PS3: Μια ματιά στους καλύτερους τίτλους που είδε το σύστημα της Sony

Χθες ήταν η μέρα του Xbox 360. Είδαμε μαζί τους τίτλους που ξεχωρίσαμε όλα αυτά τα χρόνια στην κονσόλα της Microsoft, παίξαμε μαζί τους και περάσαμε άπειρες ώρες διασκέδασης και ψυχαγωγίας, μόνοι ή με παρέα. Σήμερα η σκυτάλη περνά στη Sony και το PS3. Επτά χρόνια πορείας είναι αυτά (το PS3

κυκλοφόρησε αρχικά στην Ιαπωνία στις 11 Νοεμβρίου του 2006), οπότε όπως φαντάζεσαι όλο και κάποια «διαμαντάκια» θα έχουν κυκλοφορήσει κατά καιρούς –και πίστεψέ με, η διαλογή ήταν δύσκολη, δεδομένου του ότι δεν θέλαμε να καταλήξουμε με 1315 παιχνίδια στη λίστα.

Θυμήσου ότι τις multiplatform κυκλοφορίες (τους τίτλους δηλαδή που κυκλοφόρησαν τόσο σε PS3 όσο και σε Xbox 360) τις μοιράσαμε στα δύο αφιερώματα, οπότε αν δεν βλέπεις κάποιον ΑΑΑ τίτλο στο σημερινό, ρίξε μια ματιά στο χθεσινό. Και φυσικά εννοείται πως αν έχεις οποιαδήποτε ένσταση, προσθήκη ή παρατήρηση, τα σχόλια σε περιμένουν :)

Portal 2

Valve Software (Valve Software), 2011, PS3, Xbox 360, PC
Το πρώτο Portal είχε σαρώσει τα βραβεία το «μακρινό» 2007 που κυκλοφόρησε. Ως εκ τούτου, το έργο του διαδόχου του ήταν εξ’ αρχής δύσκολο, αφού ο πήχης βρισκόταν ήδη στη στρατόσφαιρα. Ε, και; Το Portal 2 πήρε την ιδέα του προκατόχου του και την εξέλιξε τόσο που ήταν σαν από βέσπα να πήγε κατ’ ευθείαν σε Ferrari! Το σενάριό του ήταν ευφάνταστο, το χιούμορ του πετυχημένο και το gameplay του τόσο πωρωτικό που «καιγόσουν» πριν καν το καταλάβεις!

Assassin’s Creed II

Ubisoft Montreal (Ubisoft), 2009, PS3, Xbox 360, PC, iOS
Παιχνίδι; Κάποιοι το αποκαλούν «interactive εγκυκλοπαίδεια» και εδώ που τα λέμε δεν έχουν κι άδικο… Το Assassin’s Creed II έκανε άλματα προόδου σε σχέση με τον βαρετό και μονότονο προκάτοχό του, σε θέματα τόσο gameplay, όσο και setting. Η Αναγεννησιακή Ιταλία ποτέ δεν φάνταζε τόσο εντυπωσιακή με τους ανθρώπους της Ubisoft να προσφέρουν απλόχερα το πιο ελκυστικό μάθημα Ιστορίας που έκανες ποτέ και να βάζουν τις βάσεις για μια αλησμόνητη τριλογία.

Uncharted 2: Among Thieves

Naughty Dog (Sony), 2009, PS3
O Nathan Drake επιστρέφει για το δεύτερο παιχνίδι της σειράς Uncharted. Το Uncharted 2: Among Thieves ήταν μία παραγωγή κινηματογραφικών στάνταρ από τη Naughty Dog που δεν είχε να ζηλέψει τίποτα από ένα δυνατό φιλμ δράσης: περιπέτεια, εξερεύνηση, σενάριο με πλοκή και κορύφωση, αγωνία, μυστήριο, κυνηγητό, πιστολίδι, ξύλο, cliffhangers, κλισέ και έναν πρωταγωνιστή που έκανε τον Indiana Jones να θυμίζει γαλατά. Και από γραφικά κόλαση…

Grand Theft Auto V

Rockstar North (Rockstar Games), 2013, PS3, Xbox 360
Μα δεύτερο Grand Theft Auto στη λίστα (χθες μνημονεύαμε το GTA IV); Αμέεεε! Όταν πρόκειται για το Grand Theft Auto V, τον πλέον αναμενόμενο τίτλο για το 2013, ε, τότε προφανώς και δεν χωράει κουβέντα. Με τον μεγαλύτερο πιθανότατα χάρτη που έχουμε δει ποτέ σε videogame, έναν σκασμό πράγματα να κάνεις και μια ολόκληρη Πολιτεία στο έλεός σου, το Grand Theft Auto V είναι σε θέση να σου κρατήσει συντροφιά ολόκληρο το 2014!

LittleBigPlanet

Media Molecule (Sony), 2008, PS3
Η κυκλοφορία του LittleBigPlanet έφερε επανάσταση για πολλούς λόγους. Κατ’ αρχάς το όλο concept, η όλη σύλληψη της ιδέας στην οποία βασίστηκε ήταν πανέξυπνη –κι ας επρόκειτο για ένα «απλό» 2D platformer. Ο όρος «καλοφτιαγμένο» ωχριά μπροστά στην ποιότητά του αφού στη Media Molecule έκαναν δουλειά που όμοιά της δεν είχαμε ξαναδεί. Επιπλέον, προσέφεραν στους παίκτες μια πλήρη εργαλειοθήκη με αποτέλεσμα οι τελευταίοι να γεμίσουν το PSN με έξτρα, φανταστικό περιεχόμενο!

Batman: Arkham City

Rocksteady Studios (Warner Bros.), 2011, PS3, Xbox 360, PC
Το Batman: Arkham Asylum ήταν εντυπωσιακό. Εντυπωσιακό αλλά περιορισμένο. Οι σκοτεινές περιπέτειες του Batman χρειάζονταν χώρο και το Arkham City είχε αρκετό: για την ακρίβεια, μια ολόκληρη πόλη! Το Arkham ήταν μια τεράστια παιδική χαρά γεμάτη με «κακά παιδιά» τα οποία ο «νυχτερίδας» καλείτο να ξεπαστρέψει, τουλουμιάζοντάς τα στο ξύλο και χρησιμοποιώντας τα διάφορα gadgets του. Στο παιχνίδι παρελαύνουν όλοι οι αντίπαλοι του Batman, μεγάλοι και μικροί, την ώρα που ο Σκοτεινός Ιππότης φαντάζει πιο αιμοδιψής από ποτέ!

God of War III

Sony Santa Monica (Sony), 2010, PS3
Ο δεύτερος διασημότερος ήρωας της ελληνικής μυθολογίας μετά τον Ηρακλή, ο Kratos, επιστρέφει, θέλοντας να εκδικηθεί θεούς και δαίμονες για την προδοσία που του επιφύλασσαν. Κάπως έτσι ξεκινά ένα ταξίδι από τον Όλυμπο μέχρι τον Άδη, στο οποίο ο Kratos θα αντιμετωπίσει μυθικά τέρατα, σκοτεινές δυνάμεις και φυσικά τους ίδιους τους θεούς. Με ενισχυμένο οπλοστάσιο, εντυπωσιακά combos και μάχες που κόβουν την ανάσα, το God of War III ήταν το «crème de la crème» της σειράς.

Journey

thatgamecompany (Sony), 2012, PS3
Όταν ακούς κυκλοφορία από στούντιο που έχει βγάλει στο παρελθόν τα flOw και Flower, τότε είσαι εξ’ αρχής υποψιασμένος. Ξέρεις ρε παιδί μου ότι αυτό που θα δεις, δεν θα έχει καμία σχέση με τα συμβατικά videogames και πάνω απ’ όλα δεν θα είναι «παιχνίδι». Ε, μια πρώτη ιδέα λοιπόν την έχεις για το Journey πλέον. Μιλάμε για μια ανώνυμη online περιπέτεια, ένα ταξίδι προς το άγνωστο με μόνο σύντροφο τη μοναξιά σου. Μια έρημος, ένας χαμένος πολιτισμός, αρχαία μνημεία κι εσύ. Οι άλλοι παίκτες είναι απλά περαστικοί.

Fallout 3

Bethesda (Bethesda), 2008, PS3, Xbox 360, PC
O μοναδικός κόσμος των Fallout απογειώνεται στο τρίτο επεισόδιο της σειράς της Bethesda. Το Fallout 3 δίνει στον παίκτη τη δυνατότητα να εξερευνήσει έναν κόσμο κατεστραμμένο μεν, γεμάτο εκπλήξεις δε. Το ανοιχτό του gameplay, η πλήρης ελευθερία κινήσεων που προσέφερε στον παίκτη και βέβαια το καλογραμμένο του σενάριο ήταν τα στοιχεία που έκαναν κοινό και κριτικούς να το εξυμνήσουν και βέβαια η Bethesda δεν τους άφησε παραπονεμένους αφού φρόντισε να υποστηρίξει το παιχνίδι της με το απαραίτητο DLC.

The Last of Us

Naughty Dog (Sony), 2013, PS3
Άπαντες είχαν συνδέσει τη Naughty Dog με τα Uncharted, λογικό εφ’ όσον το στούντιο από τη Σάντα Μόνικα της Καλιφόρνια δεν είχε κάτι άλλο να επιδείξει πέρα από κάποια Crash Bandicoot και Jak. Δεν χρειάστηκε παρά μία προσπάθεια για να αποδείξουν στη Naughty Dog ότι μπορούν να βγάλουν ΑΑΑ τίτλους ακόμα κι όταν δεν πρόκειται για κάποιο Uncharted. Ο λόγος για το The Last of Us ένα action adventure με survival horror στοιχεία και ένα δίδυμο πρωταγωνιστών που κλέβει την παράσταση. Από τα καλύτερα παιχνίδια της φετινής χρονιάς, το τιμήσαμε και στα Γκεϊμσλάιφια…

Okami HD

HexaDrive (Capcom), 2012, PS3
Η ιαπωνική κουλτούρα στο σαλόνι σου! Ένα από τα παιχνίδια με την καλύτερη αισθητική που έχουμε δει την τελευταία δεκαετία (μπορεί και γενικότερα), το Okami HD, η HD εκδοχή του Okami που πρωτοείδαμε στο Wii δηλαδή, σε βάζει στον ρόλο της θεάς του ηλίου, Amaterasu, καθώς κυνηγά τις δυνάμεις του κακού που απομυζούν τη ζωή από τον κόσμο. Παραμύθι για μεγάλους με ηθικά διδάγματα, έξυπνη σύλληψη και αξιοθαύμαστο gameplay.

Killzone 2

Guerrilla (Sony), 2009, PS3
H συνέχεια του αρχικού Killzone και παράλληλα το πρώτο παιχνίδι της σειράς που κυκλοφόρησε στο PS3 ήταν απολαυστική. Για να καταλάβεις για τι μιλάμε, σκέψου ότι στην Ε3 του 2005, όταν και πρωτοανακοινώθηκε το παιχνίδι, είχε τον ρόλο του tech demo! Επρόκειτο για ένα FPS το οποίο «κούμπωνε» σεναριακά στα Killzone και Killzone: Liberation και εξελισσόταν στον πλανήτη Helghan. Οι νέοι μηχανισμοί στο gameplay του πλαισιώνονταν από ένα υπερπλήρες multiplayer τμήμα (μέχρι και δικό του όνομα είχε!) σε ένα πακέτο που άφησε εποχή!

The post PS3: Μια ματιά στους καλύτερους τίτλους που είδε το σύστημα της Sony appeared first on gameslife.

Keywords
ps3, sony, ps3, sony, ματια, μια ματια, god of war, xbox 360, portal 2, uncharted 2, naughty dog, gta iv, fallout 3, crash bandicoot, xbox, microsoft, ιαπωνια, software, valve, πήχης, ferrari, montreal, ubisoft, βασεις, uncharted, dog, φιλμ, μυστήριο, auto, games, gta, συλληψεις, media, psn, studios, warner, bros, batman, asylum, city, gadgets, ηρακλης, kratos, god, iii, flower, journey, online, fallout, dlc, crash, adventure, survival, capcom, okami, wii, tech, demo, fps, liberation, βασεις 2011, Καλή Χρονιά, βασεις 2012, τελη κυκλοφοριας 2013, τελη κυκλοφοριας 2014, εξτρα, δουλεια, ιταλια, ξυλο, παιχνιδια, ωρα, ωχρια, dlc, fps, gta, iii, microsoft, psn, ubisoft, xbox 360, αγωνια, ελεος, αισθητικη, απλα, αρχαια, βεσπα, δαιμονες, δευτερο, δυνατοτητα, διδυμο, ελευθερια, ενσταση, επτα, ερημος, ζωη, ιδεα, θυμιζει, ιαπωνικη, φιλμ, κυνηγητο, μυστήριο, μνημεια, μοναξια, ονομα, ορος, παιδι, παιδικη χαρα, πήχης, ποιοτητα, πολιτεια, ρολο, σεναριο, συνεχεια, συλληψη, σχολια, τμημα, φυσικα, χιουμορ, χαρα, ωρες, αγνωστο, auto, asylum, batman, city, crash, crash bandicoot, adventure, fallout, fallout 3, flower, gadgets, god of war, god, ηρωας, journey, liberation, media, montreal, μπροστα, naughty dog, dog, okami, kratos, πακετο, παιχνιδι, πιστεψε με, portal 2, studios, software, survival, ταξιδι, tech, online, θεματα, uncharted, uncharted 2, wii, bros
Τυχαία Θέματα