Strange Brigade Review

Το Strange Brigade είναι μια μάλλον ανάλαφρη gaming πρόταση που κυκλοφορεί λίγο πριν από το «θερμό» κύμα τον ΑΑΑ τίτλων που αναμένονται στους προσεχείς μήνες. Σίγουρα η τοποθέτηση του launch μόλις δύο εβδομάδες πριν την επίσημη πρώτη του Spider-Man και τρεις από το Shadow of the Tomb Raider, είναι ένα επιχειρηματικό ρίσκο που δεν θα έπαιρναν πολλοί ελαφρά την καρδία.

Παρόλα αυτά η πρόταση της Rebellion έχει στερεό έδαφος κάτω από τα πόδια της.

Τα 3rd person shooters ένεκα και της λαίλαπας που ακούει στο όνομα Fortnite είναι πιο προσφιλή από ποτέ άλλοτε, ενώ το lore του επιβλητικού αρχαίο-Αιγυπτιακού πολιτισμού που χρησιμοποιεί ο τίτλος είναι ευρέως αποδεκτό σε μεγάλο ποσοστό των gamers (αν και ομολογουμένως τετριμμένο). Συν τοις άλλοις, η πορεία της εταιρείας με τις σειρές Sniper Elite και – την εξαιρετικά υποτιμημένη – AVP, έχει αποδείξει ότι αν μη τι άλλο, οι άνθρωποι ξέρουν να φτιάχνουν πολύ διασκεδαστικά παιχνίδια.

Κάτι ανάμεσα σε Left 4 Dead, Call of Duty Zombies και Uncharted θα πρέπει να περιμένουν λοιπόν από το Strange Brigade όσοι ασχοληθούν με το νέο πόνημα της Rebellion. Και παρόλο που το παιχνίδι προσφέρει ένα πλήρως λειτουργικό campaign σε solo mode, καθίσταται απόλυτα σαφές από την πρώτη στιγμή ότι είναι αμιγώς προσανατολισμένο στο co-op μέχρι και τεσσάρων ατόμων. Φυσικά υπάρχει το απαραίτητο matchmaking tool που θα αναλάβει να βρει ομάδα στους μοναχικούς τύπους αλλά όπως συμβαίνει πάντα σε αντίστοιχους τίτλους, θα περάσετε πολύ καλύτερα αν φέρετε τους φίλους σας.

Οι τέσσερις βασικοί χαρακτήρες (αναμένονται να προστεθούν και άλλοι αργότερα δια της γνωστής οδού των DLC) θεωρητικά τουλάχιστον χαρίζουν μια ανάσα replaybilty στον τίτλο. Πρακτικά όμως τα μέλη της Strange Brigade μοιράζονται σε μεγάλο βαθμό παρόμοιες δυνατότητες και διαθέτουν πρόσβαση σε ταυτόσημο οπλισμό. Περισσότερο θέμα αισθητικής είναι λοιπόν η επιλογή τους παρά προσφέρει διαφοροποίηση σε επίπεδο τακτικής. Η μόνη ουσιαστική αλλαγή βρίσκεται στην ξεχωριστή ultimate επίθεση. Όσο παίζετε τόσο ξεκλειδώνετε και άλλες super κινήσεις για τους χαρακτήρες σας, παρόλα αυτά ανά πάσα στιγμή μπορείτε να έχετε εξοπλισμένη μόνο μία. Και πάλι το characterization χαρακτηρίζεται κάπως λειψό, ενώ θα θέλαμε και οι δυνάμεις να ήταν πιο διακριτές μεταξύ τους. Για παράδειγμα, η κανίβαλος Nalangu για κάποιον λόγω χρησιμοποιεί με χαρακτηριστική άνεση πυροβόλα όπλα και η special attack της, είναι μια φτωχή, από άποψης εφέ, aoe επίθεση φωτιάς. Αντίστοιχα, ο Fairburne, ο generic soldier της παρέας, μπορεί να κάνει charge στην ορδή των εχθρών προκαλώντας και πάλι μια ισχυρή έκρηξη μικρής εμβέλειας. Για να «γεμίσετε» τον μετρητή της special attack, πρέπει να συλλέξετε τα souls που αφήνουν οι πεσόντες χρησιμοποιώντας το amulet σας με το αριστερό κλικ του mouse (ή το δεξί trigger στα console ports).

Το βασικό campaign διαρκεί περίπου 9 ώρες και προσφέρει αντίστοιχα 9 maps/missions τα οποία αν και έχουν αρκετά μεγάλη έκταση και διακλαδώσεις, είναι αρκετά γραμμικά. Το κεντρικό plot διαδραματίζεται στον 20ο αιώνα και συγκεκριμένα την δεκαετία του 30’, όπου μια «ιδιαίτερη» κουστωδία ηρώων που βολτάρει με το ιδιωτικό της Ζέπελιν, προσεδαφίζεται στην Αίγυπτο προκείμενου να ματαιώσει τα σχέδια της Setake, μιας πανάρχαιας μάγισσας που απειλεί την γη με τον απέθαντο στρατό της. Νεκροί footsoldier, μούμιες, γιγάντιοι σκορπιοί και λοιπά αποκρουστικά τέρατα σαν boss fights παρελαύνουν στην καυτή έρημο και εσείς και η παρέα σας καλείστε να τα στείλετε όλα στον τάφο για μια ακόμα, τελεσίδικη φορά.

Αν όλα αυτά σας ακούγονται κάπως οικεία, αυτό συμβαίνει γιατί… είναι. Το Strange Brigade δεν διεκδικεί δάφνες πρωτοτυπίας για το σενάριο του, το οποίο απλά υπάρχει για να δικαιολογείται το μακελειό. Σε μια προσπάθεια να κάνουν ακόμα πιο ανάλαφρη την όλη ατμόσφαιρα, οι devs έχουν προσθέσει και έναν αφηγητή-σχολιαστή που περιγράφει τα τεκταινόμενα όχι μόνο στα cutscenes αλλά και in-game. Δεν τους πολύ βγαίνει βέβαια το μαύρο χιούμορ που σκόπευαν, αφού ο σχολιασμός είναι εντελώς άχαρος και στομφώδης.

Πέρα από το shooting, μεγάλο κομμάτι του παιχνιδιού αναλώνεται και στην εξερεύνηση. Οι χάρτες γενικά βρίθουν από δευτερεύουσες τοποθεσίες οπού συνήθως βρίσκουμε τα γνωστά collectibles, χρυσό ή και προαιρετικούς γρίφους. Οι γρίφοι αναλώνονται ως επί το πλείστων σε timed events και ενεργοποίηση διακοπτών, που ο κύριος λόγος ύπαρξης τους είναι για να προσφέρουν μια ευχάριστη παράπλευρη ενασχόληση για να σπάει η μονοτονία του shooting. Η ολοκλήρωση τους έχει σαν απολαβή μια βαρβάτη ποσότητα gold ή κάποιο upgrade rune για τα όπλα σας. Τα χρήματα που κερδίζετε μπορείτε να τα ξοδέψετε είτε για την αγορά νέου εξοπλισμού είτε για να ξεκλειδώσετε κάποια διάσπαρτα μπαούλα που δίνουν προσωρινά κάποια αναλώσιμα, πιο αποτελεσματικά όπλα.

Μετά το campaign, υπάρχουν ακόμα και τα Horde και Timed Attack modes. Το Horde διαθέτει τέσσερα maps που βασίζονται στις τοποθεσίες του campaign και αποτελεί τον τυπικό τρόπο παιχνιδιού με κύματα εχθρών κλιμακωμένης δυσκολίας. Στο Timed Attack από την άλλη, παίζετε τα levels του story με στόχο την επίτευξη του όσο δυνατόν καλύτερου σκορ σε σύντομο χρονικό διάστημα διαδοχικά kills. Υπάρχουν και τα τυπικά online leaderboards για να έχετε ένα μέτρο σύγκρισης για τις επιδόσεις σας.

Στον τομέα της παρουσίασης το Strange Brigade τα καταφέρνει περίφημα, ενώ διαθέτει και εξαιρετικά βελτιστοποιημένη μηχανή που δίνει τη δυνατότητα να τρέξει χωρίς πρόβλημα και σε ασθενέστερα μηχανήματα. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής μας και σε medium settings, έτρεξε σταθερά στα 60 fps ακόμα και σε σκηνές έντονου φόρτου σε έναν «ταπεινό» FX-6300, με 8GB RAM και κάρτα γραφικών R9 270X.

Το Strange Brigade γενικά μας έπεισε. Το shooting είναι απολαυστικό και γενικά υπάρχει καλός ρυθμός στην δράση για να μην βαριέστε. Δεν ανακαλύπτει φυσικά τον τροχό σε επίπεδο gameplay – πόσο μάλλον θεματικά, αλλά παραμένει ένα πολύ διασκεδαστικό 3rd persom shooter για εσάς και την παρέα σας.

Ανάπτυξη: Rebellion Developments Έκδοση: Rebellion Developments Διάθεση: IGE

The post Strange Brigade Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα