Assassin’s Creed: Rogue

Έρχεται για PS3 και Xbox 360. Μόνο single-player campaign. [UPDATE]

[Αρχική δημοσίευση: 5/8/14] To Assassin’s Creed: Rogue θα κυκλοφορήσει στις 11 Νοεμβρίου για last-gen κονσόλες όπως μάθαμε από φωτογραφίες που διέρρευσαν και μπορείτε να δείτε στο τέλος του άρθρου.

Το box art για το παιχνίδι που μέχρι τώρα γνωρίζαμε ως Assassin’s Creed

Comet εμφανίστηκε σε εικόνες που ανακάλυψε ο Access the Animus. Αν και επιβεβαιωμένο για το Xbox 360 υπάρχουν σκέψεις και για το PlayStation 3. Το Rogue θα επιστρέψει την σειρά πίσω στο Assassin’s Creed 4 και στην μίξη στεριάς και θάλασσας που δημιούργησαν ένα υπέροχο gameplay.

Οι συγκεκριμένες εικόνες που αναφέραμε και προηγουμένως λέγεται πως έχουν παρθεί από ένα τρέιλερ, το οποίο μας δείχνει τον γνωστό ήρωα με την κουκούλα να στέκεται με το καράβι του στην Αρκτική. Παρακάτω μπορείτε να το διαπιστώσετε και μόνοι σας.

https://www.youtube.com/watch?v=dBqe1MjNMLE

Όπως και στο Assassin’s Creed 4 θα διατεθούν DLC με περισσότερες επιλογές για το customization του χαρακτήρα σας. Για παράδειγμα το Ultimate Hunter Pack, θα περιλαμβάνει νέα όπλα, καινούργια πανιά για το πλοίο καθώς και τροχό για το τελευταίο. Περισσότερες πληροφορίες προς το παρόν δεν έχουμε αλλά από εδώ θα μπορείτε να ενημερωθείτε για επερχόμενα updates.

Μέχρι τότε δείτε όλες τις ειδήσεις για το Assassin’s Creed 4 και συζητήστε μαζί μας στο αντίστοιχο forum topic του GameWorld.

[UPDATE] Πριν από μερικά λεπτά η Ubisoft επιβεβαίωσε τις φήμες που αναπτύχθηκαν γύρω από το Assassin's Creed Rogue και παράλληλα έδωσε στην δημοσιότητα το σχετικό τρέιλερ:

https://www.youtube.com/watch?v=hcfNnkdh_qA

Με βάση τις επίσημες πληροφορίες που έχουμε στα χέρια μας στο Assassin's Creed Rogue αναλαμβάνεται τον έλεγχο του Templar Shay Patrick Cormack. Ο τελευταίος προδόθηκε από την Assassin Brotherhood όταν απέτυχε να εκτελέσει μία αποστολή και πλέον αναζητά εκδίκηση. Ο Cormack είναι επίσης καπετάνιος ενός πλοίου που ονομάζεται Morrigan. Από σεναριακής πλευράς η επερχόμενη δημιουργία της Ubisoft Sofia εκτυλίσσεται τον 18ο αιώνα κατά την διάρκεια του Επταετούς Πολέμου. Στο Rogue θα έχετε την ευκαιρία να ταξιδέψετε σε νέες τοποθεσίες όπως τα Απαλάχια Όρη, τον παγωμένο Βόρειο Ατλαντικό ωκεανό, αλλά και τη Νέα Υόρκη.

Με βάση τις δηλώσεις των developers θα συναντήσουμε νέα στοιχεία στις αγαπημένες μας ναυμαχίες, ενώ θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε νέα όπλα τόσο στην στεριά, όσο και στην ξηρά για να εξολοθρεύσετε τους Assassins.

Η Ubisoft δεν διστάζει να χαρακτηρίσει το Rogue ως το "σκοτεινότερο" κεφάλαιο της δημοφιλούς Action-Adventure σειράς. Ο Martin Capel, ο υπεύθυνος παραγωγής του Assassin's Creed Rogue και στέλεχος της Ubisoft Sofia δήλωσε: "Γνωρίζουμε πως υπάρχει μία πολύ μεγάλη μερίδα κατόχων PS3 και Xbox 360 που θέλουν να αποκτήσουν ένα νέο Assassin's Creed αυτή την χρονιά. Από την πλευρά του το Rogue ολοκληρώνει το North American saga που είδαμε στο Assassin's Creed III και το Assassin's Creed IV και επιπλέον δίνει την ευκαιρία στους παίκτες να ελέγξουν επιτέλους έναν Templar."

