Pokemon Ultra Sun/Moon Review

Τον Νοέμβριο του 2016 οι εταιρίες Game Freak και The Pokemon Company κυκλοφόρησαν για το Nintendo 3DS τα παιχνίδια Pokemon Sun και Moon (μπορείτε να διαβάσετε το review του εδώ), τα πρώτα games

της αγαπημένης σειράς που είχαν να κάνουν με την 7η γενιά. Τα συγκεκριμένα παιχνίδια κατάφεραν να κερδίσουν το κοινό και να γίνουν δύο αξιόλογοι τίτλοι του Pokemon franchise. Τώρα λοιπόν, ένα χρόνο μετά, οι ίδιες εταιρίες αποφάσισαν να κυκλοφορήσουν δύο ενισχυμένες εκδόσεις των Sun & Moon, τα νέα Pokemon Ultra Sun και Ultra Moon για τα οποία και θα μιλήσουμε στο review που ακολουθεί.

STORY

Η ιστορία των παιχνιδιών περιστρέφεται γύρω από την ζωή ενός 11χρονου παιδιού (αγόρι ή κορίτσι ανάλογα με την επιλογή του παίκτη), το οποίο έχει μετακομίσει μαζί με την μητέρα του στο νησί Melemele, το ένα από τα συνολικά τέσσερα νησιά της περιοχής Alola. Ο ήρωας μας – κλασσικά πλέον – θα θελήσει να γίνει ο Πρωταθλητής της Alola, συμμετέχοντας σε όλα τα challenges και trials που προσφέρει η περιοχή. Το ταξίδι του ωστόσο δεν θα είναι ούτε απλό αλλά ούτε και εύκολο καθώς θα χρειαστεί πολλές φορές να βρεθεί αντιμέτωπος με μια επικίνδυνη ομάδα, γνωστή ως Team Skull, με έναν περίεργο οργανισμό ο οποίος ονομάζεται Aether Foundation, καθώς επίσης και με μια νέα μυστηριώδη ομάδα η οποία ακούει στο όνομα Ultra Recon Squad.

GAMEPLAY

Το παιχνίδι ξεκινά ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που έχουμε συνηθίσει και στα προηγούμενα games του δημοφιλούς franchise, δηλαδή με την επιλογή του πρώτου Pokemon που θα έχουμε στην ομάδα μας. Όπως στα Sun & Moon έτσι και εδώ, τα τρία Starter Pokemon που έχουμε στην διάθεσή μας είναι τα… Rowlet (Grass/Flying type), Litter (Fire type) και Popplio (Water type). Συνολικά στην ομάδα μας μπορούμε να έχουμε μέχρι 6 Pokemon κάθε φορά. Κάθε πλάσμα διαθέτει το δικό του τύπο και τις δικές του ξεχωριστές επιθέσεις. Συμμετέχοντας σε μάχες τόσο ενάντια σε άλλους Pokemon trainers, όσο και με διάφορα άγρια Pokemon που μπορεί να συναντήσουμε αποκτάμε την δυνατότητα να αυξάνουμε το επίπεδο των Pokemon μας, χάρη στα Experience points που κερδίζουν. Όταν ένα Pokemon κάνει Level Up μπορεί συχνά να μαθαίνει καινούργιες πιο δυνατές επιθέσεις, ενώ παράλληλα μπορεί να εξελιχθεί και σε νέες πιο δυνατές μορφές. Σημειώστε βέβαια ότι δεν έχουν όλα τα Pokemon την ικανότητα να εξελίσσονται.

Για την αναπλήρωση της υγείας των αγαπημένων φίλων μας υπάρχουν σε διάφορες τοποθεσίες τα Pokemon Centers, τα οποία μπορούμε να επισκεπτόμαστε, ενώ επίσης μπορούμε να αγοράζουμε και διάφορα heal items από τα Poke Marts, χρησιμοποιώντας τα χρήματα που κερδίζουμε από τις μάχες με άλλους εκπαιδευτές. Πέρα όμως από το να διατηρούμε τα Pokemon μας υγιή, θα πρέπει επίσης να φροντίζουμε να αυξάνουμε το δέσιμο που έχουμε μαζί τους. Για να γίνει αυτό στο Menu των παιχνιδιών υπάρχει η επιλογή Pokemon Refresh μέσα από την οποία μπορούμε να χαϊδεύουμε τα Pokemon, έτσι ώστε να είναι χαρούμενα, να τα φροντίζουμε μετά από τις μάχες (βουρτσίζοντας το τρίχωμά τους ή στεγνώνοντας με σεσουάρ σε περίπτωση που έχουν βραχεί κ.ά), ενώ επίσης μπορούμε και να τα ταΐζουμε χρησιμοποιώντας τα Poke Beans που μπορούμε να προμηθευτούμε από τα Café που υπάρχουν μέσα στα Pokemon Centers.

Εκτός όμως από τις μάχες τα παιχνίδια προσφέρουν και άλλες επιλογές. Για την ακρίβεια μπορούμε να εξερευνούμε τις διάφορες τοποθεσίες που επισκεπτόμαστε, να βρίσκουμε items τα οποία μπορούν να είναι είτε φανερά (εμφανίζονται με την μορφή PokeBalls) είτε κρυμμένα οπότε και θα πρέπει να τα ανακαλύψουμε, αλλά και να συναναστρεφόμαστε με διάφορους ανθρώπους. Οι συνομιλίες με NPC χαρακτήρες μπορούν να μας εξασφαλίσουν χρήσιμες πληροφορίες και ποικίλα δωράκια. Παράλληλα, όμως υπάρχουν και φορές που οι χαρακτήρες αυτοί μπορούν να ζητήσουν την βοήθεια μας. Οι αποστολές αυτές δεν είναι απαραίτητο να ολοκληρωθούν, μιας και δεν έχουμε άμεση σχέση με την πλοκή του παιχνιδιού, ωστόσο όταν καταφέρνουμε να ολοκληρώνουμε κάθε αποστολή επιβραβευόμαστε με ποικίλα rewards ή χρήματα.

Σε όλο αυτό το ταξίδι όμως εκτός από τα έξι Pokemon που έχουμε μαζί μας για τις μάχες, υπάρχει επίσης και ένα Pokemon που ζει μέσα στο Pokedex που έχουμε στην κατοχή μας, ο Rotom. Γενικά το Pokedex είναι ένα high-tech εργαλείο, το οποίο καταγράφει αυτόματα όλα τα Pokemon που συναντάμε ή πιάνουμε. Ο Rotom όμως καθιστά το δικό μας Pokedex αρκετά πιο ιδιαίτερο. Συγκεκριμένα μπορούμε να βλέπουμε κάθε φορά τον χάρτη του νησιού στο οποίο βρισκόμαστε, ενώ επίσης μπορούμε να συνομιλούμε με τον Rotom, ο οποίος μας δίνει διάφορα χρήσιμα tips, μας επισημαίνει πότε είναι καλό να κάνουμε Save (μπορεί να πραγματοποιηθεί οποιαδήποτε στιγμή κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού) κ.ά. Ακόμα μέσω του Roto-Lotto, ο Rotom μας δίνει την ευκαιρία να κερδίζουμε Rotom Powers. Υπάρχουν διαφόρων ειδών Rotom Powers κάθε μία από τις οποίες έχει μια συγκεκριμένη ικανότητα. Για παράδειγμα το Roto Bargain μας επιτρέπει για ένα μικρό χρονικό διάστημα να κάνουμε τις αγορές μας από τα Poke Marts με μειωμένες τιμές, ενώ αντίστοιχα το Roto Exp. Points αυξάνει τους experience points που κερδίζουν τα Pokemon μας μετά το τέλος μιας μάχης.

Οι Rotom Powers όμως δεν είναι το μόνο καινούργιο στοιχείο των Ultra Sun και Ultra Moon. Τα παιχνίδια περιλαμβάνουν επίσης τρεις καινούργιες δραστηριότητες. Πρώτα από όλα υπάρχει το Mantine Surf που μας επιτρέπει να διασχίζουμε τις θάλασσες της Alola κάνοντας surf πάνω σε ένα Pokemon Mantine. Μάλιστα, μπορούμε να πραγματοποιούμε και κόλπα και ανάλογα με το πόσο καλά τα πάμε κερδίζουμε και πόντους. Δεύτερον, υπάρχει η επιλογή Alola Photo Club μέσα από την οποία μπορούμε να βγάζουμε φωτογραφίες τον χαρακτήρα μας μαζί με όποιο Pokemon θέλουμε από αυτά που έχουμε στην κατοχή μας και τρίτον υπάρχει το Ultra Warp Ride χάρη στο οποίο μπορούμε να ταξιδεύουμε μέσω των Ultra Wormholes σε άλλους κόσμους και να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τα Ultra Beasts που ζουν εκεί.

Δεν τελειώσαμε όμως εδώ, καθώς τα Ultra Sun και Ultra Moon προσφέρουν επίσης αρκετές καινούργιες Z-Moves για διάφορα Pokemon, συμπεριλαμβανομένων των Solgaleo, Lunala, Mimikyu και Lyrancor. Τέλος, τα παιχνίδια διαθέτουν ως ένα νέο Collectible στοιχείο την συλλογή των Totem Stickers. Αυτά τα αυτοκόλλητα μπορούμε να τα βρούμε σε διάφορα πιθανά και απίθανα μέρη. Για κάθε 20 αυτοκόλλητα που βρίσκουμε κερδίζουμε ένα σημαντικό βραβείο, το τι είναι αυτό όμως θα σας το αφήσω για έκπληξη.

ΓΡΑΦΙΚΑ

Τα γραφικά του Ultra Sun / Moon είναι άκρως ικανοποιητικά. Εφόσον βέβαια μιλάμε για δύο 3DS games είναι λογικό ότι δεν περιμένουμε να συναντήσουμε τα πιο ρεαλιστικά γραφικά που έχουμε δει ποτέ, ωστόσο το τελικό αποτέλεσμα μας δικαιώνει και με το παραπάνω. Σημειώστε ωστόσο ότι όσοι έχετε παίξει ήδη τα Sun & Moon δεν πρόκειται να εντοπίσετε σημαντικές αλλαγές ή βελτιώσεις στις καινούργιες εκδόσεις.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Τα νέα Pokemon Ultra Sun και Pokemon Ultra Moon αποτελούν δύο πολύ ενδιαφέρουσες επιλογές για όλους τους fans του αγαπημένου franchise. Αν ανήκετε σε αυτούς που έχουν ήδη δοκιμάσει τα Sun & Moon, από τα Ultra Sun και Ultra Moon θα πρέπει να περιμένετε μια διαφορετική πλοκή στην ιστορία, καθώς και τα καινούργια στοιχεία που σας ανέφερα λίγο νωρίτερα. Αν πάλι δεν είχατε την ευκαιρία να παίξετε τους δύο προηγούμενους τίτλους, τότε οι καινούργιες εκδόσεις αποτελούν την ιδανική επιλογή για να το κάνετε!

Ανάπτυξη: Game Freak Έκδοση: The Pokemon Company Διάθεση: CD Media

The post Pokemon Ultra Sun/Moon Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα