Resident Evil: Revelations HD Review

Το πρωτότυπο Resident Evil: Revelations κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο του 2012. Είναι ένα από τα παιχνίδια που βγήκαν μετά τη θρυλική μετάβαση της σειράς στο action-horror είδος που καθιέρωσε, και μιλάμε για έναν αρκετά υγιή (κατά την άποψή μου) συνδυασμό action και survival horror. Το HD port (εξού και Resident Evil:

Revelations HD) του παιχνιδιού κυκλοφόρησε αρχικά για PC, PlayStation 3, Wii U και Xbox 360 το 2013, ενώ κυκλοφόρησε και για PlayStation 4, Xbox One και Nintendo Switch φέτος τον Αύγουστο (όπως είδες κι εδώ). Σε αυτό το review μιλάμε για το HD port που κυκλοφόρησε φέτος!

Το Resident Evil έχει περάσει πολλά στάδια στη μακροχρόνια ζωή του. Στο Resident Evil: Revelations HD η original ιστορία επιστρέφει (στη προκειμένη με καλά γραφικά, επιπλέον όπλα και όλα τα DLC που έχουν κυκλοφορήσει για το συγκεκριμένο παιχνίδι) με τη Jill Valentine και τον Chris Redfield σε πρωταγωνιστικούς ρόλους. Το σενάριο πατάει γερά πάνω στις παραδοσιακές αρχές του Resident Evil, οπότε έχουμε τρομοκράτες, καλούς πράκτορες που προσπαθούν να σώσουν τον κόσμο και «σατανικούς» masterminds και φυσικά άπειρα… ζόμπι. Θα ήθελα να αναφέρω εδώ ότι το παιχνίδι έχει μια ιδιαίτερα ανατριχιαστική ατμόσφαιρα σε πολλά σημεία, κάτι που συνήθως βλέπεις μόνο αν παίξεις ένα παλαιότερο, retro horror παιχνίδι (που σημαίνει σχεδόν πάντα κακά γραφικά).

Με το που ξεκινάς να παίζεις βλέπεις το μεγαλύτερο μείον του παιχνιδιού. Τα controls μπορούν να σε κάνουν να θες να σπάσεις σε μικρά κομματάκια ένα έπιπλο ίσαμε το ύψος σου (ευτυχώς όχι πάντα). Δε μπορείς να τρέξεις, πρέπει να θυμάσαι τι σειρά έχουν τα όπλα σου στο inventory για να μη καταλήξεις να ρίχνεις με όπλο της πλάκας στο boss που μόλις εμφανίστηκε, τα dodge συνήθως τα πετυχαίνεις ούτε με τάμα και δε μπορείς να ρίξεις μια καλή κλωτσιά εκτός από όταν το παιχνίδι δεήσει να σε αφήσει. Για να είμαι ειλικρινής, αν τα controls ήταν καλύτερα το παιχνίδι θα έπαιρνε πολύ καλύτερη βαθμολογία από αυτή που πήρε, μιας και η ατμόσφαιρα σε συνδυασμό με την πολλή, ποιοτικά και ποσοτικά, δράση είναι ξεκάθαρα ατού του παιχνιδιού (το ότι όλοι οι χαρακτήρες μοιάζουν με μοντέλα επίσης δεν είναι καθόλου κακό).

Αν δεν έχεις παίξει μέχρι τώρα το συγκεκριμένο παιχνίδι ή οποιοδήποτε άλλο παιχνίδι της σειράς, το Resident Evil: Revelations HD είναι σίγουρα καλός τρόπος να το δοκιμάσεις, ενώ μπορώ να πω με σιγουριά ότι θα απολαύσεις να σφαγιάζεις ζόμπι δίχως αύριο με καλή εικόνα. Κατά τα άλλα, αν έχεις παίξει το original Resident Evil: Revelations, ή αν έχεις κάνει δικό σου το Resident Evil 4 για PlayStation 4 ή Xbox One, το συγκεκριμένο παιχνίδι δε θα σε ικανοποιήσει αρκετά. Να προσθέσω, πριν αλλάξω θέμα, ότι το Resident Evil: Revelations HD είναι μία πολύ καλή αγορά αν σου αρέσουν τα action / survival horror και έχεις Switch, μιας και είναι ένα από τα 2 μόνο Resident Evil που έχουν κυκλοφορήσει για τη συγκεκριμένη κονσόλα (μαζί με το Resident Evil: Revelations 2 που θα γίνει διαθέσιμο φέτος).

Στο Resident Evil: Revelations HD που κυκλοφόρησε φέτος είδαμε κάποια πολύ ωραία πράγματα. Πιο γεμάτη εμπειρία με επιπλέον καλούδια μέσα στο παιχνίδι, καλή εικόνα και smooth gameplay που δε κολλάει πουθενά, ταυτόχρονα με την λίγο πιο old-school ανατριχίλα των παλαιότερων Resident Evil. Δυστυχώς, όμως, η εμπειρία του παιχνιδιού μπορεί να χαλάσει από τα άτσαλα controls που μπορούν να εκνευρίσουν και τους πιο υπομονετικούς gamers, ενώ έχουν βγει και καλύτερα παιχνίδια της σειράς για τις περισσότερες κονσόλες. Είναι μια καλή αγορά αν σου έχει λείψει η retro αισθητική των παλιών survival horror, αλλά θες καλά γραφικά σε κονσόλα τελευταίας τεχνολογίας!

Ανάπτυξη: Capcom Έκδοση: Capcom / Nintendo Διάθεση: CD Media

The post Resident Evil: Revelations HD Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα