Κάνενα έλεος για τους scalpers! Η βρετανική κυβέρνηση σκέφτεται να τους καθίσει στο… σκαμνί!

To scalping είναι μια μέθοδος αγοράς προϊόντων τεχνολογίας που έχουν μεγάλο βαθμό σπανιότητας (αλλά κι άλλων αγαθών) σε μαζική μορφή και η μετέπειτα πώληση τους σε τιμές που πολλές φορές είναι ακόμη και… τριπλάσιες από τις κανονικές! Το έχουμε δει αυτό να συμβαίνει κατά κόρον με την περίπτωση των νέων κονσολών (PS5 και Xbox Series X/S), όπου οι αδίστακτοι scalpers κυριολεκτικά έχουν κάνει… πάρτι, εκμεταλλευόμενοι τους ανυπόμονους users, οι οποίοι δεν μπορούν να περιμένουν για να πιάσουν

στα χέρια τους την αγαπημένη τους κονσόλα.

Με τα περιστατικά scalping να έχουν πλέον πάρει μορφή χιονοστιβάδας, η βρετανική κυβέρνηση εξετάζει το ενδεχόμενο να βάλει ένα τέλος στις παράνομες δραστηριότητες των scalpers, δημιουργώντας το νομικό πλαίσιο εκείνο που ουσιαστικά θα λειτουργεί ως ασπίδα προστασίας για τον καταναλωτή. Αν και οι συγκεκριμένες ενέργειες στα μάτια όλων μας είναι παράνομες, ωστόσο στο βρετανικό δίκαιο υπάρχει νομικό κενό, για αυτό και η πολιτεία σπεύδει ουσιαστικά να διορθώσει τα κακώς κείμενα και να θέσει εκτός νόμου οποιαδήποτε δραστηριότητα σχετίζεται με το scalping. Αν και φυσικά για να περάσει ένας τέτοιος νόμος-τροπολογία, θα πρέπει πρώτα να εξεταστεί από τους ειδικούς και να πάρει την έγκριση του κοινοβουλίου, παρόλα αυτά είναι σίγουρα μια «καλή αρχή»!  

The post Κάνενα έλεος για τους scalpers! Η βρετανική κυβέρνηση σκέφτεται να τους καθίσει στο… σκαμνί! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα