Phineas and Ferb: Day of Doofenshmirtz

Το Φινέας & Φερμπ είναι μια από τις “τρελές” σειρές κινουμένων σχεδίων, ειδικά φτιαγμένη ώστε να παρακολουθείται από μικρούς αλλά και μεγάλους. Ακολουθώντας στα ίχνη του θεόμουρλου Μπομπ Σφουγγαράκη, αυτή η σχολή κινουμένων σχεδίων πολλές φορές βάζει κρυφά αστεία για τους «μεγάλους» και αναφορές σε pop culture, ώστε ο μπαμπάς/θείος/νονός να μπορεί να παρακολουθήσει παρέα με τον πιτσιρικά ένα-δύο επεισόδια. Το Φινέας & Φερμπ δυστυχώς έχουν τελειώσει πλέον, αλλά το παιχνίδι

που κυκλοφόρησε αποκλειστικά στο PS Vita παρουσιάζει μια φρέσκια ιστορία με τους αναμενόμενους μπελάδες: ο σατανικός επιστήμονας, δόκτωρας Ντούφενσμιρτς έχει φτιάξει έναν στρατό από οικοσυσκευές με τη δική τους βούληση και τα δύο αδέρφια πρέπει να σώσουν φυσικά την κατάσταση.

Το παιχνίδι είναι ένας απλός συνδυασμός δράσης, βολών, πλατφόρμας και λίγο εξερεύνησης: ακολουθώντας πάντα έναν ξεκάθαρο στόχο σε κάθε πίστα, προχωρούμε στο ισομετρικό 3D χώρο (με τον αριστερό μοχλό) και ρίχνουμε με το περίεργο όπλο μας στις σατανικές οικοσυσκευές του τρελού επιστήμονα (με τον δεξί μοχλό). Μπορούμε να κάνουμε άλματα και βουτιές για να αποφεύγουμε εχθρούς, αλλά και ελεύθερες εναλλαγές μεταξύ του Φ και του Φ (σε ορισμένα σημεία απαιτείται αυτό, ώστε να σηκώσει κάποιο πιο βαρύ αντικείμενο ο μεγάλος αδερφός). Υπάρχουν ορισμένες υπο-αποστολές, κάποια σημεία που ελέγχουμε τον Πλατύποδα και λίγο ψάξιμο για ορισμένα δυσπρόσιτες περιοχές, αλλά το gameplay δεν «σκαλώνει» πουθενά: το Φινέας & Φερμπ: Η Ημέρα του Ντούφενσμιρτς είναι σίγουρα ένα ανάλαφρο, casual παιχνίδι που διατηρεί ατόφιο τον πολύχρωμο, ζωηρό και φανταστικό χαρακτήρα της σειράς.

Στον δρόμο μαζεύουμε σαβούρες και νομίσματα, με τα οποία μπορούμε να αναβαθμίζουμε τα όπλα μας, από το κεντρικού μενού, ανάμεσα στις πίστες. Υπάρχουν τρία όπλα, ένα που πετάει φωτιές, ένα πάγο κι ένα… αθλητικά είδη (μπάλες, φρίζμπι, κ.λπ). Τα όπλα αναβαθμίζονται και γίνονται πιο δυνατά, με θεαματικές νέες ικανότητες. Θα το χρειαστούμε αυτό, καθώς οι εχθροί γίνονται ολοένα και περισσότεροι καθώς πλησιάζουμε προς το τέλος και διασχίζουμε τις πέντε συνολικά πίστες. Εκτός από τις αναβαθμίσεις όπλων, υπάρχουν κι άλλα διακοσμητικές αγορές που μπορούμε να κάνουμε για να αλλάξουμε την εμφάνιση των ηρώων, αλλά και ένα αστείο ΑR Robot με διακοσμητικές αναβαθμίσεις που προβάλλεται ως γνωστόν, στον αληθινό κόσμο.



Το σημαντικότερο σε όλο το παιχνίδι είναι ότι έχει γίνει πλήρης εξελληνισμός στα μενού, τους υπότιτλους, το κόμικ που προχωράει την πλοκή ανάμεσα στα κεφάλαια και το on-screen text. Με μεγάλη ευκολία λοιπόν ένα μικρό παιδί μπορεί να παρακολουθήσει την ιστορία και τις αποστολές, να κατανοήσει τους μηχανισμούς αναβάθμισης, κ.λπ. Αυτό από μόνο του καθιστά το Φινέας & Φερμπ: Η Ημέρα του Ντούφενσμιρτς μια εξαιρετική ιδέα για δώρο σε έναν πιτσιρικά με PS Vita. Και είπαμε, «κάνει και για μεγάλα παιδιά»!

The post Phineas and Ferb: Day of Doofenshmirtz appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα