Tales of Xillia

Αρχικά κυκλοφόρησε στην Ιαπωνία το 2011 και όπως φαίνεται η Namco αποφάσισε να το φέρει φέτος προς τη Δύση. Το Tales of Xillia κυκλοφορεί αποκλειστικά στο PS3 και είναι το 13ο παιχνίδι της σειράς Tales. Αν είσαι φαν και των anime, ακόμα καλύτερα!

Σενάριο και τα ρέστα

Λίγο πολύ το περιμέναμε. Το σενάριο στα JRPG

παιχνίδια δεν είναι και τόσο πρωτότυπο. Σε αυτήν τη περίπτωση βρισκόμαστε στον κόσμο της Xillia . Η μαγεία –που κρατούσε αυτόν τον κόσμο ζωντανό- αρχίζει να χάνεται, και οι άνθρωποι δε μπορούν να δουλέψουν όπως πρώτα. H Milla Maxwell είναι μια ενσάρκωση μιας θεότητας και προσπαθεί να ανακαλύψει τί κάνει τη μαγεία να χάνεται. Στα πόδια της μπλέκεται ο Jude Mithas, ένας νεαρός φοιτητής ιατρικής. Οι δυο τους πλέον επικηρυγμένοι από σχεδόν όλον τον πλανήτη πρέπει να επαναφέρουν τη μαγεία στον κόσμο.



Gameplay

Καταρχάς υπάρχουν δύο playthroughs, αφού σου δίνεται η δυνατότητα να διαλέξεις έναν από τους δύο πρωταγωνιστές για να ελέγχεις. Βέβαια και στις δύο περιπτώσεις, θα δεις πάνω κάτω τα ίδια πράγματα γιατί από ένα σημείο και μετά οι δυο ήρωες παραμένουν αχώριστοι. Άρα μόνο εάν θες να δεις ιδεολογικά το παιχνίδι και από τις δυο πλευρές ή το γουστάρεις τρελά αξίζει να το παίξεις δύο φορές. Το σύστημα μάχης είναι μοναδικό, καθώς μετακινείς τον χαρακτήρα σου ελεύθερα στο πεδίο της μάχης και επιτίθεσαι με διάφορα combos και spells. Εάν θες και παρέα κατά τη διάρκεια της μάχης, κάποιος φίλος σου μπορεί να ελέγχει έναν από τους υπόλοιπους χαρακτήρες στην ομάδα σου. Πρωτότυπο είναι και το level-up, αφού σε κάθε επίπεδο που ανεβαίνεις σπαταλάς τους πόντους σου σε ένα πλέγμα από κρυστάλλους που σου δίνουν βασικά στατιστικά και τα skills σου ξεκλειδώνονται ανάλογα τους συνδυασμούς που θα κάνεις. Κατά τ” άλλα το παιχνίδι έχει κλασικά χαρακτηριστικά JRPG: τρέχεις πέρα δώθε, τσιμπάς και δευτερεύουσες αποστολές πέρα από αυτές για την εξέλιξη της ιστορίας, επισκέπτεσαι μαγαζιά για φίλτρα, όπλα και πανοπλίες, και τέλος, προσθέτεις νέους φίλους στην ομάδα σου.

Και από εμφάνιση;

Το Tales of Xillia χαρακτηρίζεται από ολοζώντανα γραφικά και καλοφτιαγμένους χαρακτήρες που δένουν τέλεια με την άψογη παρουσίασή τους στις κομμένες σκηνές του παιχνιδιού. Από περιοχές θα επισκεφτείς κάθε λογής μαγευτικά τοπία, τίγκα στη λεπτομέρεια, που συνοδεύονται από την αντίστοιχη μουσική. Βέβαια με τους διαλόγους στα αγγλικά δε θα το ευχαριστηθείς τόσο. Προσωπικά προτείνω διαλόγους στα ιαπωνικά με αγγλικούς υπότιτλους για την απόλυτη εμπειρία -στο κάτω κάτω JRPG παίζεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα