Πρώτη επαφή με τους Space Engineers

Το Space Engineers είναι ένα sandbox game σε διαστημικό περιβάλλον, όπου παίρνετε το ρόλο ενός αστροναύτη. Έχετε τη δυνατότητα να κατασκευάσετε από απλά διαστημόπλοια και μικρές πλατφόρμες εξόρυξης, μέχρι αχανείς διαστημικές βάσεις και Super Star Destroyers. Είχαμε πρόσφατα την ευκαιρία για μια στενή επαφή πρώτου τύπου με την διαστημική δημιουργικότητα

του Space Engineers…

Creative or Survival?

To Space Engineers προσφέρει δύο βασικά modes, creative και survival. Στο creative, ο μόνος περιορισμός είναι η φαντασία και η δημιουργικότητά σας. Χρησιμοποιώντας απλά building blocks συνθέτετε πλατφόρμες, σταθμούς και διαστημόπλοια. Μια γρήγορη αναζήτηση στο Steam Workshop θα σας δώσει μια πρώτη γεύση για το τί έχουν κατασκευάσει μέχρι τώρα διάφοροι παίκτες. Σχετικά πρόσφατα προστέθηκε το Survival mode, δίνοντας έναν πιο challenging “χαρακτήρα’. Θα πρέπει να έχετε το νου σας στην διατήρηση της ενέργειας στη στολή του αστροναύτη καθώς και τη συλλογή πόρων (resource gathering ελληνιστί) για το “χτίσιμο” των διάφορων σταθμών και σκαφών. Για τους πιο “θαρραλέους’, υπάρχει η δυνατότητα προσθήκης βροχής μετεωριτών σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπου εάν δεν έχετε προλάβει να φτιάξετε τα ανάλογα αντίμετρα, το διαστημόπλοιό σας θα μετατραπεί σε…υλικά οικοδομών. Θα πρέπει λοιπόν να κατασκευάσετε την ανάλογη υποδομή για εξόρυξη μεταλλευμάτων και καυσίμων πριν αφήσετε τη δημιουργική σας φαντασία να οργιάσει.

Στο τεχνικό κομμάτι, τα voxel γραφικά και το καταπληκτικό soundtrack προσφέρουν κάτι πιο “εύπεπτο” από το “τετραγωνοειδές” 8-bit περιβάλλον του Minecraft και δεν θα σας απογοητεύσουν. Καθώς το παιχνίδι είναι ακόμα in development, μπορείτε να το βρείτε μέσω του Steam Early Access. Αξίζει να αναφέρουμε ότι τα updates σε εβδομαδιαία βάση και την προσθήκη νέων building blocks καθώς και το πάθος των developers δίνουν την εντύπωση ότι πρόκειται για αρκετά αξιόλογο project. Minecraft in space anyone?

Space (Creative) Oddity

Παρ” ότι ενθουσιάζομαι με sandbox/creative games, προσέγγισα το Space Engineers με κάποια επιφύλαξη. Ημιτελές sandbox game στο Steam, είχα στο μυαλό μου κάτι σε πιο “ακατέργαστη” μορφή. Μετά τις ατελείωτες ώρες του Minecraft το Space Engineers είναι αρκετά διαφορετικό αλλά και “οικείο” ταυτόχρονα τόσο ως concept όσο και ως gameplay/overall mechanics. Ο χειρισμός δεν προβληματίζει καθόλου, αλλά καλό θα ήταν να ρίξετε μια ματιά στην ιστοσελίδα του παιχνιδιού για τα keyboard shortcuts καθώς και το interface.

Αξίζει να αναφερθούμε στο physics engine του παιχνιδιού, ειδικά το gravity mechanic που δίνει την δυνατότητα για μηχανισμούς με…’ιδιαιτερότητες’. Για παράδειγμα μπορείτε να στήσετε μια εξέδρα εξόρυξης όπου με στρατηγική τοποθέτηση gravity generators, mining drills, εκρηκτικών και μερικών άλλων building blocks να κόψετε κυριολεκτικά στη μέση αστεροειδείς με το πάτημα ενός πλήκτρου. Ή ακόμα για τους πιο…πολεμοχαρείς από εσάς, gravity torpedoes με αποσπώμενη εκρηκτική διατρητική κεφαλή και Gatling turrets. Προσθέστε την δυνατότητα για multiplayer server όπου μπορείτε να ξεκινήσετε μεγάλα projects ή και ακόμα PvP “δραστηριότητες’. Με άλλα λόγια, υπάρχει έδαφος για πολλά ξενύχτια! Δυστυχώς, σφαιρικά cockpit δεν υπάρχουν, οπότε το σμήνος TIE Interceptor που είχα στο μυαλό μου να κατασκευάσω θα πρέπει να περιμένει. Ίδωμεν.

Συνοψίζοντας

Το παιχνίδι έχει κάτι να προσφέρει και στους βετεράνους του Minecraft, καθώς και στους sci-fi gamers. Όσο αφορά τo production value είναι αρκετά υψηλό για indie developer. Το τεχνικό του μέρος με εξέπληξε ευχάριστα, από το “καθαρό” interface και γενικό χειρισμό μέχρι το πολύ καλό soundtrack. Ακόμα και αν δεν είστε φαν των sandbox games, αξίζει να του ρίξετε μια ματιά.



The post Πρώτη επαφή με τους Space Engineers appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα