Τα αυτοκόλλητα για παραβίαση εγγύησης ίσως είναι παράνομα!

Μία ευχάριστη έκπληξη επιφύλασσε στους καταναλωτές η Ομοσπονδιακή Επιτροπή Εμπορίου (FTC) στην Αμερική. Συγκεκριμένα έστειλε επιστολές σε ένα σύνολο εταιρειών, μεταξύ των οποίων οι Microsoft, Sony, Nintendo, Asus, Hyundai και HTC. Αυτή η επιστολή σχετίζεται

με τα γνωστά αυτοκόλλητα που βλέπουμε στις ηλεκτρονικές συσκευές, και προειδοποιούν ότι αν επέμβετε εσείς ή άλλο πρόσωπο εκτός εξουσιοδοτημένου service του κατασκευαστή, η εγγύηση της συσκευής δεν ισχύει πια. Η FTC ενημερώνει τώρα τους κατασκευαστές ότι αυτά τα αυτοκόλλητα είναι παράνομα, τουλάχιστον με τον τρόπο που διατυπώνεται η προειδοποίηση.

Περισσότερο φαίνεται να επηρεάζεται η «σφραγίδα» στην περίπτωση του PS4, που εμποδίζει φυσικά την επέμβαση, ενώ την ίδια πολιτική εφαρμόζουν η Asus και η HTC. Όσο για το ουσιαστικό της υπόθεσης, η FTC έδωσε στους κατασκευαστές 30 μέρες για να διορθώσουν την επίμαχη πολιτική στις ιστοσελίδες τους, αλλιώς η επιτροπή θα προβεί σε νομικές ενέργειες εναντίον τους. Αυτή η απόφαση στηρίζεται σε μία νομοθεσία του 1975 που λέει ότι αν ένα προϊόν κοστίζει πάνω από 5 δολάρια, τότε η πολιτική ακύρωσης εγγύησης σε περίπτωση επέμβασης τρίτου, δεν ισχύει.

The post Τα αυτοκόλλητα για παραβίαση εγγύησης ίσως είναι παράνομα! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα