World of Warcraft: Legion

Το έκτο πακέτο επέκτασης για το World of Warcraft με υπότιτλο Legion φέρνει το θρυλικό ΜΜΟ στο κατώφλι μιας νέας εποχής. Κι αυτό γιατί (εκτός από τα αναμενόμενα του πακέτου, δηλαδή νέες περιοχές, αύξηση του level cap, αποστολές, αντικείμενα, κ.λπ), το Legion φρεσκάρει ακόμα περισσότερο τη μηχανή και τα γρανάζια ενός

αρχαίου παιχνιδιού (για την κατηγορία των ΜΜΟ, το 2004 είναι όντως ‘αρχαίο’), ώστε να αντέξει ακόμα μερικά χρόνια.

Το Legion στην ατμόσφαιρα θυμίζει αρκετά το Burning Legion, καθώς η εισβολή των δαιμόνων, η fel μαγεία, ο Guldan και ο Illidan είναι τα βασικά στοιχεία της περιπέτειας. Σε κάθε expansion, η Blizzard φέρνει και κάτι καινούριο στο τραπέζι, από άποψη μηχανισμών. Αυτή τη φορά έχουμε τέσσερις (από τις πέντε συνολικά) ζώνες να κάνουν auto-scale μαζί με τον χαρακτήρα σας, κάτι που σας επιτρέπει τόσο να τις εξερευνείτε όπως θέλετε εσείς, αλλά και να παίζετε μαζί με άλλους φίλους διαφορετικών επιπέδων – έτσι, καθένας θα αντιμετωπίζει εχθρούς κομμένους και ραμμένους σύμφωνα με το δικό του επίπεδο. Όλα τα μαθηματικά που τρέχουν πίσω από τις ικανότητες πλέον βασίζονται σε ποσοστά και όχι σε σταθερές αξίες- αυτό από μόνο του είναι τεράστιος σχεδιαστικός άθλος και δίνει άλλη φρεσκάδα στο WoW. Το ίδιο το gameplay φαίνεται να βασίζεται περισσότερο στην αφήγηση, με εξαιρετική χρήση των scenarios και αποστολές καλογραμμένες, βαθύ κείμενο και αρκετή ανάπτυξη στους χαρακτήρες και τις ατομικές τους ιστορίες. Παράλληλα, παραμένει η βαρύτητα που έδωσε το WoD στην εξερεύνηση του περιβάλλοντος: παντού υπάρχουν κρυφές γωνίτσες και μικρά events που μας χαρίζουν πόντους (για το artifact και το guild hall) και θησαυρούς. Το highlight του Legion πάντως δεν είναι οι Demon Hunters (μια εφετζίδικη υποκλάση κάπως περιορισμένη και χωρίς πολύ βάθος), αλλά οι νέοι χάρτες, οι οποίοι κλέβουν την παράσταση με πραγματικά πανέμορφα τοπία, εξαιρετική μουσική επένδυση, απίστευτες λεπτομέρειες και επίπεδα ποιότητας που μόνο η Blizzard μπορεί να δημιουργήσει.

Δυστυχώς δεν είναι όλα ρόδινα και το Legion παραπατάει σε ορισμένα σημεία. Για παράδειγμα, το σύστημα με τα Artifacts το οποίο είχε πολλές προοπτικές ξεκινάει αρκετά δυνατά, καθώς σας δίνει ένα υπερ-πανίσχυρο όπλο, το οποίο κερδίζει πόντους και επίπεδα, μαθαίνοντας νέες ικανότητες και αναβαθμίσεις μέσα από ένα δικό του talent tree. Δυστυχώς όμως, μετά από ένα πολύ εντυπωσιακό ξεκίνημα κατά το οποίο το όπλο σας χαρίζει μια ιδιαίτερη δύναμη, από εκεί και μετά οι αναβαθμίσεις είναι μάλλον μέτριες, χώρις κάτι το εντυπωσιακό (για να μην αναλύσουμε το ότι τα διαφορετικά όπλα ανά specs, ανεβαίνουν επίπεδα ξεχωριστά). Αυτή η μάλλον νερόβραστη ανάπτυξη και η έλλειψη χορταστικών νέων skills συνοδεύει και την εξέλιξη του χαρακτήρα μας, αφού από τα επίπεδα 100 μέχρι 110, ουσιαστικά δεν μαθαίνουμε κάποιο νέο, εντυπωσιακό, χορταστικό skill που θα μπει στο οπλοστάσιό μας, παρά κάποιες περιφερειακές ενισχύσεις.

Εξίσου αποθαρρυντικά είναι και τα Class Halls, πριβέ χώροι όπου βρίσκονται μόνο τα μέλη της ίδιας κλάσης. Από άποψη αισθητικής είναι πανέμορφα και ποικίλα, αλλά ουσιαστικά είναι απογυμνωμένες εκδόσεις των garrisons (από το WoD). Είναι αλήθεια ότι τα garrisons το είχαν παρακάνει με τα άπειρα κτίρια, τα καθημερινά tasks και τη νοοτροπία του Facebook game, αλλά το Legion το πήγε στην άλλη πλευρά, ενώ δεν αξιοποιεί τη δυναμική ενός Class Hall, με τους δεκάδες παίκτες να υπάρχουν απλά στον χώρο (και καθέναν να νομίζει ότι αυτός είναι πραγματικά ο Άρχοντας του εκάστοτε Συμβουλίου). Πάντως από το επίπεδο 110 ανοίγει μια νέα περιοχή, ένας end-game μηχανισμός με διάφορες αποστολές σε όλον τον κόσμο, το PvP talent tree που πλέον βαδίζει παράλληλα από την PvE πορεία μας και φυσικά τα raids αλλά και τα μπουσταρισμένα mythics των (πάντα) καλοσχεδιασμένων instances. Όπως πάντα, το θέμα θα κριθεί από την υποστήριξη και τα content patches- τα πρώτα δείγματα είναι καλά, καθώς το επόμενο patch ενσωματώνει μια νέα μορφή του επικού Kharazan (είναι η πρώτη φορά που έρχεται τόσο σύντομα ένα content patch μετά από κυκλοφορία expansion).

Όπως σε κάθε expansion (ναι, ακόμα και το κακάσχημο Mists of Pandaria), το World of Warcraft: Legion πηγαίνει το παιχνίδι μπροστά, το εμπλουτίζει, το κάνει πιο όμορφο και το αναβαθμίζει τεχνολογικά. Ως expansion λοιπόν, το Legion την κάνει τη δουλειά του, αφού προσφέρει χορταστικό περιεχόμενο και αρκετές νέες επιλογές – το μόνο που μένει είναι να ελπίσουμε σε μια σταθερή υποστήριξη και ίσως κάποιους μηχανισμούς που θα δίνουν στον πυρήνα του παιχνιδιού την ικανότητα να αυτο-ανανεώνεται δυναμικά. Τα World Quests είναι ένα καλό βήμα για το end-game, μένει να δούμε πώς θα εξελιχτεί η κατάσταση στις επόμενες εβδομάδες.

Ανάπτυξη: Blizzard Entertainment Έκδοση: Activision/Blizzard Διάθεση: IGE

The post World of Warcraft: Legion appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα