O πρόεδρος Trump «απασφάλισε», κατηγορώντας τα video games και τις ταινίες για την σχολική βία!

Στον απόηχο των θλιβερών γεγονότων που έλαβαν χώρα στο Πάρκλαντ της Φλόριντα και που στοίχισαν τη ζωή σε 17 μαθητές του Λυκείου της περιοχής, ο Αμερικανός Πρόεδρος Donald Trump συνεδρίασε με τους ειδικούς συμβούλους του, σε μία προσπάθεια να ληφθούν μέτρα καταπολέμησης της σχολικής βίας. Άλλωστε, δεν είναι η πρώτη φορά που οι αμερικανική κοινωνία αντιμετωπίζει μία ανάλογη κατάσταση, καθώς σχεδόν κάθε χρόνο μαθαίνουμε για κάποιο περιστατικό σχολικής βίας που δυστυχώς οδηγεί σε νεκρούς.

Σύμφωνα με

τα όσα διέρρευσαν στα media, στη διάρκεια της συνεδρίασης, ο Donald Trump αναφέρθηκε στο γεγονός ότι η υπερβολική βία που προβάλλεται μέσω των video games και των κινηματογραφικών ταινιών επηρεάζει σημαντικά το μυαλό και την ψυχοσύνθεση των νεαρών παιδιών και των εφήβων. Επιπλέον, ο Trump πρότεινε να δημιουργηθεί ένα σύστημα με ratings, αν και όλοι γνωρίζουμε ότι κάτι τέτοιο υπάρχει εδώ και χρόνια όχι μόνο στις Η.Π.Α αλλά και στις περισσότερες χώρες του δυτικού κόσμου (αποτελώντας όμως ανεξάρτητες αρχές και δεν είναι υπόκεινται στον έλεγχο του κράτους). Ο Αμερικανός Πρόεδρος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας ότι κάτι θα πρέπει να γίνει και… άμεσα, καθώς θα πρέπει να υπάρχει καλύτερος έλεγχος στο τι παρακολουθούν τα μικρά παιδιά και οι έφηβοι. Αυτή βέβαια δεν είναι η πρώτη φορά που ο Trump, στράφηκε ενάντια στα video games, καθώς και το 2012 με αφορμή τους πυροβολισμούς στο Sandy Hook είχε αναφέρει σε σχετικό Tweet του, ότι η υπέρμετρη βία στα video games δημιουργεί… τέρατα. Βέβαια, κουβέντα από τον πρόεδρο και τους συμβούλους του για την ελαστικότητα που υπάρχει στις Η.Π.Α για την οπλοκατοχή…

The post O πρόεδρος Trump «απασφάλισε», κατηγορώντας τα video games και τις ταινίες για την σχολική βία! appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα