Xbox One – H πρώτη κονσόλα που κυκλοφορεί στη Κίνα μετά από 14 χρόνια!

Για πρώτη φορά μετά το 2000, οι gamers της Κίνας θα έχουν τη δυνατότητα να προμηθευτούν νόμιμα μία gaming κονσόλα, καθώς η Microsoft μόλις κυκλοφόρησε το Xbox One στη συγκεκριμένη περιοχή. Εάν αναρωτιέστε γιατί συνέβαινε αυτό εδώ και τόσα χρόνια, η απάντηση βρίσκεται στο γεγονός ότι η κυβέρνηση της Κίνας απαγόρευε δια ροπάλου την εμπορική διάθεση όλων των κονσολών από το 2000. Η δικαιολογία που είχαν προβάλλει

οι τότε αξιωματούχοι της, ήταν ότι τα video games αποτελούσαν μία πηγή κινδύνου για τη φυσική και νοητική ανάπτυξη των παιδιών (η συγκεκριμένη απαγόρευση καταργήθηκε το Σεπτέμβριο του 2013).

Αρχικά, το Xbox One ήταν προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει στη κινεζική αγορά στις 23 Σεπτεμβρίου, μία μικρή καθυστέρηση της τελευταίας στιγμής όμως, οδήγησε τους υπεύθυνους της Microsoft να αναβάλλουν τη κυκλοφορία της κονσόλας για τις 29 Σεπτεμβρίου. Η Microsoft ελπίζει ότι η δραστηριοποίηση της στην αγορά της Κίνας θα βοηθήσει σημαντικά στην ισχυροποίηση των πωλήσεων του Xbox One, καθώς αυτή τη στιγμή το νέο Xbox βρίσκεται μπροστά τόσο από τη Nintendo όσο και από τη Sony, παίζοντας μόνο του στη κινεζική αγορά (και όταν αναφερόμαστε για μία αγορά όπως της Κίνας, μιλάμε για εκατομμύρια καταναλωτών – gamers). Οι φίλοι του Xbox One στη Κίνα θα μπορούν να προμηθευτούν 10 διαφορετικούς τίτλους (μεταξύ αυτών τα Forza Motorsport 5, Kinect Sports Rivals και Rayman Legends). Η γκάμα των τίτλων του Xbox One, σίγουρα αναμένεται να αυξηθεί στο άμεσο χρονικό διάστημα, αν και είναι πολύ δύσκολο για έναν τίτλο να πάρει έγκριση και να κυκλοφορήσει στη κινεζική αγορά, καθώς μία κυβερνητική επιτροπή εξετάζει όλους τους τίτλους, έτσι ώστε να μην προσβάλλουν την κινεζική κουλτούρα και τον κινεζικό τρόπο ζωής.

To Xbox One κοστίζει στη Κίνα 602 δολάρια χωρίς το Kinect και 700 δολάρια μαζί με τον σένσορα Kinect. Η Microsoft θεωρεί ότι το Xbox One θα τα πάει πολύ καλύτερα στη Κίνα, σε σύγκριση με την Ιαπωνία που οι πωλήσεις του, ήταν εξαιρετικά χαμηλές στις πρώτες ημέρες της κυκλοφορίας του.

The post Xbox One – H πρώτη κονσόλα που κυκλοφορεί στη Κίνα μετά από 14 χρόνια! appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα