Χάκερς χτυπούν Riot, Blizzard, Valve, GGG, PSN!

H ομάδα Lizard Squad, έχει σαρώσει τις τελευταίες ώρες, μέσω απανωτών και σφοδρών επιθέσεων DDoS, μερικούς από τους servers των μεγαλύτερων παιχνιδιών στον πλανήτη. Τα θύματα ήταν οι servers των παιχνιδιών League of Legends, Path of the Exile, οι servers της Blizzard (που φιλοξενούν Hearthstone, World of Warcraft,

Diablo, κτλ), οι ανατολικοί server του DotA 2 της Valve στις ΗΠΑ, ακόμα και το PlayStation network.

Για να ακριβολογούμε, η επίθεση δεν είναι η κλασική επίθεση χάκερς, αλλά μια επέμβαση τύπου DDoS. Στα ελληνικά λέγεται «επίθεση άρνησης υπηρεσιών» και ουσιαστικά σημαίνει ότι βομβαρδίζεις έναν server με τόσα πολλά αιτήματα, που τον αναγκάζεις να καταρρεύσει ή να επανεκκινήσει. Το DDoS ουσιαστικά εκμεταλλεύεται την υποδομή του Διαδικτύου, χωρίς να διακινδυνεύονται ευαίσθητα δεδομένα και πληροφορίες: δεν ανακατεύεται στον εσωτερικό κώδικα του server, δεν ανοίγει τρύπες, ούτε διαρρέουν δεδομένα. Δεν έχουμε να κάνουμε ουσιαστικά με hackers (white, grey, black, red, οτιδήποτε), αλλά με μια νέα γενιά troll-hackers που απλά βανδαλίζουν servers για να σπάσουν πλάκα. Θα τους ονομάσουμε trollackers για να καταχωρήσουμε το όνομα. Κρίνοντας από τα Tweets της ομάδας, τα κίνητρα είναι μάλλον ψευτοεπαναστατικά. Καλό είναι οι εταιρείες να καταλαβαίνουν τα κενά ασφαλείας, αλλά τέτοιες σαχλές φάρσες, απλά κάνουν κακό στην αγορά.

Τα… θύματα, ανέκαμψαν γρήγορα, με αναβαθμίσεις σε servers και λογισμικό προστασίας, ώστε να λειτουργήσουν απρόσκοπτα. Το PlayStation network ακόμα προσπαθεί να ανακάμψει αυτή την στιγμή.

The post Χάκερς χτυπούν Riot, Blizzard, Valve, GGG, PSN! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα