Τα 10 top «Must-Have» exclusive Games για το PlayStation 4!

To PlayStation 4 βαδίζει αυτή τη στιγμή προς τη δύση της ζωής του, καθώς σε λίγο καιρό ο «αντικαταστάτης» του (PlayStation 5) θα βρίσκεται μαζί μας, με τη νέα κονσόλα να είναι έτοιμη να μας προσφέρει νέες και πιο εξελιγμένες gaming συγκινήσεις. Η Sony για περίπου 7 χρόνια (το PS4 κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2013), κατάφερε να κερδίσει τις

καρδιές εκατομμυρίων gamers σε ολόκληρο τον κόσμο, για αυτό και η πορεία του PlayStation 4 θα πρέπει να θεωρείται άκρως πετυχημένη (υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα το PS4 έχει πουλήσει κοντά στα 110 εκατομμύρια units). Ένα από τα βασικά συστατικά της επιτυχία του PS4 δεν θα μπορούσαν παρά να είναι τα πολύ δυνατά exclusives. Και μπορεί στη σημερινή εποχή τα αποκλειστικά games να σπανίζουν, ωστόσο στην 7χρονή ζωή του η κονσόλα της Sony προσέφερε αρκετούς τίτλους που είχαν τον χαρακτήρα του system seller… Μάλιστα, από τη στιγμή που το PS5 προσφέρει 99% backwards compatibility με το PS4, δεν θα ήταν κακή ιδέα να τα προσθέσετε στη συλλογή σας, σε περίπτωση που δεν το έχετε κάνει ήδη. Για πάμε όμως να δούμε τα top 10 exclusive games για το PS4, πιο αναλυτικά (μπορείτε να πατήσετε πάνω στον τίτλο κάθε game για να διαβάσετε το review του)…

10. Killzone: Shadow Fall

Το Killzone αν και δεν ξεχώρισε ποτέ από άποψη gameplay, αποτέλεσε έναν πολύ καλό λόγο για να αγοράσουν οι gamers το PlayStation 4 στο launch του. Με εκπληκτικά environments που έκοβαν την ανάσα, εντυπωσιακά special effects, λεπτομερή facial animations λειτούργησε ως το καλύτερο technical showcase της – τότε – νέας κονσόλας. Στα plus προσθέστε και το πολύ καλό multiplayer, στο οποίο οι developers είχαν κάνει εξαιρετική δουλειά.

9. Ghost of Tsushima

Το PS4 exclusive που ρίχνει του καλύτερους τίτλους τέλους στην κονσόλα της Sony. Ένας τεράστιος open-world κόσμος που σε προ(σ)καλεί να τον εξερευνήσεις, απίστευτη ελευθερία και ένα story με μοναδική αφήγηση, που μεταφέρει τους gamers στην χρυσή εποχή των Σαμουράι. Πραγματικά δεν μπορούμε να σκεφτούμε κάτι καλύτερο!

8. Ratchet & Clank

To 2016 η Insomniac πήρε την έκδοση του Ratchet & Clank που είχε κυκλοφορήσει στο PlayStation 2 και δεν δημιούργησε απλώς ένα ακόμη remaster, αλλά έκτισε τον κόσμο του αχτύπητου διδύμου από το μηδέν! Αν και το χιούμορ, οι χαρακτήρες και το story που θυμούνται οι παλαιότεροι έχουν διατηρηθεί, παρόλα αυτά τα platforming και shooting controls έχουν επανασχεδιαστεί πλήρως και το τελικά αποτέλεσμα είναι απλώς ένα platform που δε γίνεται να λείπει από τη συλλογή σας.

7. Gran Turismo Sport

Μπορεί να χρειάστηκε μπόλικος καιρός μέχρι η Polyphony Digital να μπορέσει να ολοκληρώσει το «όραμα» της στο PlayStation 4, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα αποζημίωσε και με το παραπάνω τους fans των racing games. Εντυπωσιακή λεπτομέρεια, επίσημα αμάξια με την σφραγίδα της FIA και competitive multiplayer που λάτρεψαν οι fans του PlayStation. Μάλιστα, το γεγονός ότι αναδείκνυε τις δυνατότητες του PlayStation 4 Pro με 4Κ ανάλυση, HDR και 60 fps σίγουρα αποτέλεσε έναν από τους λόγους που αποθεώθηκε από κοινό και από κριτικούς.

6. The Last Guardian

Μπορεί το development του να ξεκίνησε στο PS3 (ανακοινώθηκε για πρώτη φορά το 2009) και για ένα σεβαστό χρονικό διάστημα να είχε εξαφανιστεί, χωρίς κανείς να γνωρίζει την τύχη του, όμως το έπος του  Fumito Ueda αποτελεί μία από τις πιο συγκινητικές και rewarding περιπέτειες που είχαμε την τύχη να δούμε στο PS4. Η σχέση ανάμεσα στους δύο πρωταγωνιστές (Boy και Trico) είναι απίστευτα αυθεντική και ξεχωριστή, ενώ στον τομέα της αφήγησης, το The Last Guardian πραγματικά «διδάσκει» το πώς θα πρέπει ένα video game story να ξυπνάει συναισθήματα.

5. The Last of Us Remastered

To The Last of Us Remastered είναι ένας τίτλος που λατρεύτηκε όσο λίγοι στην ιστορία του gaming. Το εκπληκτικά καλογραμμένο apocalyptic story, το ασύγκριτο ντουέτο του Joel και της Ellie και η μοναδική χημεία μεταξύ τους, όπως επίσης και οι εξαιρετικά άρτιοι μηχανισμοί του gameplay κατέστησαν το The Last of Us Remastered μια πραγματικά unique εμπειρία. Αν και το sequel του δίχασε σε μεγάλο βαθμό την gaming community για πολλούς λόγους, θα σας προτείναμε να κοιτούσατε και τα δύο…

4. Marvel’s Spider-Man

Spider-Man games έχουν κυκλοφορήσει πολλά, όμως τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με τον τίτλο της Insomniac. Πολλοί το χαρακτηρίζουν ως το καλύτερο superhero game όλων των εποχών κι όχι άδικα, καθώς ο κόσμος του και ο τρόπος που ο Spidey ζει, κινείται και αναπτύσσεται μέσα σε αυτόν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση. Ανυπομονούμε για το Spider-Man: Miles Morales, το οποίο θα κυκλοφορήσει μαζί με το PS5.

3. Uncharted 4: A Thief’s End

To Uncharted 4: Α Thief’s End πέρασε από 40 κύματα μέχρι να ολοκληρωθεί (και χρειάστηκε τη συνεισφορά των εμπνευστών του The Last of Us: Neil Druckmann και Bruce Straley για να ολοκληρωθεί) αλλά το τελικό αποτέλεσμα θα σας μαγέψει. Στην τελευταία περιπέτεια του Nathan Drake θα ετοιμαστείτε να βιώσετε την απόλυτη cinematic εμπειρία παιχνιδιού, η οποία θα εκτοξεύσει αναμφίβολα την αδρεναλίνη σας στα ύψη.

2. Bloodborne

To Magnus Opus του ξεχωριστού Hidetaka Miyazaki είναι το υπέρτατο σκοτεινό έπος που θα κάνει την καρδιά σας να σκιρτήσει. Φτάνοντας στο maximum τις δυνατότητες του PS4 σε τεχνικό επίπεδο και με ένα gameplay που ήταν πολύ πιο γρήγορο και επιθετικό από κάθε άλλο game της σειράς Dark Souls, το Bloodborne αποτέλεσε ένα από τα πιο πετυχημένα games στην 7χρονή ιστορία της κονσόλας της Sony.

1. God of War

To studio της Santa Monica πραγματικά έκανε… παπάδες, με το God of War. Ακόμη και το πλούσιο ελληνικό λεξιλόγιο ίσως να είναι πολύ φτωχό να περιγράψει την unique εμπειρία που προσφέρει η τελευταία περιπέτεια του Kratos. To σημαντικότερο στοιχείο που το κατατάσσει στην πρώτη θέση της λίστας μας είναι ότι πήρε τη στάνταρ συνταγή των προηγούμενων God of War και την εξέλιξε στο maximum, κάνοντας τους fans του PS4 να αναφωνήσουν πολλές φορές τη φράση: «Oh Boy τι παιχνιδάρα ήταν αυτή»!

Honorable Mention – Horizon Zero Dawn

Αν και δεν αποτελεί πλέον ένα PS4 exclusive, καθώς έχει κάνει την εμφάνιση του και στο PC, δεν γινόταν να μην το συμπεριλάβουμε στη λίστα μας. Η Guerilla Games μας ταξιδεύει αιώνες στο μέλλον, σε μια γη που τεράστιοι ρομποτικοί δεινόσαυροι κυριαρχούν, ενώ ο ανθρώπινος πολιτισμός όπως τον γνωρίζουμε έχει πάψει να υπάρχει, έχοντας γυρίσει στη λίθινη εποχή. Η ηρωίδα Aloy δεν άργησε να γίνει ένα ακόμη εμβληματικό video game icon, ενώ reviewers και gamers αποθέωσαν την ατμόσφαιρα, το combat και φυσικά το ανεπανάληπτο story που ξεχώριζε για τις σεναριακές ανατροπές. Must-have χωρίς δεύτερη σκέψη!

The post Τα 10 top «Must-Have» exclusive Games για το PlayStation 4! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα