Χάκαραν το League of Legends. Κλάπηκαν στοιχεία από πιστωτικές κάρτες.

Αλί αλί και τρισαλί! Όπως διάβασες και στον τίτλο, έπεσε και το League of Legends στα χέρια επιτήδειων. Σύμφωνα με την Riot, άγνωστοι «μπούκαραν» μέσα στους servers της και έφτασαν τόσο βαθιά που κατάφεραν να πάρουν –κρυπτογραφημένα τουλάχιστον- στοιχεία πιστωτικών καρτών.

Ευτυχώς για σένα, πλήγηκαν μόνο χρήστες στη Βόρεια Αμερική, με τους χάκερς να καπαρώνουν usernames, emails, κωδικούς, καθώς και μερικά ονοματεπώνυμα.

Σύμφωνα

με υπεύθυνους στην Riot «120.000 αρχεία συναλλαγών από το 2011 τα οποία περιείχαν στοιχεία πιστωτικών καρτών έχουν πέσει σε χέρια τρίτων. Το σύστημα πληρωμών που περιείχε αυτά τα στοιχεία έχει να χρησιμοποιηθεί από τον Ιούλη του 2011. Η έρευνά μας είναι συνεχής και θα πάρουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προφυλάξουμε τους παίχτες.»

Το γεγονός πως οι κωδικοί ήταν κρυπτογραφημένοι σημαίνει πως οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν να ανησυχούν για κάτι, παρόλα αυτά κάνε το καλό και άλλαξε τον κωδικό σου. Η Riot μάλιστα, την στιγμή που μιλάμε, σκέφτεται να εισάγει επιβεβαίωση email για τις νέες εγγραφές και τις αλλαγές στα προφίλ, καθώς και διπλή πιστοποίηση με email ή SMS.

Keywords
Τυχαία Θέματα