Πόσοι από τους παίκτες των free-to-play παιχνιδιών ξοδεύουν χρήματα;

Παίζεις κι εσύ αυτά τα δωρεάν παιχνίδια; Ωραία… Μεγάλη κουβέντα μεγάλε, αφού για κάθε παίκτη που καυχιέται ότι παίζει τσάμπα, υπάρχει ένας ακόμα που υποστηρίζει πως αν δεν πληρώσεις, δεν κερδίζεις. Έρευνα της Swrve, καταδεικνύει ότι μόλις το 2,2% των παικτών αυτών των τίτλων πληρώνει έστω και ένα ελάχιστο ποσό για να παίξει! Και αν αναρωτιέσαι πόσο ακριβής μπορεί να είναι αυτή η έρευνα, με 10 εκατομμύρια συμμετέχοντες, μάλλον δεν δικαιούσαι διά να ομιλείς…

«Το μοντέλο free-to-play θεωρεί δεδομένο ότι ένα μεγάλο ποσοστό των παικτών δεν θα πληρώσουν ποτέ και αυτό είναι αποδεκτό. Δεν θα ξοδέψουν

χρήματα για έξτρα εξοπλισμό και αντικείμενα και θα προτιμήσει να περιμένει από το να επιταχύνει τυχόν διαδικασίες. Αυτοί οι τύποι είναι ζωτικής σημασίας στην επιτυχία ενός τέτοιου παιχνιδιού αφού θα ωθήσουν τους πιο hardcore φαν να ξοδέψουν χρήματα ώστε να ξεχωρίσουν. Εξ’ άλλου όπως κάποιος μπορεί να επενδύει χρήμα σε ένα παιχνίδι, κάποιος άλλος μπορεί να επενδύει με το ίδιο σκεπτικό χρόνο», ήταν τα λόγια του Νίκολας Λόβελ, επικεφαλής του Gamesbrief, site που ειδικεύεται στο μοντέλο των free-to-play ή freemium παιχνιδιών.

Για την έρευνα τώρα που σου λέμε, οι άνθρωποι της Swrve εξέτασαν συνολικά 10 εκατ. περιπτώσεις από 30 διαφορετικά παιχνίδια, ήτοι 330.000 παίκτες από το κάθε παιχνίδι συνολικά. Αν λοιπόν ασχολείσαι με τον χώρο, τότε θα αντιλαμβάνεσαι ότι μιλάμε για ένα πολύ μικρό σύνολο, ιδίως αναλογιζόμενοι τα 250 εκατομμύρια των ενεργών παικτών του Candy Crush.

Όπως αναφέρει δε το Eurogamer, σε παρόμοια έρευνα που διενεργήθηκε από τη Super Data Research, το παιχνίδι με τα περισσότερα έσοδα ανά παίκτη ήταν το World of Tanks με $4,51/μήνα, ακολουθούμενο από τα Team Fortress 2, Guild Wars 2, War Thunder, Planetside 2, Combat Arms, Crossfire, Dota 2, Heroes of Newerth και League of Legends κατά σειρά. «Η αλήθεια είναι ότι το free-to-play δεν είναι εύκολο σαν μοντέλο», συμπλήρωσε ο Λόβελ. «Με ένα επί πληρωμή παιχνίδι, αν ο μέσος όρος εσόδων ανά χρήστη είναι $20/μήνα, ξέρεις ότι κάποιοι μπορεί να ξόδεψαν $25 και κάποιοι $15 αλλά κατά βάση οι περισσότεροι έδωσαν $20. Στα free-to-play δεν μπορείς να γνωρίζεις αν ένα εκατομμύριο παίκτες ξόδεψαν $1 έκαστος ή ένας έδωσε $1 εκατ.», πρόσθεσε.

The post Πόσοι από τους παίκτες των free-to-play παιχνιδιών ξοδεύουν χρήματα; appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα