Η Samsung δημιούργησε το πρώτο chipset για wearables στα 14nm

Η Samsung ανακοίνωσε ότι αναπτύσσουν έναν νέο επεξεργαστή για wearable συσκευές ο οποίος κατασκευάζεται στα 14nm και χρησιμοποιεί την διαδικασία FinFET. Ο επεξεργαστής/chipset ονομάζεται Exynos 7 Dual 7270 AP και είναι ο πρώτος για wearables στα 14nm. Όσοι ασχολούνται πολύ με την τεχνολογία θα γνωρίζουν ότι με την ίδια τεχνολογία αναπτύσσει και τους επεξεργαστές για τα κορυφαία smartphones

της.

Η Samsung αναφέρει ότι το chipset Exynos 7270 διαθέτει δύο πυρήνες Cortex-A53 οι οποίοι είναι έως και 20% λιγότερο ενεργοβόροι σε σχέση με επεξεργαστές στα 28nm. Επιπλέον, η κορεάτικη κατασκευάστρια έχει τοποθετήσει και chip συνδεσιμότητας το οποίο υποστηρίζει δίκτυα Cat. 4 LTE για να μπορεί η συσκευή να συνδέεται στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας και να λειτουργεί σαν ανεξάρτητη συσκευή. Το chipset έρχεται επίσης με υποστήριξη Wi-Fi, Bluetooth, FM ραδιόφωνο και υπηρεσίες τοποθεσίας.

Η Samsung δεν αποκάλυψε πότε θα λανσαριστεί το πρώτο προϊόν που θα βασίζεται στο Exynos 7 Dual 7270 AP. Πάντως ακούγεται για την ιδανική λύση για τα επερχόμενα smartwatches με Android Wear 2.0 τα οποία θα μπορούν να στείλουν γραπτά μηνύματα και άλλα.

Συντάκτης: Ισίδωρος Ρήγας

XBLOG.GR

Συντάκτης:

Keywords
Τυχαία Θέματα