Professor Layton and the Azran Legacy

Σ’ αρέσουν οι γρίφοι και τα μυστήρια; Γουστάρεις να ψάχνεις για στοιχεία και πρόσωπα; Το Professor Layton and the Azran Legacy θα σου κάνει τη καλύτερη παρέα.

Σενάριο και τα ρέστα

Όλα ξεκινούν με μια επιστολή από τον καθηγητή Desmond Sycamore προς τον καθηγητή Layton παρακαλώντας τον να πάει να τον βρει στα βουνά της Snowrassa. Στην επιστολή αναγράφεται ότι ανακαλύφθηκε μια ζωντανή μούμια. Παραξενεμένος ο καθηγητής παίρνει μαζί του τον πιτσιρίκο Luke Triton και την Emmy Altava και πάνε να βρούνε τον Sycamore. Σε μια σπηλιά λοιπόν συναντιούνται με τον καθηγητή, και πράγματι

τους δείχνει ένα ζωντανό κοριτσάκι κρυσταλλωμένο στους πάγους . Οι δύο καθηγητές καταφέρνουν να βγάλουν το κορίτσι από τον παγωμένο ύπνο του. Ωστόσο, το κορίτσι ήταν στόχος μιας συμμορίας και πολύ σύντομα πέφτει στα χέρια τους, και… η περιπέτεια ξεκινά.



Gameplay

Το παιχνίδι απευθύνεται σε μικρό target group. Αν και puzzle είναι αρκετά ψαγμένο. Σκοπός σου είναι να βοηθάς την ομάδα του καθηγητή. Θα ταξιδέψεις σε πολλές περιοχές και συνεχώς θα ψάχνεις για στοιχεία και πρόσωπα για να προχωρήσει η ιστορία. Και το ζουμί βρίσκεται στους γρίφους, οι οποίοι είναι πολλοί και φρέσκοι, παρότι το franchise έχει βγάλει αρκετά παιχνίδια. Μπορεί οι γρίφοι να μην έχουν ομαλή εξέλιξη δυσκολίας αλλά θα σε κρατήσουν κολλημένο στο 3DS σου. Μια συμβουλή μου (βγαλμένη από τη ζωή :P) είναι να εφαρμόζεις τη λογική, γιατί μερικές φορές η λύση είναι πολύ πιο απλή απ” ότι φαίνεται. Μεγάλη χρησιμότητα έχουν επίσης τα memos, με τα οποία μπορείς εύκολα να κρατάς σημειώσεις με το πενάκι σου την ώρα που τρέχει ο γρίφος. Όσο θα προχωράς το παιχνίδι θα ξεκλειδώνεις και αρκετά mini games, για να κάνεις ένα διαλειμματάκι από το βασικό plot. Γενικά το παιχνίδι έχει πολύ ψωμί και θα σου φάει μπόλικες ώρες καθώς το σύνολο των γρίφων ξεπερνά τους 500!

Και από εμφάνιση;

Για puzzle παιχνίδι έχει πολλές περιοχές και πρόσωπα ώστε να μη το βαρεθείς. Οι κομμένες σκηνές είναι άπαιχτες, με το 3D να δίνει μια τελείως διαφορετική όψη, ενώ και η μουσική τονίζει εύστοχα το παιχνίδι. Το μόνο παράπονο είναι τα voice over που τεχνικά θα μπορούσαν να είναι πολύ καλύτερα, διότι η ερμηνεία των χαρακτήρων είναι αρκετά ικανοποιητική.

The post Professor Layton and the Azran Legacy appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα