Η Electronic Arts για τα μεταχειρισμένα σε PS4/Xbox One

Θα χρεώσει ή δεν θα χρεώσει; Δείτε τι απάντησε.

Στη φετινή έκθεση E3 που είναι αυτή τη στιγμή σε εξέλιξη στο Λος Άντζελες, η Electronic Arts έκανε τις πρώτες δηλώσεις σχετικά με το αν θα χρεώσει ή όχι τα μεταχειρισμένα games στο Xbox One και το PlayStation 4.

Σχετικά με τα μεταχειρισμένα games,

η Microsoft και η Sony πετούν το...μπαλάκι στους publishers αφήνοντας τους να αποφασίσουν για το αν θα τα χρεώσουν ή οχι. Η περίπτωση της Microsoft είναι λίγο πιο ιδιάζουσα καθώς η αμερικάνικη εταιρεία θα έχει τον πλήρη έλεγχο διακίνησης των μεταχειρισμένων. Συγκεκριμένα, θα έχετε την δυνατότητα να πουλήσετε τα games σας μόνο σε συγκεκριμένους retailers (προφανώς με τιμή που εκείνοι θα καθορίζουν) και στην πορεία οι publishers θα αποφασίζουν για το αν θα μπει κάποια εξτρά χρέωση ή όχι. Αντίθετα, η Sony πιθανόν να αφήσει τις εταιρείες να ακολουθήσουν τακτική ανάλογη με τα online pass, δηλαδή online χρέωση για ολόκληρο το περιεχόμενο ενός παιχνιδιού ή καθόλου χρέωση (δηλαδή ελεύθερη διακίνηση) αν ο publisher δεν αξιώσει χρήματα.

Τι σκοπεύει λοιπόν να κάνει η EA, δεδομένου του ότι έχει χρησιμοποιήσει το online pass σε περισσότερα games από κάθε άλλη εταιρεία μέχρι σήμερα;

Ο Patrick Söderlund, διευθυντής της EA Games Label, δήλωσε ότι "Δεν έχουμε κάποιο πρόβλημα με την αγορά των μεταχειρισμένων, ενώ μάλιστα διακόψαμε και τα Online Pass. Για τις νέες κονσόλες θα δούμε τι θα κάνει η Microsoft και η Sony και θα ακολουθήσουμε τους κανόνες" ενώ κατέληξε σε κάτι πολύ σημαντικό λέγοντας: "Θα κάνουμε ότι μας πουν οι χρήστες μας. Αν θέλουν να ανταλάσσουν ή τα μεταχειρισμένα τότε θα το επιτρέψουμε".

Απ' την άλλη, η Electronic Arts λίγα λεπτά μετά, μέσω του προέδρου της EA Labels Frank Gibeau, δήλωσε σε meeting επενδυτών της ότι "Θα διαμορφώσουμε τη στρατηγική μας ανάλογα με τις πληροφορίες που θα λάβουμε. Θα κοιτάξουμε φυσικά κι ότι μας πουν οι χρήστες ώστε οι αγορές και πωλήσεις μεταχειρισμένων να είναι μια ευχάριστη εμπειρία".

Πρακτικά αυτό δείχνει την πρόθεση της EA να χρεώσει τα μεταχειρισμένα, όπου δει ότι "την παίρνει" να το κάνει. Επομένως όσοι αγοράζετε ή πουλάτε μεταχειρισμένα games της EA θα μπορούσατε να...στείλετε ένα μήνυμα προς την εταιρεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα