Sacred 3

Η Keen Games μας ταξιδεύει για άλλη μια φορά στην Ashen Empire. Πρόκειται για μα χώρα που είχε βρει την ειρήνη, χάρη στους Seraphim Guardians… αυτή η ειρήνη όμως απειλείται να χαθεί καθώς ο αυτοκράτορας της χώρας Lord Zane ξεκίνησε συμμαχία με δαίμονες για να ανοίξει τις πύλες του Κάτω Κόσμου. Τώρα, η μοίρα της Ashen Empire βρίσκεται στα χέρια μας.

To Sacred 3, αντίθετα με τους RPG προκατόχους του, ανήκει στη κατηγορία action

hack & slash με λίγα διακριτικά στοιχεία RPG. Οι πίστες, αν και καλοφτιαγμένες και γρήγορες, είναι άνοστες και ξερές. Αν και υπάρχουν πολλά τέρατα, οι περιοχές είναι κενές από ενδιαφέρον καθώς δε προσφέρεται το αίσθημα της εξερεύνησης. Το gameplay είναι σαν μια μεγάλη ευθεία που θα σταματάτε κάθε λίγο για να εξολοθρεύσετε τέρατα. Έκτος αυτού, το παιχνίδι δεν έχει καθόλου αντικείμενα. Τα μόνα πράγματα που θα σηκώνετε από το πάτωμα είναι χρύσος και κρύσταλλοι για να αναπληρώσετε μαγική ενέργεια. Τα «αντικείμενα» υπάρχουν σε μορφή talents μέσα στο leveling system και ο τρόπος για να τα αποκτήσετε είναι… ατελείωτες ώρες grinding.

Δεν υπάρχει πολύ ζουμί στο gameplay: την περισσότερη ώρα θα την περάσετε σφάζοντας τέρατα και ξοδεύοντας τα levels σας σε «upgrades». Τα boss fights προσπαθούν να δικαιώσουν τον τίτλο με τη πρόκληση τους: θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε το περιβάλλον τριγύρω σας για να επιβιώσετε τη κάθε επίθεση που θα δεχτείτε και τα περιθώρια για λάθη είναι πολύ λίγα. Αλλά ακόμα και η νίκη σε αυτές τις μάχες δε θα φέρει το αίσθημα της επιβράβευσης καθώς μόνο χρυσός θα πέσει γύρω από το πτώμα του boss. Τα μικρότερα τέρατα φαίνεται να γνωρίζουν μια δυο επιθέσεις μόνο, ενώ η επανάληψη τους προκαλεί πονοκέφαλο. Από τοπία δεν θα έχετε παράπονα καθώς το παιχνίδι θα σας ταξιδέψει σε πολλά διαφορετικά μέρη με λεπτομέρεια στο περιβάλλον, ενώ είναι πολύ χορταστικά και τα εκρηκτικά εφέ μέσα στις μάχες. Η μουσική και τα ηχητικά εφέ είναι ποιοτικά και καλοδουλεμένα, αλλά το voice acting και τα scripts είναι μια άλλη ιστορία. Εκτός από τους ατελείωτους, ανούσιους διαλόγους που δεν έχουν να κάνουν με την ιστορία, υποβόσκει μια υπερβολική δόση κρύου χιούμορ που μόνο καλή εντύπωση δεν μας έκανε.

Το Sacred 3 δυστυχώς σαν παιχνίδι δεν έμοιασε καθόλου στο franchise: δεν έχει να προσφέρει κάτι ουσιαστικό και θα ξεχαστεί μάλλον γρήγορα…

The post Sacred 3 appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα