H1Z1

Ετοιμαστείτε για zombie apocalypse... ξανά!

Η Sony Online Entertainment ανακοίνωσε το νέο της project, το οποίο θα είναι ένα MMO με ζόμπι/survival θεματολογία με την ονομασία H1Z1. Για όσους δεν πιάσατε το όνομα, να πούμε ότι έξυπνα αντικαθιστά το γράμμα "Ν" από τον ιό της γρίπης H1N1 με το Z, υπονοώντας ένα νέο

στέλεχος που θα δημιουργεί τα ζόμπι!

Ο πρόεδρος της Sony Online Entertainment, John Smedley, έδωσε περισσότερες πληροφορίες για το νέο τους εγχείρημα στο Reddit. Όπως καταλαβαίνετε, το σκηνικό τοποθετείται σε μια zombie post-apocalypse, και λέμε "post" γιατί το παιχνίδι διαδραματίζεται 15 χρόνια μετά το ξέσπασμα του ιού. Εσείς καλείστε φυσικά σε πρώτη φάση να κάνετε τα... προβλεπόμενα, δηλαδή να ψάξετε για προμήθειες, να κάνετε crafting εργαλεία και να πολεμήσετε ενάντια στα ζόμπι, τα άγρια θηρία της φύσης και τους άλλους επιζώντες.

O Smedley είπε πως όπως όλα τα games της SOE, το H1Z1 θα έχει τεράστιο εύρος και κλίμακα με πολλές συνδεδεμένες φυσικές περιοχές και αστικές ζούγκλες. "Ο σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ένα sandbox στυλ gameplay, όπου οι παίκτες θα μπορούν να χτίζουν καταφύγια αξιοποιώντας resources που βρίσκουν στον κόσμο" εξηγεί ο Smedley. "Μπορούν ακόμα να συνεργαστούν για να χτίσουν φοβερά φρούρια με πλήρη οπλισμό για να υπερασπίσουν τους εαυτούς τους από τα ζόμπι και τους άλλους παίκτες. Επίσης θα υπάρχει πρόσβαση σε ένα βαθύ crafting system το οποίο θα δίνει την δυνατότητα στους παίκτες να δημιουργήσουν τρομερά πράγματα, όπλα, βόμβες, εκρηκτικά... και άλλες διασκεδαστικές εκπλήξεις".

{youtube} lneZYriSbG4|500|300{/youtube}

Το H1Z1 θα αξιοποιεί την next-gen engine της SOE, την Forgelight, και ο κόσμος της θα είναι συνεχής σε πολλαπλούς servers με διαφορετικά σετ κανόνων. Αυτό θα δίνει την δυνατότητα στους παίκτες να ανταλλάσουν αντικείμενα και να έχουν τόσο συμπαίκτες, όσο και εχθρούς.

Αν και το παιχνίδι δεν δείχνει να διαφέρει δραματικά από άλλα αντίστοιχα ζόμπι ΜΜΟ games, όπως τα DayZ και Fortnite, ο Smedley εξηγεί πως δίνουν μεγαλύτερο βάρος στο "χτίσιμο" και το παίξιμο του παιχνιδιού με τον τρόπο που θέλει ο καθένας. Όπως εξηγεί, το H1Z1 θα δίνει έμφαση στην αίσθηση ιδιοκτησίας του παίκτη και στο χτίσιμο, θα μπορούν πχ. οι παίκτες να κόψουν δέντρα και να φτιάξουν ένα σπίτι από το μηδέν, ή να καταλάβουν μια αποθήκη για να είναι το φρούριό τους. Θα υπάρχουν φυσικά τα απαραίτητα εργαλεία για να γίνουν όλα αυτά, όπως και τα γνωστά social features των παιχνιδιών της SOE (grouping, proximity voice chat, voice chat για την ομάδα σας κτλ.).

"Θα θέλαμε οι παίκτες μας να χτίσουν αν θέλουν το Woodbury από την σειρά The Walking Dead. Ή να καταλάβουν μια φυλακή (σσ. από που πήραν τις ιδέες τους στην SOE άραγε;). Ή να επισκευάσουν ένα παλιό αμάξι για να κυνηγάνε ανελέητα τα ζόμπι με τους φίλους τους" συμπληρώνει ο Smedley, ανοίγοντάς μας την όρεξη παρόλα αυτά! Δείτε στο τέλος του άρθρου ορισμένα πρώτα screenshots.

Κάντε κλικ εδώ για να δείτε το πρώιμο teaser site τoυ H1Z1.

Προς το παρόν δεν έχουμε περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά τα format και πιθανή ημερομηνία κυκλοφορίας. Μείνετε συντονισμένοι.

Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!Click to open image!
Keywords
Τυχαία Θέματα