Γουόκαπ στο Gazzetta: «Δεν παίζουμε για τους αγώνες στα μέσα Δεκεμβρίου, αυτά είναι τα μεγάλα ματς»

Ο Τόμας Γουόκαπ βλέπει ξανά μπροστά του τον Παναθηναϊκό και περιμένει με ανυπομονησία τον τελικό της Κρήτης. Εξηγεί στο Gazzetta για το μαρκάρισμα του Κέντρικ Ναν και για τα τρία ματς σε τρεις ημέρες. Αποστολή στο Ηράκλειο: Μιχάλης Γκιουλένογλου.

Το αντάμωμα ανάμεσα στον Ολυμπιακό

και τον Παναθηναϊκό, όπως το πιο… φρέσκο της φετινής σεζόν, στον τελικό του Κυπέλλου, δεν θα είναι ποτέ βαρετό.

Αλλά κανείς δεν θα μπορεί να αδικήσει εκείνον που θα αναφωνήσει, «πάλι αυτοί οι τύποι;».

Η πέμπτη αναμέτρηση των «αιωνίων» θα γίνει σε… ουδέτερο έδαφος, στην Κρήτη, μετά το Super Cup της Ρόδου και τις αναμετρήσεις σε Μαρούσι και Φάληρο για την Stoiximan Basket League και τη EuroLeague.

«Είναι καλό, δεν πρόκειται ποτέ να είναι βαρετό και ξεπερασμένο. Αυτό έχει και τη δική του γοητεία, γιατί αφορά έναν τίτλο, το δικαίωμα να καυχιέσαι ότι το έχεις κερδίσει. Πήραμε το πρώτο της σεζόν στο Super Cup και τώρα είμαστε πάλι απέναντί τους. Γι’ αυτο παίζουμε, δεν παίζουμε για τα ματς στα μέσα Δεκεμβρίου, τότε ένας τίτλος είναι πάντα μία μακρινή κουβέντα, αλλά αυτά είναι τα μεγάλα ματς. Είμαστε ενθουσιασμένοι που βρισκόμαστε εδώ», είπε στο Gazzetta ο Τόμας Γουόκαπ.

Ο Ολυμπιακός θα βρει μπροστά του τον Κέντρικ Ναν (και όχι μόνο). Αλλά ο Αμερικανός γκαρντ κάνει ένα εξαιρετικό Final 8 και θα αποτελέσει τον υπ’ αριθμόν Νο1 «κίνδυνο». Ο Γουόκαπ, ως αυθεντικός αμυντικός, ξέρει τι πρέπει να περιμένει, αλλά γνωρίζει πως η ομαδική άμυνα του Ολυμπιακού μπορεί να κάνει τα πάντα.

«Είναι η ομαδική άμυνα. Δεν είμαι μόνο εγώ. Εχουμε μία άμυνα σούπερ ομάδας, γι’ αυτό και η άμυνά μας είναι μία από τις κορυφαίες στην Ευρώπη. Είμαι ένας σταθερός αμυντικός γιατί ο Φαλ προστατεύει τη ρακέτα, υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί λόγοι, είναι ο λόγος του συστήματος, είναι αυτός της υπερηφάνειας. Οπότε δεν είναι μόνο “ένας εναντίον ενός”, αλλά πολλοί που προσφέρουν κάτι», είπε ο γκαρντ των Πειραιωτων.

Την ίδια στιγμή, έχουν σπαταληθεί αρκετά λεπτά συνομιλίας για τα απανωτά ματς των ομάδων στο Final 8, με τον Ολυμπιακό να δίνει τρία ματς σε ισάριθμα 24ώρα. Θα αποτελέσει πρόβλημα;

«Κανένα πρόβλημα για κανέναν. Το προπονητικό επιτελείο έχει κάνει μία υπεροχη δουλειά, ειδικά αυτή την εβδομάδα. Το έχω πει, πως αυτοί οι τύποι θα πρέπει να πληρώνονται παραπάνω, επειδή εργάζονται μέχρι τη μία τα ξημερώματα. Και μετά ξυπνούν πρωί πρωί για να μας βοηθήσουν. Κάνουν… υπερωρίες και το εκτιμούμε αφάνταστα. Γι’ αυτό είναι κομμάτι της ομάδας μας, κατέχουν ενα ζωτικό κομμάτι, ένα πολύ σημαντικό μέρος», τόνισε ο Γουόκαπ αποθεώνοντας όλους τους αφανείς ήρωες σε μία ομάδα.

Πηγή: www.gazzetta.gr

The post Γουόκαπ στο Gazzetta: «Δεν παίζουμε για τους αγώνες στα μέσα Δεκεμβρίου, αυτά είναι τα μεγάλα ματς» first appeared on markos.tv |.

Keywords
Τυχαία Θέματα