That’s You! Review

Το That’s You! είναι ένα παρεΐστικο παιχνίδι για PlayStation 4, το οποίο παίζεις με τους φίλους σου (για 2-6 άτομα σύνολο) με τη βοήθεια smartphones. Όπως πιθανώς γνωρίζεις, δεν είναι το πρώτο του είδους του, μιας και στην ίδια κατηγορία υπάρχουν ήδη τίτλοι όπως το Jackbox Party κ.ά. Το That’s You! περιλαμβάνει 3 “sections”: ερωτήσεις (για 2-6 άτομα), μίμηση

και ζωγραφική. Το συγκεκριμένο παιχνίδι επέλεξε μια πιο οικεία προσέγγιση από τους συγγενείς του, καθώς οι ζωγραφιές, οι μιμήσεις και οι ερωτήσεις αφορούν τους παίκτες (π.χ. αν ο Χ έβλεπε έναν ληστή στο δρόμο θα τον κυνηγούσε ή θα κρυβόταν πίσω από κάποιο αμάξι; / βγάλε μια selfie με την ίδια έκφραση που έχει το πρόσωπο στην οθόνη σου).

Η αλήθεια είναι ότι έχω ανάμεικτα αισθήματα για αυτό το παιχνίδι. Η μουσική είναι καλή, όπως και το background που φαίνεται να έχει εμπνευστεί από κάποιο πανευρωπαϊκό road trip. Παράλληλα, το That’s You! δεν καταλαμβάνει και πολύ χώρο στο PlayStation 4 σου (στο οποίο είναι exclusive), οπότε το κατεβάζεις μέσα σε μόλις μια ωρίτσα και παίζεις (το παιχνίδι μάλιστα αυτό το διάστημα είναι δωρεάν στο PlayStation Plus, οπότε δε χάνεις και κάτι να το δοκιμάσεις όσο κρατάει η προσφορά). Τώρα που είπα πιάνει χώρο, βρίσκουμε το πρώτο αρνητικό του παιχνιδιού. Για να παίξεις χρειάζεται να κατεβάσεις το αντίστοιχο app. Αυτό δεν είναι πρόβλημα όσον αφορά την τιμή, μιας και μπορείς να το κατεβάσεις δωρεάν, αλλά είναι αρνητικό κυρίως γιατί πιάνει χώρο στη μνήμη του smartphone σου (όπου αρκετοί από εμάς μπορεί να μην έχουν την πολυτέλεια να έχουν πολλά apps κατεβασμένα), ενώ σίγουρα υπάρχουν και περιπτώσεις ασυμβατότητας ή λειτουργικού που δεν υποστηρίζεται (κάτι που έμαθα με το δύσκολο τρόπο όταν ένας φίλος μου που είχε Windows Phone κατέληξε «στην απ΄έξω» και εν τέλει απλά έκανε το θεατή)

Όπως σε άλλα παιχνίδια του είδους PlayLink (το οποίο κατοχύρωσε η Sony, μεν, αλλά γενικά κατ’ εμέ αφορά παιχνίδια που συνδέουν PC / κονσόλες με κινητά) το συγκεκριμένο έχει έναν αφηγητή, ο οποίος προσωπικά μου φάνηκε σχετικά άοσμος, άγευστος, άχρωμος. Έχει το ίδιο καυστικό χιούμορ που έχουμε συνηθίσει σε αυτό το είδος των παιχνιδιών, αλλά (κατά το 80% του χρόνου) σε τόσο χαμηλό επίπεδο που δεν έχει νόημα πια. Από την άλλη, το «ασφαλές» χιούμορ που υιοθετεί το παιχνίδι το κάνει πιο εύκολα οικογενειακό, οπότε υποθέτω ότι έχει να κάνει με το τι ψάχνεις.

Οι ερωτήσεις, που πάντα αφορούν κάποιον από την παρέα είναι ένα αρκετά πρωτότυπο concept, το οποίο μου άρεσε μπορώ να πω. Η ερώτηση έχει να κάνει με έναν από εσάς, ο οποίος διαλέγει ως απάντηση, επιλέγοντας μία από τις δύο διαθέσιμες κάρτες απαντήσεων. Αν εσύ διαλέξεις την ίδια απάντηση με τον φίλο σου, κερδίζεις πόντους. Αν όχι, δε κερδίζεις τίποτα. Το σκορ σου μπορεί να πάρει ένα boost από τους λεγόμενους Jokers, οι οποίοι, αν απαντήσεις σωστά, σου δίνουν διπλάσιους πόντους. Κάτι που μου άρεσε πολύ ήταν ότι μπορείς να δημιουργήσεις δικές σου ερωτήσεις, οι οποίες μπορούν (ή όχι) να συμπεριληφθούν στο παιχνίδι κάθε φορά (το παιχνίδι σε αφήνει να επιλέξεις). Από την άλλη, οι selfies και η ζωγραφική λειτουργούν με πανομοιότυπο τρόπο. Είτε το παιχνίδι σου δείχνει μια selfie και εσύ πρέπει να αντιγράψεις την έκφραση του ανθρώπου σε αυτήν, είτε πρέπει να ζωγραφίσεις κάτι πάνω σε μια έτοιμη εικόνα. Η καλύτερη selfie/εικόνα κερδίζει πόντους.

Από 3 έως 6 άτομα το παιχνίδι είναι αμιγώς ανταγωνιστικό, καθώς ο παίκτης με τους περισσότερους πόντους κερδίζει. Κατά γενική ομολογία, για 3-6 παίκτες το παιχνίδι είναι ένα αρκετά διασκεδαστικό party game όπου θα περάσετε κάνα μισάωρο ευχάριστα. Ωστόσο, όταν παίζουν 2 παίκτες… δεν μπορώ να ισχυριστώ το ίδιο. Όταν είστε μόλις δύο άτομα το παιχνίδι γίνεται συναγωνιστικό, και παίρνετε πόντους μαζί ή καθόλου. Στο τέλος, ανάλογα τους πόντους που μαζέψατε, βγαίνει ένα μέτρο που σας δείχνει «πόσο φίλοι είστε πραγματικά». Σε γενικές γραμμές όμως, ένα πρόβλημα που διαπίστωσα είναι ότι το That’s You! διαρκεί λίγο, είναι κάπως άβολο και ειδικά στο παιχνίδι δύο παικτών αδυνατεί να κρατήσει αμείωτο το ενδιαφέρον.

Η τελική μου άποψη για το That’s You! είναι ότι δεν είναι κακό, αλλά παράλληλα θέλει ίσως μπόλικη δουλειά για να φτάσει στα επίπεδα άλλων games αυτής της κατηγορίας, μιας και στην ουσία δε μπορείς να παίξεις εάν δεν συγκεντρώσεις 2 άτομα + εσένα, ενώ ένα ακόμη «αγκάθι» αφορά και στη συνολικά μικρή διάρκεια του. Αν έχεις PlayStation Plus συνδρομή σου προτείνω σίγουρα να το δοκιμάσεις τώρα που είναι δωρεάν. Θεωρώ πως με την προσθήκη περισσοτέρων mini games θα αξίζει τα χρήματά σου και με την εισαγωγή κάποιων βελτιώσεων θα μπορούσε στο μέλλον να γίνει ακόμη καλύτερο.

Ανάπτυξη: Wish Studios Έκδοση: Sony Interactive Entertainment Europe Διάθεση: Sony Hellas

The post That’s You! Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα