Ποινή 2 ετών σε hacker, λόγω DDoS επιθέσεων σε games και gaming υπηρεσίες!

Πολλές φορές θα έχετε βρεθεί στη δυσάρεστη θέση να προσπαθείτε να συνδεθείτε online στο αγαπημένο σας game ή να επιθυμείτε να παίξετε κάποιο multiplayer match μέσω του Xbox Live ή του PlayStation Network και για κακή σας τύχη να μην λειτουργεί… τίποτα! Σε πολλές περιπτώσεις αυτό μπορεί να είναι το αποτέλεσμα

μίας DDoS επίθεσης, η οποία μπορεί να θέσει εκτός μάχης τους servers ενός παιχνιδιού ή μίας gaming υπηρεσίας (Xbox Live / PSN). Το φαινόμενο είναι σύνηθες και πολλές φορές οι εταιρείες βγαίνουν ηττημένες σε μία DDoS επίθεση, ενώ είναι γνωστό ότι οι «δράστες» των συγκεκριμένων επιθέσεων σπανίως συλλαμβάνονται και οδηγούνται στη δικαιοσύνη.

Πρόσφατα, όμως, οι δικαστικές αρχές της Βρετανίας επέβαλλαν διετή κάθειρξη στον Adam Mudd, έναν άκρως επικίνδυνο (αλλά και ικανό) hacker ο οποίος σε ηλικία μόλις 16 ετών δημιούργησε το malware: Titanium Stresser. Αυτό το κακόβουλο λογισμικό βοήθησε στο να πραγματοποιηθούν παραπάνω από 1.7 εκατομμύρια επιθέσεις (DDoS) σε online υπηρεσίες όπως το Xbox Live και σε games όπως τα Minecraft και Runescape. Ο Mudd πουλώντας το προαναφερθέν malware (με τιμή που κυμαινόταν από τα 2 μέχρι τα 310$) σε άλλους hackers, έβγαλε περίπου 400.000$. Μάλιστα, ο ίδιος υπολογίζεται ότι πραγματοποιήσει περισσότερες από 600 DDoS επιθέσεις, ενώ δεν παρέλειψε να «χτυπήσει» ακόμη και το ίδιο το πανεπιστήμιο, στο οποίο φοιτούσε στο τμήμα της επιστήμης υπολογιστών. Αν και η φυλακή σίγουρα δεν είναι και ότι καλύτερο για τον διαβόητο hacker, μην απορήσετε εάν μία ισχυρή εταιρεία λογισμικού του κάνει μία πρόταση για να τον εντάξει στο δυναμικό της.

The post Ποινή 2 ετών σε hacker, λόγω DDoS επιθέσεων σε games και gaming υπηρεσίες! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα