10 μυστικά για καθαρή επιδερμίδα

Για πραγματικά καθαρό πρόσωπο αυτά είναι τα 10 μυστικά που θα κάνουν το πρόσωπό σας να λάμπει!

Καθημερινά επικάθονται στην επιδερμίδα μας ρύποι και επιβλαβείς τοξικές ουσίες που προκαλούν οξειδωτικό στρες στα κύτταρά της. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να δημιουργούνται πολλά δερματολογικά προβλήματα, όπως θαμπό δέρμα, κλειστοί πόροι και ακμή, εμφάνιση

τριχοειδών αγγείων, κηλίδες και δυσχρωμίες, ευαίσθητο και δυσανεκτικό δέρμα. Παράλληλα, μελέτες αποδεικνύουν ότι αυτή η οξειδωτική διαδικασία καταστρέφει το κολλαγόνο και την ελαστίνη ενώ μειώνει και την παραγωγή κολλαγόνου, με αποτέλεσμα να επιταχύνεται και η διαδικασία της γήρανσης. Ο καλός καθαρισμός λοιπόν της επιδερμίδας είναι απολύτως απαραίτητος.

1. Πλένετε το πρόσωπό σας πρωί-βράδυ και ύστερα από έντονη εφίδρωση (π.χ. άθληση).

2. Είναι προτιμότερα τα απαλά καθαριστικά ακόμα και στα λιπαρά δέρματα. Για λιπαρές και μεικτές επιδερμίδες ενδείκνυνται και καθαριστικά που περιέχουν οξέα φρούτων ή σαλικυλικό οξύ. Τα πολυυδροξυοξέα είναι μια κατηγορία οξέων μη ερεθιστική που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε επιδερμίδες που δεν παρουσιάζουν λιπαρότητα. Σε ξηρά δέρματα το πλύσιμο μπορεί να γίνει μόνο μία φορά, το βράδυ. Στα ευαίσθητα και δυσανεκτικά δέρματα απαιτούνται πολύ απαλά, εξειδικευμένα καθαριστικά χωρίς άρωμα. Μετά από το πλύσιμο πάντως δεν πρέπει να αισθανόμαστε ξηρή ή ευαίσθητη την επιδερμίδα μας. Αν συμβαίνει αυτό, χρειαζόμαστε πιο ήπιο προϊόν.

3. Χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό. Το πολύ κρύο όπως και το πολύ ζεστό νερό ξεραίνουν το δέρμα.

4. Βάζετε το καθαριστικό στο χέρι σας και με λίγο νερό και δημιουργείται αφρό – ποτέ δε μπαίνει το καθαριστικό απευθείας στο πρόσωπο.

5. Με τα δάχτυλά σας και απαλές κυκλικές κινήσεις καθαρίζετε όλο το πρόσωπο.

6. Δεν τρίβετε το δέρμα σας γιατί μπορεί να προκληθεί ερεθισμός και ξηρότητα.

7. Ξεπλένετε με άφθονο νερό.

8. Σκουπίζετε ταμποναριστά, με απαλές κινήσεις και μαλακή πετσέτα.

9. Δεν χρησιμοποιείτε ποτέ το σαμπουάν ή το αφρόλουτρό σας για να πλύνετε το πρόσωπό σας. Έχουν διαφορετική σύσταση και pH, που είναι ακατάλληλα για το δέρμα του προσώπου.

10. Μπορείτε να ψεκάσετε στο τέλος το δέρμα σας με ιαματικό νερό γιατί έχει ευεργετικές ιδιότητες (καλμάρει, εξισορροπεί και ενυδατώνει) και να ταμπονάρετε απαλά.

The post 10 μυστικά για καθαρή επιδερμίδα appeared first on Όμορφα Μυστικά της Βίκυς Χατζηβασιλείου.

Keywords
Αναζητήσεις
καθαρο ακμη προσωπο μυστικο
Τυχαία Θέματα