Νέο Civilization board game φέρνει τη μαγεία του Sid Meier στο… τραπέζι σας!

Το Civilization ανήκει ανάμεσα στα πιο ιστορικά gaming franchises όλων των εποχών, καθώς από το 1991 που ο ξεχωριστός Sid Meier ολοκλήρωσε το πρώτο game της σειράς μέχρι σήμερα, αριθμεί περισσότερα από 40 εκατομμύρια copies! Πέραν του κόσμου των video games, το Civilization όμως έχει

περάσει εδώ και καιρό και στον κόσμο των επιτραπέζιων παιχνιδιών. Πρόσφατα, η Fantasy Flight Games, η οποία είναι «ειδική» στα board games δημιούργησε το Sid Meier’s Civilization: New Dawn, ένα επιτραπέζιο παιχνίδι στρατηγικής, το οποίο αφορά σε παιχνίδι 2 έως 4 παικτών.

Το εν λόγω επιτραπέζιο βασίζεται στους κανόνες του Civilization 6 και όπως ακριβώς και στην video game εκδοχή, οι παίκτες θα μπορούν να βαδίζουν στα χνάρια μίας ηγετικής φυσιογνωμίας του παρελθόντος. Φυσικά, ο στόχος δεν θα είναι άλλος από το να επεκτείνουν την αυτοκρατορία τους, να ανακαλύψουν νέες τεχνολογίες και φυσικά να κατακτήσουν τα αντίπαλα έθνη, αφήνοντας για πάντα το σημάδι τους στο πέρασμα του χρόνου. Το παιχνίδι αναμένεται να δίνει μεγάλη έμφαση στη λεπτομέρεια, για αυτό και το πιθανότερο είναι να δυσκολέψει τους αρχάριους (για αυτό καλό είναι να έχετε πρόχειρο πάντοτε το βιβλιαράκι με τις οδηγίες). Αυτό δεν είναι το πρώτο Civilization board game που δημιουργεί η Fantasy Flight, καθώς το 2010 είχε κυκλοφορήσει ένα ακόμη «Civ» επιτραπέζιο σε συνεργασία με την Firaxis και την 2K Games.

The post Νέο Civilization board game φέρνει τη μαγεία του Sid Meier στο… τραπέζι σας! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα