Η Firaxis εξηγεί γιατί το XCOM 2 αναπτύσσεται αποκλειστικά σε PC

H Firaxis έχει αναπτύξει εδώ και χρόνια ισχυρούς δεσμούς με την αγορά του PC gaming, καθώς είναι γνωστό ότι αποτελεί το δικό της πεδίο δράσης. Οι developers της ειδικεύονται στην αγορά των strategy, γνωρίζοντας όσο κανείς άλλος τα μυστικά του PC gaming, για αυτό και όπως τόνισαν το XCOM 2 θα είναι PC exclusive. O Creative Director του παιχνιδιού, Jake Solomon, τόνισε ότι η απόφαση της Firaxis

να αναπτύξει το XCOM 2 αποκλειστικά σε PC, Mac και Linux δεν ήταν καθόλου τυχαία, καθώς με αυτόν τον τρόπο μπορούν να συγκεντρωθούν στην καλύτερη και πιο άρτια ανάπτυξη του εν λόγω project.

Ο Solomon ανέφερε χαρακτηριστικά ότι όταν ξεκίνησαν να συζητούν για το sequel του XCOM, έθεσαν μία σειρά από εξαιρετικά φιλόδοξους και εξεζητημένους στόχους, οι οποίοι όμως για να επιτευχθούν απαιτούν το να αισθάνονται οι developers σαν στο… «σπίτι τους«, και στην προκείμενη περίπτωση το «σπίτι τους» δεν είναι άλλο από τον χώρο του PC gaming. Σε αυτή τη φάση λοιπόν το XCOM 2 δεν θα αναπτυχθεί για κονσόλες, παρά την μεγάλη επιτυχία που είχε το XCOM: Enemy Unknown στο Xbox 360 και PS3, χωρίς ωστόσο να αποκλείεται στο μέλλον να το δούμε να κυκλοφορεί στο Xbox One και στο PS4. O Solomon ανέφερε χαρακτηριστικά ότι το UI, το gameplay, ο χειρισμός και τα γραφικά του τίτλου δημιουργούνται με γνώμονα την εμπειρία που θα προσφέρει στο PC, χωρίς αυτή τη στιγμή να γίνονται σχέδια για το πως το XCOM 2 θα παίζει στις κονσόλες. To XCOM 2 αναμένεται να κυκλοφορήσει μέσα στο Νοέμβριο και σίγουρα είναι ένας τίτλος που θα μας απασχολήσει έντονα τους επόμενους μήνες.

The post Η Firaxis εξηγεί γιατί το XCOM 2 αναπτύσσεται αποκλειστικά σε PC appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα