Χάκαραν τα μέσα μεταφοράς του San Francisco και δεν ήταν οι Dedsec του Watch Dogs 2!

Σίγουρα στο άκουσμα της είδησης ότι πριν από μερικές ημέρες τα μέσα μεταφοράς του San Francisco δέχθηκαν μία κυβερνοεπίθεση ευρείας κλίμακας, είναι σίγουρο ότι σε κάποιους θα φέρει στο μυαλό το Watch Dogs 2 που ως γνωστόν διαδραματίζεται στην αμερικανική μεγαλούπολη. Κι όμως παρόλο που σε πολλούς θα φανεί ως μία ακόμη προωθητική ενέργεια για το Watch Dogs 2, η αλήθεια τελικά

είναι εντελώς διαφορετική, καθώς το συγκεκριμένο περιστατικό αποδείχθηκε τελικά πως δεν ήταν παρά μία… σύμπτωση!

Συγκεκριμένα, μία ομάδα από hackers κατόρθωσε να απενεργοποιήσει το ηλεκτρονικό σύστημα πληρωμών των δημόσιων μεταφορών του San Francisco, δίνοντας τη δυνατότητα στους επιβάτες να μετακινείται ελεύθερα, χωρίς την παραμικρή χρέωση. Σύμφωνα με τον Guardian, το περιστατικό έλαβε χώρα την προηγούμενη Παρασκευή, όταν μία άγνωστη ομάδα από hackers κατάφερε να «μολύνει» με malware 2100 computers με τη μορφή ransomware. Οι hackers ζήτησαν από τις αρμόδιες αρχές το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 73.000 δολαρίων (ή 100 Bitcoins), κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι αρχές που ρυθμίζουν την μετακίνηση του επιβατικού κοινού στην πόλη του San Francisco να προχωρήσουν στην αναγκαστική ανέξοδη μετακίνηση του επιβατικού κοινού, μέχρι ώσπου να δουν πως θα αντιμετωπίσουν και θα διορθώσουν το τεχνικό πρόβλημα που προέκυψε.

Η πλάκα είναι ότι στο Watch Dogs 2, ο πρωταγωνιστής μπορεί να ελέγξει αυτοκίνητα, λεωφορεία και άλλα μέσα μεταφοράς και παρά το γεγονός ότι η Ubisoft (και η ομάδα Dedsec) δεν έχει την παραμικρή ανάμειξη με το συγκεκριμένο συμβάν, ωστόσο αυτό δεν αναιρεί το γεγονός ότι πρόκειται για μία πολύ καλή διαφήμιση για το νέο Watch Dogs, η οποία έρχεται σχεδόν από το πουθενά… Τώρα βέβαια εάν οι hackers που προέβησαν στην παραπάνω ενέργεια εμπνεύστηκαν από τον τίτλο της Ubisoft, αυτό είναι μία άλλη ιστορία!

The post Χάκαραν τα μέσα μεταφοράς του San Francisco και δεν ήταν οι Dedsec του Watch Dogs 2! appeared first on gameslife.

Keywords
Αναζητήσεις
ta mesa metaforas tou san francisco gr
Τυχαία Θέματα