Xenon Racer Review

Υπάρχουν racing games που επιδίδονται σε έναν… αγώνα μεταξύ τους για να φτάσουν στο απόλυτο driving simulation. Υπάρχουν και άλλα, των οποίων ο στόχος είναι να παρέχουν μία όσο τον δυνατόν πιο διασκεδαστική εμπειρία στον gamer, χωρίς να τον κάνουν να νιώθει ενοχές, αν δεν είναι… δεινός virtual driver. Στη δεύτερη κατηγορία ανήκει το Xenon Racer!

Υπόθεση

Ναι, εντάξει, δεν παίρνει Όσκαρ

σεναρίου, αλλά υπάρχει ένα στοιχειώδες backstory. Βρισκόμαστε λοιπόν στο όχι και τόσο μακρινό 2030, όπου τα αυτοκίνητα έχουν εξελιχθεί στο επίπεδο της αιωρούμενης οδήγησης. Παράλληλα, τα καύσιμα που χρησιμοποιούν είναι και αυτά μίας energy-based φουτουριστικής μορφής. Σε εκείνη την περίοδο, διοργανώνεται ένα τουρνουά με υβριδικά αυτοκίνητα, δηλαδή με ρόδες και με το φουτουριστικό σύστημα ώθησης.

Gameplay

Αν ακόμα δεν το καταλάβατε, το Xenon Racer είναι συνδυασμός ενός τυπικού racer και παιχνιδιών τύπου Wipeout. Πρωτότυπο εγχείρημα, και το αποτέλεσμα θα λέγαμε ότι λειτουργεί πολύ καλά! Στις πίστες η μεγαλύτερη έκταση καλύπτεται από άσφαλτο, τα backgrounds χωρίζονται από το δρόμο με τρόπο που δεν μπορείτε να τα απολαύσετε, ενώ και η σχεδίαση τους δεν είναι ιδιαίτερα εμπνευσμένη. Αυτό μέσα στις πόλεις, γιατί οι εξοχικές πίστες είναι πολύ καλύτερα σχεδιασμένες. Εκτός από το τουρνουά, όπου οι πίστες είναι προκαθορισμένες, σε έναν ελεύθερο αγώνα μπορείτε να επιλέξετε χώρα, περιοχή, ώρα της ημέρας, αριθμό γύρων, και ευθεία ή αντίστροφη πορεία.

Τα αυτοκίνητα, αντιθέτως, είναι με μία λέξη «εντυπωσιακά«, και κάποια από τα καλύτερα δείγματα futuristic design που έχουμε δει! Καινούργια μοντέλα ξεκλειδώνετε κερδίζοντας αγώνες στο πρωτάθλημα. Αυτά που έχετε αρχικά στη διάθεση σας είναι ελάχιστα, όμως θα αποκτήσετε πολλά περισσότερα προοδεύοντας. Πριν ξεκινήσετε τον αγώνα, επιλέγετε το όχημα σας, στο οποίο κάνετε και παρεμβάσεις στο γκαράζ, κυρίως εικαστικές. Εδώ οι επιλογές σας είναι αρκετές και πολύ δημιουργικές, μάλιστα πολλές περισσότερες απ’ότι στα κορυφαία racing games, και σίγουρα θα καταφέρετε να φτιάξετε ένα όχημα που θα θέλετε να οδηγήσετε στην πραγματικότητα! Εκτός από αυτοκίνητα θα ξεκλειδώσετε σταδιακά και εξαρτήματα για τα υπάρχοντα οχήματα σας.

Όσον αφορά τα modes, έχουμε όπως είπαμε το πλήρες και δομημένο τουρνουά, τις μεμονωμένες κούρσες, και διάφορα challenges, όπως time trials. Υπάρχει βέβαια το tutorial, που σας μαθαίνει τον χειρισμό, και ένα free mode, όπου οδηγείτε χωρίς κανόνες και αντιπάλους, ώστε να μάθετε καλά το παιχνίδι. Μαζί με τους φίλους σας μπορείτε να παίξετε στο κλασσικό split screen αλλά και online. Φυσικά στις κονσόλες θα χρειαστείτε συνδρομή σε Xbox Live Gold ή Playstation Plus για διαδικτυακό παιχνίδι.

Στο gameplay τώρα, το Xenon Racer δεν θα αργήσετε να διαπιστώσετε ότι πρόκειται για ένα αν μη τι άλλο για ένα ιδιαίτερο αγωνιστικό παιχνίδι, με διαφορετική λογική απ’ότι έχετε συνηθίσει. Το υβρίδιο αυτοκινήτου με τροχούς και sci-fi στοιχεία, έχει και τις αντίστοιχες προϋποθέσεις για έναν παραλλαγμένο τρόπο χειρισμού. Ως βασικότερη πληροφορία, κρατήστε ότι εδώ ότι τον κυρίαρχο ρόλο παίζει το drifting! Κάνοντας drift, με έναν τρόπο που παρεμπιπτόντως είναι αρκετά προσιτός, γεμίζετε τις 3 μπαταρίες του αυτοκινήτου. Αυτές χρησιμεύουν στην ενεργοποίηση του turbo boost, που όπως αντιλαμβάνεστε είναι καίριο για να καλύψετε σημαντική απόσταση από τους αντιπάλους. Μάλιστα, όταν αδειάζει μία μπαταρία, διακόπτεται το boost, και πρέπει να ξαναπατήσετε το πλήκτρο για να πάτε στην επόμενη, με την προϋπόθεση βέβαια να είναι γεμάτη. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο, ώστε να μην καταναλώνετε ολόκληρη την ενέργεια μονομιάς, αν κρίνετε ότι δεν είναι απαραίτητο.

Επειδή όπως ξέρετε, το drifting απαιτεί στροφές, εδώ αυτό που θέλετε είναι πίστες με πολλές στροφές, αντίθετα από τα υπόλοιπα racers, που οι ιδανικές συνθήκες είναι οι ευθείες. Επίσης στο δρόμο υπάρχουν και κάποια recharge points, αλλά όχι αρκετά, οπότε ο βασικός μηχανισμός παραμένει το drifting. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε εύκολα να περάσετε στην πρώτη θέση, αλλά το δύσκολο είναι να τη διατηρήσετε. Το παιχνίδι μπορεί να είναι βατό, αλλά δεν είναι επιεικές, οπότε η μεγαλύτερη παγίδα είναι να εφησυχάσετε. Αν αρχίσετε να δίνετε λιγότερο από το καλύτερο σας, και να κάνετε λάθη, νομίζοντας ότι είστε «ασφαλείς», δεν θα αργήσετε καθόλου να βρεθείτε σε κάποια από τις τελευταίες θέσεις, πριν καλά-καλά το καταλάβετε. Σε γενικές γραμμές, το παιχνίδι είναι όμως αρκετά διασκεδαστικό και δίκαιο.

Γραφικά & ήχος

Αν και καταλαμβάνει συνολικά λιγότερο από 4GB, το Xenon Racer έχει πάρα πολύ καλή ποιότητα γραφικών. Φυσικά η περισσότερη προσοχή έχει δοθεί στα αυτοκίνητα, εκεί δηλαδή που έχει τη μεγαλύτερη σημασία. Τα textures των οχημάτων είναι πεντακάθαρα, οι αντανακλάσεις και ο φωτισμός υλοποιούνται πολύ όμορφα, ενώ τα χρώματα της κάθε μπογιάς είναι εξαιρετικά ζωντανά. Η σχεδίαση κάθε πίστας δίνει την εντύπωση προσπάθειας για διαφοροποίηση μεταξύ των περιοχών, όμως στην πραγματικότητα είχαμε την αίσθηση ότι είμασταν όχι απλά διαχωρισμένοι, αλλά ξεκάθαρα αποκομμένοι από τα περιβάλλοντα, όπως στα πολύ παλιά racing games.

Στον ήχο… δεν τίθεται θέμα ρεαλισμού, αφού τέτοια οχήματα δεν υπάρχουν στον πραγματικό κόσμο! Όμως τα ηχητικά εφέ της μηχανής δίνουν δεόντως την αίσθηση ότι βρισκόμαστε σε μία φάση παραπάνω από τη βενζίνη και το ντίζελ. Σε κάθε περίπτωση πάντως, μην περιμένετε κάτι σε επίπεδο Wipeout – ούτε καν! Στον τομέα της μουσικής τα πράγματα είναι πολύ καλά, με ηλεκτρονικές συνθέσεις για να συνοδεύουν κατάλληλα το futuristic κλίμα που προσπαθεί να δημιουργήσει το παιχνίδι.

Racer: αυτός ο… Xenon!

Σε γενικές γραμμές, το Xenon Racer θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα ενδιαφέρον διάλειμμα από τα τυπικά racing games. Όχι επαρκές όμως για να αποτελέσει μία groundbreaking εναλλακτική πρόταση. Ούτε αρκετά πλούσιο για να κρατήσει το ενδιαφέρον σας για πολύ καιρό. Έτσι τα 40€ που ζητάει είναι μάλλον πολλά, αλλά με την πρώτη ευκαιρία, όταν πέσει κάπου στο μισό η τιμή του, τσεκάρετε το οπωσδήποτε!

Ανάπτυξη: 3DClouds Έκδοση: SOEDESCO Διάθεση: Enarxis Dynamic Media

The post Xenon Racer Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα