The Division 2: Οδηγός Στρατηγικής

Ο Tom Clancy οπωσδήποτε ξέρει να προσφέρει την καλύτερη εμπειρία ενός δυστοπικού μέλλοντος που συνδυάζει biowarfare, αναρχία και μιλιταρισμό, κάτι που απέδειξε για μία ακόμα φορά στο Division 2. Η εμπειρία που θα βιώσετε κατά την περιήγηση, αλλά και στις αποστολές σας, είναι εκπληκτική, όπως σας είπαμε και στο review μας. Για να βγείτε όμως επιζών και νικητής, είναι απαραίτητο να δώσετε τη δέουσα προσοχή σε κάποια πραγματάκια.

Ο… οίκος ενός ανθρώπου είναι το κάστρο του

Στο Division 2,

το ορμητήριο σας δεν είναι άλλο από τον Λευκό Οίκο! Αυτό όμως είναι κάτι παραπάνω από ένα σπίτι για να γυρίζετε στο τέλος της ημέρας. Εκεί μπορείτε να στρατολογείτε χαρακτήρες, να επενδύετε πόντους σε ικανότητες, και να ανεβάζετε το επίπεδο του χαρακτήρα σας. Καλό θα είναι να δώσετε προτεραιότητα σε slots για παραπάνω όπλα και ικανότητες, και φυσικά να αυξήσετε τη χωρητικότητα του inventory σας.

Και τα αμυντικά skills έχουν ψυχή

Σίγουρα τα επιθετικά skills είναι τα πιο ελκυστικά, όμως όταν βρίσκεστε στην αρχή του παιχνιδιού, καλό θα είναι να επενδύσετε πρώτα στην άμυνα, κάτι που θα βελτιώσει τις πιθανότητες επιβίωσης σας. Αυτό γενικά είναι καλή συμβουλή για όλα τα παιχνίδια! Απαραίτητο είναι το fixer drone που επισκευάζει το armor, τόσο το δικό σας όσο και των συμπολεμιστών σας, ακόμα και στη διάρκεια της μάχης. Αργότερα επενδύστε και στη seeker mine, που έχει παρόμοιο ρόλο αλλά επίγεια κίνηση.

Τα οχυρά δεν καταλαμβάνονται από έναν

Τα control points στην Washington είναι υπερ-πολύτιμα. Ουσιαστικά είναι ένα είδος αστικών «οχυρών» που έχουν καταληφθεί από τα εχθρικά factions του παιχνιδιού. Απελευθερώνοντας τα, μπορείτε να κάνετε fast travel εκεί, να ανταλλάζετε αντικείμενα με πόντους εμπειρίας, και να βρίσκετε loot. Η ανακατάληψη τους όμως δεν είναι εύκολη υπόθεση και θα χρειαστείτε οπωσδήποτε ενισχύσεις. Καλέστε άλλους χαρακτήρες με φωτοβολίδα ώστε να σας βοηθήσουν να καταλάβετε ένα control point αλλά και να το κρατήσετε ενάντια σε αντεπιθέσεις.

Η δύναμη της συνήθειας είναι… αδυναμία

Παραδεχτείτε το. Όλοι έχουμε κάποιο αγαπημένο όπλο / πανοπλία που δε μας κάνει καρδιά να αποχωριστούμε, έστω και αν μείνει πίσω σε levels σχετικά με τον χαρακτήρα μας. Επειδή όμως το Division 2 είναι multiplayer, και οι περισσότεροι παίκτες σίγουρα φροντίζουν να έχουν πάντα ότι καλύτερο και πιο αποτελεσματικό, καλό θα είναι να κάνετε κι εσείς το ίδιο. Στο θέμα του εξοπλισμού δε χωράνε συμβιβασμοί. Συχνή συντήρηση, αναβάθμιση, και ναι, αντικατάσταση, ώστε να έχετε τα κατάλληλα εργαλεία για επιβίωση και νίκη.

Τα side quests αξίζουν τον κόπο

Υπάρχουν πολλοί λόγοι για να αναλάβετε δευτερεύουσες αποστολές. Για να μαζέψετε loot και XP, να «ψηθείτε» πριν αναλάβετε τις κύριες αποστολές, και φυσικά για να απολαύσετε περισσότερο τον κόσμο του παιχνιδιού. Στο Division 2 η αναβάθμιση των οικισμών και η ολοκλήρωση projects, σας ανταμείβει με χαρακτήρες που όχι μόνο προσφέρουν χρήσιμες υπηρεσίες, αλλά έρχονται και μόνιμα στη βάση σας για να είναι όλα αυτά διαθέσιμα σ’εσάς ανά πάσα στιγμή.

Αναζητάτε συνεχώς κρησφύγετα

Σε κάθε περιοχή υπάρχουν κρησφύγετα, τα οποία για ευνόητους λόγους πρέπει να βρίσκετε, κατά προτίμηση πριν κάνετε οτιδήποτε άλλο. Αυτά προσφέρουν ασφάλεια για ξεκούραση, πώληση σαβούρας από το inventory, όπως και αναζήτηση άλλων παικτών. Επίσης έχουν χάρτες με σημεία όπου μπορείτε να αποκτήσετε πόντους για perks. Και το σημαντικότερο όλων, το κάθε safe house αποτελεί και ένα fast travel point.

Η σκοτεινή ζώνη δεν είναι για λιγόψυχους

Στη Dark Zone θα δείτε το παιχνίδι από την πιο έντονη πλευρά του. Το loot που θα αποκομίσετε από αυτή την περιοχή είναι το πιο ισχυρό, και έτσι κάθε παίκτης μπορεί να στραφεί εναντίον σας για να σας κλέψει. Είναι λοιπόν καλή ιδέα να πηγαίνετε εκεί πάντα με συμμάχους, ώστε να έχετε ενισχύσεις σε τέτοια περίπτωση. Από την άλλη, αν αποφασίσετε να γίνετε εσείς «κακούλης», μπορείτε να φύγετε με απίστευτα καλό loot, αν είστε αρκετά ικανός.

Η κάλυψη εγγυάται μακροζωία

Έχουμε διανύσει πολύ δρόμο από τότε που τρέχαμε στα παιχνίδια με ένα όπλο στο χέρι και σκοτώναμε ότι βρισκόταν μπροστά μας. Σύμφωνα και με το όλο κλίμα του Tom Clancy, στο Division 2 τα gunfights πρέπει να γίνονται με τακτική. Όταν ξεκινάτε την εμπλοκή σας σε μάχη, βρείτε αμέσως κάλυψη. Βέβαια κάποιοι εχθροί θα προσπαθήσουν να σας κυκλώσουν ή ακόμα και να σας επιτεθούν κατά μέτωπο, αλλά σε κάθε περίπτωση η κάλυψη θα σας δώσει προστασία και την ευκαιρία να κάνετε heal / repair.

Skills για κάθε τρόπο gameplay

Αν παίξετε αρκετά, θα μπορέσετε κάποια στιγμή να αποκτήσετε όλα τα skills. Μέχρι να γίνει αυτό όμως, καλό θα είναι να διαλέξετε τις προτεραιότητες σας. Αν π.χ. σκοπεύετε να παίξετε κυρίως solo, επενδύστε νωρίς στα turret, drone και seeker mine, που λειτουργούν σαν σύμμαχοι, τόσο επιθετικά όσο και αμυντικά. Αν πάλι είστε team player, προτιμήστε τα hive, firefly και chem launcher, που προσφέρουν σημαντική υποστήριξη στην ομάδα σας.

Μην υποκύψετε πρόωρα στο crafting

Όταν ξεκινήσετε το παιχνίδι, θα βρίσκετε πολλά όπλα, αλλά και υλικά για να βελτιώνετε τα επί μέρους χαρακτηριστικά τους. Είναι λογικό και αναμενόμενο λοιπόν να θέλετε να κάνετε αυτές τις βελτιώσεις, ειδικά στην αρχή που χρειάζεστε όποιο πλεονέκτημα μπορείτε να έχετε. Αντισταθείτε όμως! Το καλύτερο που έχετε να κάνετε είναι… go crazy με όλα ανεξαιρέτως τα όπλα, για να διαπιστώσετε ποια σας ταιριάζουν περισσότερο. Όταν καταλήξετε, περιμένετε μέχρι να κάνετε κάποια level up και μόνο τότε επενδύστε σε upgrades αυτών.

Ελπίζουμε να κάνετε καλή πρόοδο στο παιχνίδι με αυτά τα tips που μαζέψαμε για εσάς. Βέβαια μην ξεχνάμε ότι το Division 2 είναι multiplayer, οπότε η αναζήτηση για τον βέλτιστο τρόπο gameplay είναι μία συνεχής διαδικασία. Δοκιμάστε διάφορους ρόλους και γενικά πειραματιστείτε, αλλά πάντα με προσοχή και στρατηγική, όπως είναι άλλωστε η mantra του Tom Clancy!

The post The Division 2: Οδηγός Στρατηγικής appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα