The Sims 4: Βαθμός καταλληλότητας 18+ στη Ρωσία

Λόγω των ομοφυλοφιλικών σχέσεων ανάμεσα στους χαρακτήρες.

Σύμφωνα με ανάρτηση στο Twitter από τον επίσημο Ρώσικο λογαριασμό του The Sims, το νεότερο μέλος της σειράς θα χαρακτηριστεί στη Ρωσία με την ανώτερη βαθμίδα κατηγοριοποίησης καταλληλότητας των video games, δηλαδή την 18+ (Κατάλληλο

μόνο για ενήλικους).

Ο λόγος που το The Sims 4 πήρε αυτόν τον βαθμό καταλληλότητας, είναι επειδή στο Life Simulation της Maxis μπορείτε να συνάψετε ομοφυλοφιλικές σχέσεις με τους χαρακτήρες. Αναφέρεται μάλιστα χαρακτηριστικά ότι: "Η πιθανότητα που δίνεται στους χαρακτήρες να είναι gay μέσα στο παιχνίδι πρέπει να περιοριστεί σύμφωνα με τον νόμο 436-FZ στη Ρωσσία ώστε να προστατευτούν τα παιδιά από την "προπαγάνδα" των μη παραδοσιακών σεξουαλικών σχέσεων".

{youtube}WjPPjU8OARg|500|300{/youtube}

Ο παραπάνω νόμος τέθηκε σε ισχύ το 2010 και δημιούργησε αντιδράσεις στην παγκόσμια κοινότητα, ειδικά στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Sochi. Οι προηγούμενοι τίτλοι της σειράς δεν είχαν περιορισμούς. Η EA δήλωσε ότι δεν σχεδιάζει να προβεί σε αλλαγές στο παιχνίδι, ώστε να χαρακτηριστεί το The Sims 4 από κάποια χαμηλότερη βαθμίδα καταλληλότητας. Η Nintendo πρόσφατα δέχθηκε κριτική διότι δεν επέτρεψε τις ομοφυλοφιλικές σχέσεις στο... περίεργο Tomodachi Life και δήλωσε ότι ίσως αυτό αλλάξει στα επόμενα games.

Το The Sims 4 αναμένεται να κυκλοφορήσει τέλη Σεπτεμβρίου 2014 για PC και Mac. Μπορείτε να πάρετε μέρος στη συζήτηση και στο αντίστοιχο topic στο forum του GameWorld.

Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα