Τρόφιμα: Διπλάσιες οι τιμές σε σχέση με άλλες χώρες της Ευρώπης

Η ακρίβεια στα τρόφιμα πλήττει ολοένα και περισσότερο την ελληνική κοινωνία με τις αυξήσεις στις τιμές να φτάνουν το 12.2% ενώ ο γενικός δείκτης πληθωρισμού ανέρχεται στο 1.8%.

Κάθοδος σημειώθηκε στις τιμές των πρώτων υλών και των πηγών ενέργειας καθώς στο διεθνές χρηματιστήριο η τιμή του σιταριού έχει υποχωρήσει κατά 28.8% σε σχέση με τον Ιούλιο του προηγούμενου έτους, αλλά και όσον αφορά στο καλαμπόκι παρατηρήθηκε μείωση της τάξεως του 24.21% παγκοσμίως. Ωστόσο οι παραπάνω υποχωρήσεις των τιμών όχι μόνο δεν φαίνεται να καθόρισαν την σταθεροποίηση των τιμών της Ελλάδας,

αλλά σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία τα γαλακτοκομικά και τα αυγά σημείωσαν άνοδο +15.3%, η ζάχαρη +10.9%, τα έλαια και λίπη +14.2% ενώ το ψωμί και τα δημητριακά 9.5%.

Ιδιαίτερα δυσαρεστημένος είναι ο ελληνικός λαός και σε δηλώσεις πολιτών είναι εμφανές ότι είναι εξοργισμένοι με την κατάσταση, διότι αναγκάζονται να περιοριστούν στην αγορά προϊόντων που αποτελούν βασικά αγαθά. Παράλληλα, προκαλείται προβληματισμός για την διαχείριση των οικονομικών της χώρας, καθώς για παράδειγμα στην Γερμανία ένα κιλό γιαούρτι κοστίζει 1.99 ευρώ ενώ στην Ελλάδα 2.70 και 1 λίτρο γνωστού αναψυκτικού χρεώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο 1.63 ευρώ και στην Ελλάδα 2.50.

Keywords
Τυχαία Θέματα