Νέες απολύσεις στην EA

900 εργαζόμενοι πέφτουν θύματα του νέου οικονομικού πλάνου.

Σε ένα συνέδριο όπου συζητήθηκαν τα ετήσια οικονομικά θέματα της εταιρείας πριν από δύο ημέρες, η Electronic Arts αποκάλυψε ότι απέλυσε έναν συνολικό αριθμό 900 εργαζομένων παγκοσμίως. Οι απολύσεις αυτές αποτέλεσαν κομμάτι της πολιτικής «οικονομικής αναδόμησης» που ακολουθεί ο αμερικάνικος κολοσσός.

Εστιάζοντας στο γεγονός ότι οι επιχειρήσεις βρίσκονται σε ένα μεταβατικό στάδιο εξαιτίας των επερχόμενων κονσόλων νέας γενιάς, ο υπεύθυνος για τα οικονομικά

της EA Blake Jorgensen ανακοίνωσε πως υπάρχει παγκόσμιος σχεδιασμός για να «μειωθεί το συνολικό εργατικό δυναμικό κατά 10%». Αυτή είναι προφανώς μια προσπάθεια να ελαττωθούν τα έξοδα της εταιρείας, ενώ υπολογίζεται πως η EA απασχολεί περίπου 9.000 εργαζόμενους σε όλο τον κόσμο, σύμφωνα με την επίσημη καταγραφή δυναμικού που έγινε τον Μάρτιο του 2012.

Οι τελευταίες απολύσεις κόστισαν στην EA 16 εκατομμύρια δολάρια σε αποζημιώσεις. Στη διάρκεια του περασμένου έτους, η γνωστή εταιρεία ανακοίνωσε περικοπές στα γραφεία της σε Λος Άντζελες και Μόντρεαλ, υπήρξαν υπόνοιες για κλείσιμο της EA Mobile και έπαψε τη λειτουργία του στούντιό της PopCap Dublin. Μόλις τον περασμένο μήνα υπήρξαν αλλαγές και στο Origin, το οποίο ανήκει πλέον στην EA Labels υπό την προεδρία του Frank Gibeau.

Η Electronic Arts μάλιστα φαίνεται πως ακολουθεί ένα συγκεκριμένο πλάνο τα τελευταία χρόνια. Τον Μάιο του περασμένου έτους υπήρξαν ξανά απολύσεις που μείωσαν κατά 5 με 10% το εργατικό της δυναμικό, ενώ γύρω στους 800 υπαλλήλους της έχασαν τη δουλειά τους μεταξύ 2010 και 2011.

Keywords
Τυχαία Θέματα