Και εγένετο… Assassin’s Creed: Syndicate!

Η Ubisoft πιστή στο ραντεβού της ανακοίνωσε σήμερα (12/5) και επισήμως το νέο Assassin’s Creed: Syndicate. Ο νέος τίτλος στην πολυβραβευμένη σειρά μεταφέρει τους gamers στο Λονδίνο της Βικτωριανής εποχής (1868), στο αποκορύφωμα της Βιομηχανικής Επανάστασης και στην πιο ένδοξη εποχή για την βρετανική αυτοκρατορία. Στο επίκεντρο του story βρίσκονται δύο δίδυμα αδέρφια, ο Jacob και η Evie Frye, που ανήκουν στο τάγμα των ασασίνων και που αποστολή τους είναι να φέρουν εις πέρας ένα

μεγαλεπήβολο σχέδιο, το οποίο δεν είναι άλλο από το να αποκτήσουν τον πλήρη έλεγχο του Λονδίνου από τους Templars!

Για να πετύχουν όμως το στόχο τους θα πρέπει πρώτα να καταφέρουν να δημιουργήσουν το δικό τους «συνδικάτο» (από εκεί προέρχεται άλλωστε και η ονομασία του παιχνιδιού: Syndicate) καταλαμβάνοντας τις περιοχές που ανήκουν στους Templars και πείθοντας τους εκατοντάδες εργάτες που ζουν στις φτωχογειτονιές του Λονδίνου να ενωθούν μαζί τους και να τους ακολουθήσουν, δημιουργώντας έτσι ένα είδος μίνι-επαναστατικού στρατού. Σύμφωνα με τους developers, κάθε πράξη και δραστηριότητα μέσα στο παιχνίδι, κάθε side-mission, αλλά και όλες οι κύριες αποστολές θα οδηγούν προς μία κατεύθυνση: Τον έλεγχο της πόλης του Λονδίνου από τον Jacob και την Evie.

Αναμφίβολα, το story φαίνεται πολλά υποσχόμενο, όμως στο Assassin’s Creed: Syndicate έχει υποστεί μεγάλο ρετουσάρισμα και στους μηχανισμούς του gameplay, σε σύγκριση με τα προηγούμενα παιχνίδια της σειράς. Χρησιμοποιώντας ένα πιο πειστικό και ρεαλιστικό stealth mechanic, ο κεντρικός ήρωας δεν θα χρειάζεται πλέον να αναμειγνύεται με το πλήθος ή να βρίσκεται συνεχώς σε κατάσταση κάλυψης, καθώς στο νέο Assassin’s θα δίνεται μεγαλύτερη έμφαση στη σωστή εκμετάλλευση του περιβάλλοντος χώρου. Παράλληλα, οι developers της Ubisoft Quebec επανασχεδιάσανε πλήρως το combat system, το οποίο δίνει τώρα μεγαλύτερη έμφαση στη melee combat. Οι μάχες που είχαμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε από το walkthrough video του παιχνιδιού φαίνονται πιο αληθοφανείς, με το εκπληκτικής ομορφιάς animation να χαρίζει μία νέα διάσταση στις μάχες σώμα με σώμα.

Οι ευχάριστες εκπλήξεις όμως δε σταματούν εδώ, καθώς στο Assassin’s Creed: Syndicate οι gamers θα μπορούν να οδηγήσουν άμαξες, με την Ubisoft ουσιαστικά να εισαγάγει έναν μηχανισμό στο πρότυπο του GTA, όπου ο gamer θα μπορεί να εκδιώξει τον οδηγό της άμαξας και να αναλάβει έτσι τον έλεγχο της (το κυνηγητό με τις άμαξες στους δρόμους του Λονδίνου ήταν όλα τα λεφτά). Επιπλέον, οι gamers θα μπορούν να εναλλάσσουν τους δύο πρωταγωνιστές ανά πάσα στιγμή, αν και θα υπάρχουν αποστολές που θα είναι character specific. Επίσης, από ότι παρακολουθήσαμε στο gameplay trailer ο κεντρικός ήρωας διαθέτει ένα είδος γάντζου που του επιτρέπει να αναρριχάται με μεγαλύτερη ευκολία στα κτίρια. Τέλος, όπως έγινε γνωστό το AC: Syndicate δεν θα υποστηρίζει multiplayer λειτουργίες, καθώς οι developers έκριναν σκόπιμο να το αφήσουν στην άκρη.

Όπως έγινε γνωστό, το Assassin’s Creed: Syndicate βρίσκεται under development τα τελευταία τρία χρόνια και το παιχνίδι θα κυκλοφορήσει στα τέλη Οκτωβρίου για Xbox One, PS4 και PC. Εάν κρίνουμε από όσα είδαμε στα δύο trailers του, ο κόσμος του Assassin’s Creed φαίνεται σα να εισέρχεται σε μία νέα εποχή και είναι εμφανές ότι αυτή τη στιγμή έχουμε να κάνουμε με το πιο φιλόδοξο και high-profile Assassin’s Creed project όλων των εποχών! Το εάν βέβαια, το Syndicate θα είναι το Assassin’s Creed της νέας εποχής είναι κάτι που μόνο ο χρόνος μπορεί να το απαντήσει… Μένει να δούμε εάν η Ubisoft θα καταφέρει να δικαιώσει τις προσδοκίες μας, δίχως να επαναλαμβάνει τα ολέθρια λάθη του παρελθόντος.



The post Και εγένετο… Assassin’s Creed: Syndicate! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα