Πιπεριές Φλωρίνης (όλη η διαδικασία)

Ήρθε ο Σεπτέμβρης και είναι η στιγμή που όλοι περιμέναμε! Η ώρα της προετοιμασίας μια σαλάτας αγαπημένης σε όλους μας...

Πιπεριές Φλωρίνης για όλο το χειμώνα λοιπόν!

Πάμε να ανακαλύψουμε την όλη διαδικασία σιγά σιγά:

1) Διαλέγουμε μεγάλες πιπεριές Φλωρίνης με χοντρή φλούδα και αρκετά κόκκινες. Η ποσότητα εξαρτάται από το πόσο συχνά τρώμε τη συγκεκριμένη σαλάτα το χειμώνα. Ωστόσο, περίπου 7-10 κιλά είναι μία ικανοποιητική ποσότητα!

2) Μπορούμε να ψήσουμε τις πιπεριές

είτε στα κάρβουνα είτε στο φούρνο μας στο γκριλ. Με τον πρώτο τρόπο ανάβουμε τη φωτιά στην ψησταριά μας και μόλις γίνουν τα κάρβουνα τοποθετούμε πάνω τις πιπεριές. Μόλις πάρουν χρώμα από τη μία μεριά τις γυρνάμε για να πάρουν χρώμα και από την άλλη. Με τον δεύτερο τρόπο βάζουμε το φούρνο μας στο γκριλ στους 250 βαθμούς και κατόπιν τοποθετούμε τις πιπεριές σε ένα ταψί. Μόλις πάρουν χρώμα τις γυρνάμε για να πάρουν και από την άλλη μεριά χρώμα.

3) Μόλις ψήσουμε όλες τις πιπεριές μας και τις αφήσουμε για 5 λεπτά έξω, τις βάζουμε σε μία σακούλα και την κλείνουμε. Σκεπάζουμε τη σακούλα και την αφήνουμε στην άκρη για περίπου 30-45 λεπτά για να ιδρώσουν οι πιπεριές και να μπορούμε να τις καθαρίσουμε ευκολότερα.

4) Έπειτα, παίρνουμε ένα μεγάλο ταψί και αδειάζουμε τις πιπεριές μας. Τις καθαρίζουμε από τη φλούδα και από το κοτσάνι τους προσεκτικά προσέχοντας να βγάζουμε με το χέρι μας και όσους σπόρους μπορούμε.

5) Μόλις καθαρίσουμε όλες τις πιπεριές τις πλένουμε για να φύγουν οι περισσότεροι σπόροι. Στραγγίζουμε τις πιπεριές και έπειτα, τις τοποθετούμε λίγες λίγες σε σακουλάκια. Περίπου 6-7 μεγάλες πιπεριές είναι μία καλή ποσότητα.

6) Κλείνουμε καλά τα σακουλάκια και τα βάζουμε στην κατάψυξη αφού κρυώσουν εντελώς οι πιπεριές. Όταν θέλουμε να ετοιμάσουμε τη σαλάτα μας απλά βγάζουμε ένα σακουλάκι από την κατάψυξη μία μέρα πριν και το αφήνουμε για λίγο σε θερμοκρασία δωματίου. Έπειτα, το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι τη στιγμή που θα σερβίρουμε τη σαλάτα μας. Ετοιμάζουμε τη σαλάτα σύμφωνα με τη συνταγή εδώ:
http://www.sintagesgiagias.info/sintagi/blog-post_8307-html/

7) Με αυτήν τη διαδικασία οι πιπεριές μπορούν να διατηρηθούν στην κατάψυξη για 1 χρόνο.

Keywords
Τυχαία Θέματα