Τα 5 πιο συνηθισμένα είδη gamer

Πολύ συχνά λέμε ότι οι gamers ενώνονται από ένα κοινό ερέθισμα που μας ενώνει (προφανώς τα games), αλλά αυτό εξισώνεται (επίσης πολύ συχνά) με την πεποίθηση ότι όλοι οι gamers μοιάζουν ο ένας με τον άλλο. Στην πραγματικότητα το gaming είναι ένα χόμπι που συγκεντρώνει ανθρώπους με πολύ μεγάλες διαφορές μεταξύ τους, από το αν είναι εσωστρεφείς ή εξωστρεφείς έως τα γούστα, το χιούμορ και τον τρόπο που βλέπουν τον κόσμο γύρω τους (και το gaming μέσα σε αυτόν).

Μιας και ξέρω ότι δε θες να διαβάσεις κάποια πολύπλοκη κοινωνιολογική διατριβή,

σου παρουσιάζω τα 5 πιο συνηθισμένα είδη gamer εκεί εξώ!

Ο casual

Είναι συνήθως ο πιο εξωστρεφής της παρέας (και δεν έχει ιδέα τι είναι το Ōkami). Έχει PlayStation 4, άνετο καναπέ και μπύρες στο ψυγείο, ενώ συνήθως σε κερδίζει στο Pro επειδή είναι το μόνο παιχνίδι που έχει παίξει πραγματικά εκτός από το GTA V. Συμπαθητικός και πιθανώς ο συνδετικός κρίκος των πιο σκληροπυρηνικών gamers με τον έξω κόσμο.

Η casual

Είναι εξωστρεφής, δεν ξέρει τη διαφορά μεταξύ horror και stealth και δεν έχει ακουμπήσει κονσόλα ποτέ. Παίζει flash ή mobile games, συνήθως όταν έχει πολύ ελεύθερο χρόνο. Συμπαθητική και καλή παρέα, το θηλυκό αντίστοιχο του συνδετικού κρίκου μας με τον έξω κόσμο.

Ο λάτρης ενός genre

Είτε έχει διαλέξει survival horror, platformer, puzzle, stealth, strategy ή οτιδήποτε άλλο μπορείς να φανταστείς, παίζει μόνο ένα είδος (genre), και έχει παραδώσει περισσότερες εργατοώρες σε αυτό από όσες μπορείς να μετρήσεις. Ενδιαφέρον φίλος (ή φίλη), αρκεί να μην ξεφύγεις πολύ στις συζητήσεις σας πάνω στο gaming.

Ο “multiplayer”

Όπως λέει και το όνομά του, αυτός ο τύπος παίζει μόνο multiplayer. Αντίθετα από τον casual, όμως, αυτός έχει περάσει ώρες ολόκληρες πάνω από PC και κονσόλες παίζοντας από local multiplayer έως MMORPG. Μπορεί να είναι καλή παρέα (ειδικά αν δεν έχεις συμπαίκτη για match στο PUBG), αρκεί να μη του ζητήσεις να παίξει μόνος του, χωρίς παρέα και χωρίς σύνδεση στο internet.

Ο καμένος

Θυμάσαι ένα άρθρο που σου παρουσίασα τα συμπτώματα ενός «καμένου» gamer; Ε, αυτός ο τύπος τα έχει όλα τικαρισμένα, με δώρο σετ φόρμας για να κάθεται πιο άνετα στη gaming καρέκλα του. Θα ήθελα πολύ να σου πω αν είναι καλή παρέα, αλλά έχουμε να τον δούμε από την κυκλοφορία του Super Mario Odyssey…

Αν ανήκεις σε μία από τις παραπάνω κατηγορίες, μπορείς να νιώθεις σίγουρος και σίγουρη ότι μπορείς εύκολα να συζητήσεις για το αγαπημένο σου χόμπι με τους φίλους σου, ενώ αν είσαι κάποιο πιο… σπάνιο είδος, μπορείς ελεύθερα να νιώσεις λίγο πιο ξεχωριστός!

The post Τα 5 πιο συνηθισμένα είδη gamer appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα