Steep Review

Εννοείται πως η καλύτερη περίοδος για ένα παιχνίδι με χειμερινό theme είναι τα Χριστούγεννα. Τι να μας πει και ο Άη Βασίλης που στρογγυλοκάθεται πάνω στο έλκηθρο; Εδώ έχουμε extreme winter sports στα ανεμοδαρμένα ύψη! Και Steep σημαίνει απόκρημνο…

Gameplay

Τέσσερα αθλήματα διαθέτει το κατάστημα…

και όχι, ένα από αυτά δεν είναι ο χιονοπόλεμος. Έχουμε και λέμε λοιπόν: σκι, snowboarding, παραπέντε και base jumping. Το καλύτερο όμως είναι η άμεση εναλλαγή μεταξύ όλων αυτών. Στον ίδιο αγώνα δηλαδή, μπορείτε να ξεκινήσετε με base jumping, να προσγειωθείτε με παραπέντε, να συνεχίσετε την κάθοδο σας με σκι, και να τερματίσετε με snowboarding.

Το multiplayer κομμάτι είναι πλήρως ενσωματωμένο στο παιχνίδι. Έτσι όταν λαμβάνετε μέρος σε έναν αγώνα, μπορείτε να έχετε ανά πάσα στιγμή πραγματικούς παίκτες ως αντιπάλους. Γενικά δεν υπάρχει κάποιο οργανωμένο τουρνουά. Απλά επιλέγετε μία από τις διαθέσιμες προκλήσεις και προσπαθείτε να τερματίσετε πρώτος, σημειώνοντας παράλληλα το καλύτερο σκορ. Εννοείται φυσικά πως μπορείτε να κάνετε ελεύθερα όποιο από τα παραπάνω αθλήματα θέλετε, στον ανοικτό κόσμο του Steep, χωρίς να λαμβάνετε μέρος σε προκλήσεις.

Το περιβάλλον έχει παντού χιόνι, φυσικά, αλλά επίσης δέντρα και βράχους. Εννοείται πως τα τελευταία πρέπει να τα αποφεύγετε, αλλιώς τραυματίζεστε. Στον εξοπλισμό σας περιλαμβάνεται ένα drone, μία action camera και ένα ζευγάρι κιάλια. Με τα πρώτα καταγράφονται οι αγώνες σας, ώστε να δείτε αργότερα replay ή ακόμα και να κρατήσετε screenshots. Με το τελευταίο εντοπίζετε νέα θέρετρα και ορεινά καταφύγια, τα οποία χρησιμοποιούνται ως σημεία fast travel και ως σημεία εκκίνησης για νέες προκλήσεις.

Ο χάρτης του παιχνιδιού απεικονίζει ολόκληρο το βουνό, απ’όπου μπορείτε να μετακινηθείτε άμεσα όπου θέλετε, αλλά και να δείτε τη γεωφυσική απεικόνιση της περιοχής. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο για να αποφασίσετε σε ποια φυσική διαδρομή θέλετε να αγωνιστείτε. Νέες περιοχές μπορείτε να ανακαλύπτετε είτε με τα κιάλια, είτε περνώντας μπροστά από καταφύγια, σε ελεύθερη περιήγηση. Περιήγηση ίσον επίδοση σε κάποιο από τα σπορ, αφού το περπάτημα στο χιόνι γίνεται, όπως ήταν αναμενόμενο, με ρυθμό χελώνας. Ο καλύτερος τρόπος για να απολαύσετε το παιχνίδι βέβαια, είναι να δοκιμάζετε διάφορους συνδυασμούς στο gamepad, ώστε να εκτελείτε ακροβατικές κινήσεις, και όχι απλά να διαγράφετε την εκάστοτε διαδρομή.

Γραφικά & ήχος

Συνήθως σε τέτοιου είδους παιχνίδια τα γραφικά περνούν σε δεύτερη μοίρα, όμως η Ubisoft είναι γνωστή για τη μεγάλη σημασία που δίνει στις οπτικές λεπτομέρειες. Ο ήλιος γεμίζει την οθόνη με έντονο φως και glare effects, όπως θα περιμένατε από μία ορεινή εξόρμηση, χωρίς όμως απολύτως καμία ενόχληση προς εσάς. Ο αέρας είναι γεμάτος από particle effects, όπως οι χιονονιφάδες σε τέτοιο υψόμετρο. Το πράσινο και οι σκιές των δέντρων δημιουργούν ένα μοναδικό τοπίο που θα θέλετε να εξερευνήσετε. Ακόμα και το χιόνι απεικονίζεται με μπόλικο ρεαλισμό, τόσο στα ίχνη που αφήνετε όσο και στην αντανάκλαση του φωτός που το κάνει να λαμπυρίζει. Απολαυστικότατα όμως είναι και τα ragdoll physics, κάνοντας τις «σαβούρες» σας τόσο απολαυστικές όσο τα κανονικά ακροβατικά σας!

Στο προσκήνιο του ήχου βρίσκονται τα εκπληκτικά εφέ του εξοπλισμού σας. Εντυπωσιακά ρεαλιστικός είναι ο ήχος της κύλισης του σκι και του snowboard, όπως και η προσγείωση μετά από κάποιο άλμα, στο παχύ χιόνι! Αντίστοιχα επιβλητικό είναι το πρώτο άνοιγμα της wingsuit και του αλεξιπτώτου. Στο background ακούγεται ένα διακριτικό upbeat soundtrack, ενώ δίνοντας προσοχή μπορείτε να ακούσετε ακόμα και την ανάσα του χαρακτήρα σας!

Wuthering Heights

Είναι κοινό μυστικό ότι τα χειμερινά αθλήματα δεν έχουν την τιμητική τους στον κόσμο των videogames. Αυτό αλλάζει με το Steep, που προσφέρει εξαιρετικά προσεγμένο χειρισμό, μεγάλη ελευθερία, και όλα αυτά σε ένα περιτύλιγμα καλοσχεδιασμένων γραφικών, με άψογη ηχητική επένδυση.

Ανάπτυξη: Ubisoft Annecy Έκδοση: Ubisoft Διάθεση: CD Media

The post Steep Review appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα
  • Δημοφιλέστερες Ειδήσεις gameslife