Super Retro TRIO Console

Είσαι retro-gamer και έχεις ένα ντουλάπι γεμάτο παλιά cartridges, αλλά έχεις χάσει-σπάσει-πουλήσει τις αντίστοιχες κονσόλες; Μήπως έχεις τις κονσόλες και θα ευχόσουν να είχες ένα μηχάνημα που να τα τρέχει όλα, χωρίς την ανάγκη για πολλά διαφορετικά καλώδια και ξεχωριστές συνδεσμολογίες; Θέλεις ένα ψαρωτικό novelty item για το σαλόνι σου, για να κάθεται δίπλα από το σύγχρονη next-gen κονσόλα που θα θαυμάζουν οι καλεσμένοι σου; Κανένα πρόβλημα! Το καθόλου ευφάνταστα (αλλά επαρκώς αυτεπεξήγητα) ονομασμένο Super Retro TRIO Console κάνει ακριβώς αυτό το πράγμα: σαν τον καλό τον μύλο, τα αλέθει όλα και τρέχει κάθε είδους cartridge για NES και SNES, SEGA Genesis και SEGA Megadrive.

Πέρα από την πλάκα, το Super Retro TRIO Console είναι ένα αρκετά περίεργο αντικείμενο που ίσως να απευθύνεται σε ένα πολύ συγκεκριμένο κοινό, αλλά αυτό που κάνει, το κάνει καλά. Ουσιαστικά ενσαρκώνει τέσσερις κονσόλες σε μία, με τρεις ξεχωριστές θύρες: μια για NES, μια για SNS και μια για Genesis/Megadrive. Στο πάνω μέρος έχουμε ένα κουμπί για Reset και έναν διακόπτη που ορίζει τη λειτουργία της κονσόλας σε τέσσερις θέσεις: NES, SNES, Genesis/Megadrive και Off. Αντίστοιχα, στο μπροστινό μέρος υπάρχει ένα κάλυπτρο που ανοίγει το πάνελ με τις υποδοχές για χειριστήρια και στο πίσω μέρος έχουμε τη σύνδεση με την τηλεόραση (scart και τα κλασικά «τρικολόρε» πινάκια VLR) και την τροφοδοσία ρεύματος. Το μηχάνημα συνδέεται αμέσως και εύκολα, τα cartridges «κουμπώνουν» από πάνω, γυρνάς τον διακόπτη και είσαι έτοιμος για retrogaming.



Το σημαντικότερο χαρακτηριστικό της κονσόλας (που προσωπικά μου προκάλεσε ευχάριστη έκπληξη), είναι ότι καταφέρνει και τρέχει cartridges από όλες τις περιοχές του πλανήτη, γεφυρώνοντας ένα κλασικό, αιώνιο χάσμα: υποστηρίζονται τα πάντα, από PAL και NTSC μέχρι PF και NJ. Αυτό σημαίνει ότι ένας ψαγμένος συλλέκτης μπορεί να ψάξει λίγο online και να βρεί απίστευτες ευκαιρίες για παιχνίδια (παλιά, περίεργα και σπάνια) από Ιαπωνία, να τα αγοράσει σε εξευτελιστικές τιμές και να τα παίξει κανονικότατα. Δοκιμάσαμε αρκετά διαφορετικά cartridges (να ευχαριστήσω τους φίλους Στέφανο και Νεκτάριο σε αυτό το σημείο!), τα οποία έτρεξαν όλα κανονικά, δίχως ίχνος καθυστέρησης. Τα λογισμικό τρέχει φυσιολογικά, χωρίς κάποιο περίεργο τέχνασμα εξομοίωσης που να δημιουργεί artifacts ή πλαίσια, η ανταπόκριση είναι εξαιρετική, ουσιαστικά σαν να παίζεις στην αυθεντική κονσόλα. Το μόνο ίσως θεματάκι είναι ότι κάποια (όχι όλα) παιχνίδια από μη-αμερικανική περιοχή για SNES/NES, έχουν μια πολύ ελαφριά επιτάχυνση, καθώς παίζουν σε ταχύτητα NTSC- είναι σχεδόν ανεπαίσθητο πάντως το φαινόμενο και δεν προκαλεί πρόβλημα στο παιχνίδι.

Το μόνο «μειονέκτημα» που μπορούμε ίσως να καταλογίσουμε στο Super Retro TRIO Console είναι η ποιότητα κατασκευής: το ελαφρύ πλαστικό μάλλον παραπέμπει σε κάποιο «φθηνό» μηχάνημα, αλλά για κανέναν λόγο δεν επηρεάζει αυτό την λειτουργικότητα της κονσόλας. Προφανώς δεν έχει το βάρος, την κατασκευή ενός triple-A συστήματος, αλλά είναι και λογικό. Στο πακέτο περιλαμβάνονται και δύο χειριστήρια που λειτουργούν για όλες τις κονσόλες, ενώ όλες οι θύρες είναι συμβατές με κάθε είδους χειριστήρια, είτε αυθεντικά, είτε third party. Παρόλο που είναι λειτουργικά και κάνουν την δουλειά τους, τα χειριστήρια έχουν κι αυτά μάλλον μια μάλλον «ελαφριά» κατασκευή, χωρίς «παρουσία», βάρος και γερό κράτημα. Θα βρείτε επίσης και τα απαραίτητα καλώδια AV αλλά και μετατροπέα AC.

Το Super Retro TRIO Console είναι σίγουρα αυτό που λέμε novelty item: δεν είναι για όλους τους gamers, αλλά μόνο η ικανότητα να τρέχει cartridges από όλες τις περιοχές το καθιστά ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα επιλογή για σοβαρούς συλλέκτες και ψαγμένους retro-gamers. To μηχάνημα μπορείτε να το βρείτε στο funstock.co.uk, στα 78 EUR.

The post Super Retro TRIO Console appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις gameslife