Συνταγή για εύκολη σούπα μινεστρόνε

Η σούπα μινεστρόνε είναι η αγαπημένη, τουρλού σούπα των Ιταλών. Θρεπτική, γευστική και κατάλληλη για τις κρύες μέρες του χειμώνα.

Υλικά για 4 μερίδες

1 κονσέρβα ντοματάκια, ψιλοκομμένα στο multi (δίχως να λιώσουν)2 μέτριες πατάτες κομμένες σε κύβους2 μέτρια καρότα κομμένα σε κύβους1 ξερό κρεμμύδι κομμένο σε φέτες200 γρ. κορφές κουνουπιδιού200 γρ. κορφές μπρόκολου1 κλωνάρι σέλερι σε φέτες200 ml ελαιόλαδο1 λίτρο νερό ζεστόαλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέριτριμμένο τυρί της αρεσκείας μας, για το γαρνίρισμα

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε

το λάδι σε μέτρια φωτιά. Ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σέλερι και τα σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, ανακατεύοντας με μια κουτάλα. Μετά προσθέτουμε διαδοχικά το καρότο, το κουνουπίδι και το μπρόκολο σοτάροντας το καθένα για 1 λεπτό προτού προσθέτουμε το επόμενο. Προσθέτουμε τις πατάτες, την ντομάτα και αλατοπίπερο και αφήνουμε το φαγητό να πάρει 1-2 βράσεις. Μετά προσθέτουμε το νερό και βράζουμε για περίπου 10-15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα και οι πατάτες και να «δέσει» κάπως η σούπα.

Σερβίρουμε στα πιάτα και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί ή συνοδεύουμε με τυρί φέτα ή γιαούρτι στο πλάι. Επίσης, ταιριάζει να προσθέσουμε κρουτόν.

Keywords
Αναζητήσεις
soupa minestrone suntagi, minestrone soupa
Τυχαία Θέματα