Ελπίζουμε πάντως πως αυτή την φορά η Ubisoft Sofia δεν θα μας απογοητεύσει, καθώς το Assassin's Creed III: Liberation και το remaster του που κυκλοφόρησε στις αρχές της χρονιάς δεν κατάφεραν να ανταποκριθούν στις προσδοκίες μας. Πέρα από την Ubisoft Sofia στην ανάπτυξη του Assassin's Creed Rogue συμμετέχουν επίσης οι Ubisoft Singapore, Montreal, Quebec, Chengdu, Milan και Bucharest.

[UPDATE 6/8/14] Το περιοδικό Game Inforner έχει μια εκτενή παρουσίαση του Assassin's Creed Rogue και όπως ήταν αναμενόμενο, ένα μεγάλος όγκος πληροφοριών διέρρευσε σήμερα στο internet. To πρώτο στοιχείο που προκαλεί εντύπωση είναι ότι η επερχόμενη δημιουργία της Ubisoft Sofia δεν θα περιλαμβάνει multiplayer. Αυτό έχει να συμβεί πέντε περίπου χρόνια και συγκεκριμένα από το Assassin's Creed II.

Ας δούμε όμως κάποια επιπλέον στοιχεία, όσον αφορά το σενάριο και το gameplay. Το Rogue λαμβάνει χώρα χρονολογικά μεταξύ του 1752 και του 1761. Ο Cormac, ο κεντρικός πρωταγωνιστής της ιστορίας ξεκινά ως Assassin αλλά στην πορεία εντάσσεται στους Templars. Επίσης αρκετοί χαρακτήρες από προηγούμενα Assassin's Creed αναμένεται να επιστρέψουν όπως ο ι Haytham Kenway, Achilles και Adewale. Σύμφωνα με δηλώσεις του Jean Guesdon της Ubisoft το Rogue αποτελεί έναν σύνδεσμο μεταξύ του Assassin's Creed IV και του επερχόμενου Unity. To τι ακριβώς σημαίνει αυτό απομένει να το δούμε στην πράξη.

Αρκετά νέα στοιχεία θα δούμε επίσης και στις ναυμαχίες. Σε πρώτη φάση η κατάσταση είναι αντίθετη από αυτήν που είχαμε δει στο Assassin's Creed IV, καθώς εδώ θα πρέπει να προστατέψετε το πλοίο σας από τα...γιουρούσια των εχθρών σας. Το πλοίο σας ονόματι Morrigan, μπορεί να εξοπλιστεί με πολυβόλα, ενώ θα υπάρχει η δυνατότητα να περιλούσετε τους αντιπάλους σας με καυτό λάδι. Το περιβάλλον επίσης αναμένεται να παίξει με την σειρά του κάποιο ρόλο στις ναυμαχίες, καθώς σε αρκετά σημεία υπάρχουν παγόβουνα. Τα τελευταία πάντως προσφέρουν καλή κάλυψη από τα πυρά των άλλων πλοίων.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εδώ δεν έχουμε υποβρύχιες αποστολές, όπως είχαμε δει στο περυσινό Assassin's Creed γιατί πολύ απλά το Rogue εξελίσσεται κυρίως σε παγωμένα νερά. Εν τω μεταξύ, θα υπάρχει η δυνατότητα να σπάσετε διάφορα κομμάτια πάγου και να αποκτήσετε πρόσβαση σε νέες περιοχές. Τέλος θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πυροτεχνήματα όπως είδαμε στο Assassin's Creed: Freedom Cry για να να αποσπάσετε την προσοχή των εχθρών σας, αλλά και μία μπαντάνα με την οποία καλύπτετε το πρόσωπό σας για να αποφύγετε δηλητηριώδη αέρια.

To Assassin's Creed Rogue θα κυκλοφορήσει στις 11 Νοεμβρίου για PS3 και Xbox 360.

Keywords
Τυχαία Θέματα