Killzone: Mercenary

Το περιμέναμε για ολόκληρη τη ζωή μας. Όχι απαραίτητα το συγκεκριμένο παιχνίδι… Ένα FPS που θα μπορούσε να προσφέρει όχι απλά μία ικανοποιητική, αλλά μία πραγματικά immersive εμπειρία στις φορητές κονσόλες. Ε, λοιπόν, αυτό έτυχε να είναι το Killzone: Mercenary, ένα από τα sellers της χρονιάς για το PS Vita.

Σενάριο και τα ρέστα

Βρισκόμαστε στην εποχή μετά από τα

γεγονότα του πρώτου Killzone, αναλαμβάνοντας το ρόλο ενός νέου πρωταγωνιστή. Πρόκειται για τον Arran Danner, που ως μισθοφόρος αναλαμβάνει συμβόλαια τόσο από την ISA (σύμμαχοι) τόσο και από τους Helghast («άξονας»). Η υπόθεση επικεντρώνεται γύρω από τον γιο ενός πρέσβη του πλανήτη Vekta. Ο νεαρός μπορεί να κρίνει την έκβαση του πολέμου, και έτσι τον αναζητούν με κάθε μέσο, και οι δύο παρατάξεις.



Gameplay

Αν έπρεπε να περιγράψω με μία λέξη το gameplay, θα το χαρακτήριζα «άρτιο». Ευτυχώς το Killzone: Mercenary αξίζει ένα άριστα με τόνο στον τομέα του χειρισμού, κάνοντας άψογη χρήση των δύο αναλογικών μοχλών του Vita. Η κίνηση είναι εξαιρετικά ομαλή, με άμεση απόκριση, επιτρέποντας τον εύκολο ελιγμό του χαρακτήρα και πολύ μεγάλη ακρίβεια στη στόχευση. Μπορείς να τρέχεις, να περπατάς σκυφτός, να κάνεις slide, και φυσικά να πυροβολείς υπό κάλυψη, εκμεταλλευόμενος το περιβάλλον. Η εύρεση πυρομαχικών είναι γενναιόδωρη, αλλά τα διάφορα animations της melee επίθεσης με μαχαίρι, είναι ακόμα πιο εντυπωσιακά, τα οποία εκτελείς με gestures. Γενικά η οθόνη αφής παίζει μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι, καθώς έτσι μαζεύεις πυρομαχικά, ανοίγεις πόρτες, ανεβαίνεις σε σκάλες, τοποθετείς και ενεργοποιείς εκρηκτικά, κτλ. Υπάρχουν και κάποια hacking puzzles, τα οποία όμως είναι στοιχειώδη, και δεν ταλαιπωρούν. Σε κάποιες αποστολές θα έχεις και έναν άλλο μισθοφόρο μαζί, που θα σου προσφέρει ουσιαστική βοήθεια, τόσο με συμβουλές όσο και μαχόμενος. Σημαντικό είναι και το stealth στοιχείο, που αν το εκμεταλλευτείς προσεκτικά και υπομονετικά, μπορεί να σε γλιτώσει από δύσκολες μάχες. Σε κάποια σημεία θα έχεις πρόσβαση σε οπλοστάσια, όπου μπορείς να αναπληρώνεις πυρομαχικά, να αγοράζεις νέα όπλα, πανοπλίες και ειδικά gadgets, ή απλά να διαμορφώνεις το loadout σου. Έχουμε όμως και multiplayer, τόσο σε public όσο και σε private modes.

Και από εμφάνιση;

Χάρμα οφθαλμών! Τα καλοσχεδιασμένα, λεπτομερή textures, σε συνδυασμό με το μεγάλο pixel density στην οθόνη του Vita, θολώνουν τα όρια μεταξύ portable και desktop γραφικών. Από τον απογευματινό ήλιο που ρίχνει τις έντονες ακτίνες του μέσα από μεγάλα τζάμια, μέχρι τα εφέ δυνατών πυροβολισμών και αιματηρών τραυματισμών, ο κόσμος του Killzone: Mercenary θα σε παγιδεύσει στον ρεαλισμό του και θα σε πείσει να μείνεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα