Φωτογραφίζοντας ασθενείς με μερική παράλυση προσώπου!

H φωτογράφος Sage Sohier απαθανατίζει και παρουσιάζει πορτραίτα ανθρώπων που έχει "παγώσει" το πρόσωπό τους. Η φωτογραφική της σειρά About Face, είναι το αποτέλεσμα τρίων χρόνων παρατήρησης όλων αυτών που βρίσκονται σε διαφορετικό στάδιο παράλυσης του προσώπου τους εξαιτίας πολλών παραγόντων μεταξύ των οποίων η πάρεση προσωπικού νεύρου (παράλυση Bell), τα εγκεφαλικά επεισόδια και τα διάφορα ατυχήματα!

Η Sohier φωτογράφισε τα πρόσωπα σε ένα ουδέτερο φόντο, την εποχή που ξεκινούσε η θεραπεία τους ενώ ακολούθησε τις ζωές τους στην

πάροδο του χρόνου. Η πρόθεσή της ήταν να πει τις ιστορίες των ασθενών, δημιουργώντας σαγηνευτικά πορτραίτα που να είναι ελκυστικά αλλά την ίδια στιγμή να αναδεικνύουν τη δύναμη που κρύβει η ψυχή τους.

Οι περισσότεροι άνθρωποι που φωτογραφίζω έχουν πλήρη επίγνωση των ατελειών τους και προσπαθούν να τις ελαχιστοποιήσουν,λέει η Sohier και συμπληρώνει Κάποιοι μου έχουν εμπιστευθεί σε μένα ότι, στην προσπάθειά τους να φαίνονται πιο φυσιολογικοί, αγωνίζονται να παραμένουν απαθείς και να κρύβουν το χαμόγελό τους.

Sage Sohier's websitevia [Beautiful Decay]

Keywords
Τυχαία Θέματα