σας φανεί η ζύμη μαλακή και ρίξετε κι άλλο αλεύρι. Γιατί η σκληρή ζύμη έχει ως αποτέλεσμα να γίνουν σκληρά, ξερά και αλευρένια στην γεύση.

11 Το σωστό σιρόπιασμα είναι η μισή επιτυχία για τα καλύτερα μελομακάρονα. Γι αυτό πρέπει τα μελομακάρονα να είναι κρύα και το σιρόπι ζεστό.

12 Για πολύ μελωμένα σιροπιασμένα μελομακάρονα παρατείνετε τον χρόνο παραμονής τους στο σιρόπι. Ή απλώστε τα σε ένα ταψί το ένα πλάι στο άλλο και περιχύστε τα σιγά σιγά με σιρόπι.

Δείτε εδώ τη συνταγή: Μελομακάρονα με αλεύρι ζέας και σιρόπι αγαύης

The post 12 μυστικά για να φτιάξετε τα καλύτερα μελομακάρονα! appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Τυχαία Θέματα