Παγκόσμιος τελικός League of Legends 2013: Όταν οι gamers γεμίζουν στάδια…

eSports. Τί είναι για μένα τα eSports; Σε προσωπικό επίπεδο μπορώ να πω πως τα «ηλεκτρονικά αθλήματα» έχουν αντικαταστήσει πλήρως κάθε ανάγκη να παρακολουθήσω κάποιο φυσικό άθλημα (ποδόσφαιρο, μπάσκετ, κλπ.). ΟΚ, το ομολογώ πως δεν είμαι και φαν των αθλημάτων, αλλά βρε αδερφέ αυτή η ανάγκη της υποστήριξης μιας ομάδας πιστεύω πως υπάρχει μέσα σε όλους μας.

Η Riot Games λοιπόν κάλεσε NewsIt και gameslife να παραβρεθούν

σε ένα από τα μεγαλύτερα eSports events που έχουν γίνει ποτέ –ίσως και το μεγαλύτερο. Τον τελικό του παγκόσμιου πρωταθλήματος του League of Legends (World Championship Series) για την τρίτη σεζόν του παιχνιδιού.

Η συνεντευξη Τύπου

Μια μέρα πριν τον τελικό η Riot μας κουβάλησε όλους μαζί στο Staples Center (ναι, στην έδρα των Lakers), όπου και έλαβε χώρα η -καθιερωμένη πριν από καθε τελικό ανεξαρτήτως αθλήματος- συνέντευξη Τύπου της προκειμένου άπαντες να είμαστε πλήρως εξοικειωμένοι με το παιχνίδι αλλά και τα eSports. Από πού ξεκίνησαν και πού έχουν φτάσει μέχρι σήμερα οι ομάδες, η εταιρία και το κοινό. Όλα έχουν έναν τεράστιο ρυθμό ανάπτυξης! Ωστόσο, η σημαντικότερη ανακοίνωση της βραδιάς (απόγευμα ήταν αλλά τέλος πάντων :P) ήταν η συμφωνία ανάμεσα σε Riot Games και… Coca Cola! Ναι, καλά κατάλαβες, πλέον έχουν αρχίσει πολυεθνικές να παίρνουν πολύ στα σοβαρά το gaming.

Η… Coca Cola που λέγαμε. ;)

Η ημέρα του τελικού

Καταφθάνοντας στο στάδιο την ημέρα του τελικού κατά τις 16:00 που άνοιγαν οι πόρτες για τον Τύπο, το κοινό είχε κατακλείσει την περιοχή έξω από το στάδιο, ακόμα κι αν οι πόρτες για αυτούς άνοιγαν στις 18:00 και το σόου ξεκινούσε στις 20:00. Το πλήθος; Περισσότερα από 12.000 εισιτήρια πωλήθηκαν και σημάδεψαν το event ως sold-out από την πρώτη κιόλας ώρα που έγιναν διαθέσιμα. Φαν από όλον τον κόσμο, cosplayers, επαγγελματίες παίκτες που δεν τα κατάφεραν στους τελικούς, όλοι ήταν εκεί.

Κατά την είσοδο όλοι οι εισερχόμενοι «τσέπωναν» μια σακουλίτσα με διάφορα αντικείμενα μέσα, ενώ το εισιτήριο του καθένα του έδινε το δικαίωμα να αποκτήσει μια μεγαλούτσικη φιγούρα του Pulsefire Ezreal εντελώς δωρεάν! Αν ήθελες περισσότερα θα μπορούσες να πας στο μαγαζάκι που είχε στήσει η εταιρία μέσα στο στάδιο, ωστόσο θα χρειαζόσουν εκτός από αρκετά λεφτά -μιας και θα ήθελες να τα πάρεις όλα- και μπόλικη υπομονή, αφού η ουρά ήταν ατελείωτη!

Η τελετή έναρξης

Όπως λοιπόν όλα τα τεράστια γεγονότα, έτσι και ο τελικός ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος έπρεπε να έχει μια σωστή τελετή έναρξης. Έτσι λοιπόν η Riot δεν μας απογοήτευσε ούτε στο ελάχιστο, αφού τη βραδιά άνοιξε μια ορχήστρα από βιολιά, ένας κιθαρίστας με… λαμπάκια και ένα γκομενάκι με ένα βιολοντσέλο που έμοιαζε να έρχεται από το διάστημα (σου έχουμε το βιντεάκι εδώ γύρω).

Η ατμόσφαιρα αποπνικτική και ο κόσμος πιο ενθουσιασμένος από ποτέ. Πραγματικά στο στάδιο γινόταν ο κακός χαμός. Κάθε φορά που είχαμε μικρό διάλειμμα μετά από κάποιο παιχνίδι, Rioters (έτσι αυτοαποκαλούνται οι εργαζόμενοι της Riot) έτρεχαν μέσα στο στάδιο και πετούσαν διάφορα μικρά αντικείμενα (cupcakes, βόμβες του Ziggs, κλπ), ενώ επί σκηνής ένας τύπος με ένα κανόνι-Kog-Maw εκτόξευε μπλουζάκια τυχαία στις κερκίδες.

Riot Swag, όπως και λέγεται από τους ειδικούς! :P

Το ζουμί

Δυστυχώς, εφόσον οι αγώνες ήταν τόσο αραιοί μεταξύ τους –ειδικά οι τελευταίοι του πρωταθλήματος- είχαμε την ευκαιρία να δούμε μόνο τον τελικό και συνεπώς μόνο δύο ομάδες να «μονομαχούν». Αυτές ήταν η Royal Club από την Κίνα και η SK Telecom T1 από την Κορέα –ΟΚ, Ασιάτες, τί περίμενες σε παγκόσμια τελικά βιντεοπαιχνιδιού; :P Η ευρωπαϊκή ομάδα Fnatic (με τον γνωστό xPeke) αποκλείστηκε δυστυχώς στα ημιτελικά.

Οι αγώνες λοιπόν ξεκίνησαν και το είδος του τελικού ήταν Best of Five, που σημαίνει πως νικήτρια ήταν η ομάδα που θα έφτανε στις τρεις νίκες πρώτη. Αυτό κατάφεραν πολύ εύκολα οι SK Telecom T1, αφού κατέκτησαν τον τίτλο των πρωταθλητών κόσμου με σκορ τελικού 3-0. Ωστόσο, και οι τρεις αγώνες ήταν συναρπαστικοί στην παρακολούθηση, ειδικά αν είσαι φαν του παιχνιδιού, αφού βλέπεις οι καλύτερες ομάδες του κόσμου ξεδιπλώνουν το ταλέντο τους μπροστά στα μάτια σου.

Άντε και του χρόνου!

Το κεφάλαιο της τρίτης σεζόν του League of Legends λοιπόν κλείνει με αυτό το συναρπαστικό event -και αξέχαστη εμπειρία για όσους ήταν εκεί- και σίγουρα ξέρουμε πως τα καλύτερα έρχονται. Κάθε χρόνο και καλύτερα, όπως μας έχει αποδείξει η Riot επανειλημμένως. Ελπίζουμε να είμαστε από τους εκλεκτούς της εταιρίας και την επόμενη χρονιά, ενώ σίγουρα περιμένουμε κάτι καινούριο και στη χώρα μας!



Keywords
Τυχαία Θέματα