Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX Review

Το Kingdom Hearts ξεκίνησε το 2002 ως ένα crossover παιχνίδι δράσης όπου χαρακτήρες της Disney, του Final Fantasy, αλλά και του The World Ends with You συναντιούνται για να βιώσουμε τις πιο συναρπαστικές περιπέτειες. Σήμερα, 15 χρόνια μετά το 1ο παιχνίδι, η σειρά μετράει πάνω από 10 κυκλοφορίες και αρκετά εκατομμύρια πιστούς θαυμαστές ανά τον κόσμο. Η επέτειος αυτή δε μας έφερε μόνο άυλη χαρά όμως, καθώς πρόσφατα, κυκλοφόρησε το Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX, μια συλλογή από 6

διαφορετικές περιπέτειες του Kingdom Hearts σε HD.

Η συγκεκριμένη συλλογή είναι πραγματικά κάτι το αξιοθαύμαστο. Απίστευτα smooth gameplay, 60 fps, ζωντανά χρώματα, καθώς σε αυτή τη συλλογή οι developers πήραν τα παιχνίδια που αγαπήσαμε και τα έκαναν καλύτερα από ποτέ. Όπως μπορείς να δεις και στην επίσημη ιστοσελίδα, η συλλογή περιέχει 6 παιχνίδια τα οποία είναι βέβαιο ότι θα ενθουσιάσουν τους fans. Ειδικότερα στο εν λόγω πακέτο θα βρείτε τα… Kingdom Hearts Final Mix, Kingdom Hearts Re:Chain of Memories, Kingdom Hearts 358/2 Days (με HD remastered cinematics), Kingdom Hearts II Final Mix, Kingdom Hearts Birth by Sleep Final Mix, Kingdom Hearts Re:coded (με HD remastered cinematics).

Αν είσαι παλιός fan γνωρίζεις ήδη ότι όλα αυτά τα παιχνίδια κυκλοφόρησαν σε διάφορες πλατφόρμες (PlayStation 2, PlayStation Portable, Game Boy Advance κ.λπ) με ορισμένα εξ’ αυτών να έχουν κάνει την εμφάνιση τους αποκλειστικά στην Ιαπωνία. Η Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX συλλογή φέρνει τα πάντα (κυριολεκτικά σχεδόν ό,τι έχει κυκλοφορήσει) στο PlayStation 4 σου πιο άνετα και ψυχαγωγικά από ποτέ. Είτε είσαι παλιός fan που μόλις απέκτησε PlayStation 4, είτε σκέφτεσαι να γνωριστείς με τη σειρά τώρα, πιστεύω ότι είναι η πιο άξια αγορά που μπορείς να κάνεις.

Ο Sora, η Kairi και ο Riku, παρέα με πάμπολλους χαρακτήρες του σύμπαντος της Disney, είναι ένα θέαμα που χαίρεσαι με το που πιάνεις στα χέρια σου το χειριστήριο. Τα καθιερωμένα tutorial σε συστήνουν στη δράση και, όσο μαθαίνεις το παιχνίδι και τους μηχανισμούς του, παράλληλα χαίρεσαι τα υπέροχα γραφικά, το soundtrack και την smooth αίσθηση που σου αφήνει το gameplay. Η περιπέτεια παραμένει αυτή που αγάπησαν όσοι γνώρισαν το Kingdom Hearts την προηγούμενη δεκαετία, μόνο που τώρα δε βρίσκεις bug ούτε για δείγμα και απολαμβάνεις πλήρως περισσότερα, πιο ποιοτικά cutscenes, όπλα και κάθε είδους προσθήκες που σίγουρα απογειώνουν την εμπειρία του παιχνιδιού.

Τα μόνα αρνητικά που έχω παρατηρήσει στη συγκεκριμένη συλλογή είναι 2. Αρχικά, η κάμερα μερικές φορές μπορεί να σε αγγαρέψει να φτιάξεις την οπτική γωνία, είτε επέλεξες auto ή manual χειρισμό. Η συλλογή, επίσης, αν και πιστεύω ότι αξίζει την τιμή της (και με το παραπάνω), παραλείπει αυτά που περιέχει η Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue, η οποία βέβαια, τώρα που το λέμε, δεν φτάνει τη 1.5+2.5 για κανένα λόγο. Για να εξηγήσω λίγο καλύτερα αυτό που θέλω να πω, αν θες να βιώσεις την πλήρη, ολοκληρωμένη εμπειρία του Kingdom Hearts χρειάζεσαι και τις 2 συλλογές. Αν θες να κρατήσεις το budget πιο χαμηλά, όμως, και παράλληλα θες να ζήσεις μια αρκετά ολοκληρωμένη εμπειρία, η 1.5+2.5 συλλογή είναι ακριβώς αυτό που ψάχνεις.

Σε γενικές γραμμές, όλα τα controls είναι εύχρηστα σε σημείο πλήρους ευτυχίας, ενώ αν θες μπορείς να εναλλάσσεις τους χαρακτήρες, να κάνεις pause όσο είσαι σε μάχη, να χρησιμοποιήσεις οτιδήποτε, οπουδήποτε και με οποιοδήποτε τρόπο θες. Τα μυστικά του κάθε παιχνιδιού σε συνδυασμό με τα βελτιωμένα controls και τη γενικότερα αψεγάδιαστη εμπειρία gameplay είναι σίγουρο ότι θα σου κρατήσουν παρέα για πολλά απογεύματα. Τα 6 παιχνίδια έχουν το καθένα το δικό του ιδιαίτερο, γοητευτικό χαρακτηριστικό. Κάτι που πρέπει να ξέρεις, βέβαια, είναι ότι, όσο buffed κι αν είναι τα παιχνίδια στο PS4 ή το PS4 Pro σου, παραμένουν παιχνίδια που ως επί το πλείστο έχουν κυκλοφορήσει πριν από αρκετό καιρό. Έχουν, επομένως, μία retro αισθητική που υπάρχει η πιθανότητα σε κάποιους λιγότερο «μυημένους» να τους ξενίσει κάπως.

Η τελική μου άποψη είναι ότι το Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX είναι η καλύτερη συλλογή της σειράς που έχει κυκλοφορήσει ως τώρα. Κοστίζει λιγότερο από 50€, προσφέρει περισσότερα παιχνίδια από ποτέ σε top ποιότητα και είναι συνολικά μια εμπειρία που σίγουρα θα απολαύσουν οι παλιοί και οι νέοι θαυμαστές του αγαπημένου σύμπαντος της Square Enix.

Ανάπτυξη: Square Enix Έκδοση: Square Enix Διάθεση: CD Media

The post Kingdom Hearts HD 1.5 + 2.5 ReMIX Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα