Injustice 2 Review

Με τη Marvel να έχει ρίξει εδώ και πολλά χρόνια τους χαρακτήρες της στις αρένες των beat’em-up, η DC άργησε κάπως να ακολουθήσει. Όμως, όπως λέει ο σοφός λαός, το καλό πράγμα αργεί να γίνει, κάτι που έχει επιβεβαιωθεί στην περίπτωση του Injustice. Το Injustice: Gods Among Us του 2013 ήταν ένα fighting game που κέρδισε σε όλα τα σημεία, και το Injustice 2 αποδείχτηκε άξιος κληρονόμος. Βέβαια πόσο διαφορετικό θα μπορούσε να

ήταν το αποτέλεσμα, αφού την ανάπτυξη ανέλαβε η NetherRealm Studios, που μας έχει δώσει τις εκπληκτικές τελευταίες προσθήκες νέας γενιάς του Mortal Kombat;

Υπόθεση

Ναι, και όμως, υπάρχει σενάριο πίσω από το Injustice 2, και ας μη χρειαζόταν, με δεδομένο το genre του. Αφήστε που μιλάμε για τη DC, οπότε δεν είναι απλά «σάλτσα», αλλά καλά δουλεμένο! Μάλιστα ακολουθεί τη γραμμή των DC animated movies, διαδραματιζόμενο σε κάποιο εναλλακτικό σύμπαν, με πιο δυστοπική και ώριμη κατεύθυνση. Φυσικά αποτελεί sequel του Gods Among Us, οπότε θα πάρουμε την ιστορία από την αρχή.

Ο Joker φέρνει τον Superman σε θέση ώστε να καταστρέψει τη Metropolis και να σκοτώσει την έγκυο Lois Lane. Ως επόμενο, ο Superman καταπατάει τον κανόνα του και σκοτώνει τον Joker, όμως δεν σταματάει εκεί. Γίνεται τύραννος, και τιμωρεί με τον ίδιο τρόπο κάθε εγκληματία. Αυτό έχει αποτέλεσμα τη διχοτόμηση της Justice League, με τους μισούς να τον ακολουθούν και τους υπόλοιπους να συνθέτουν την αντίσταση εναντίον του. Με αρχηγό τον Batman (προσπαθήστε να κρύψετε την έκπληξη σας…) καταφέρνουν τελικά να τον νικήσουν και να τον φυλακίσουν.

Στο δεύτερο μέρος, μία ακόμα μεγαλύτερη απειλή έρχεται στη Γη, που δεν είναι άλλη από τον Brainiac, βρίσκοντας τους ήρωες της Justice League σε αδύναμη κατάσταση, την οποία εκμεταλλεύεται για να εισβάλλει στον πλανήτη μας. Τώρα, και με τη Supergirl να έχει φτάσει στον πλανήτη μας, το δίλημμα είναι αν αξίζει το ρίσκο να ελευθερώσουν τον Superman για να αντιμετωπίσουν το νέο κίνδυνο. Η ιστορία του Injustice 2 είναι ακόμα καλύτερα γραμμένη και δομημένη απ’ότι στο πρώτο μέρος, κάτι που κάνει το story mode μία εμπειρία που θα σας ανταμείψει για το χρόνο που θα ξοδέψετε σε αυτό.

Gameplay

Ο χειρισμός δεν έχει αλλάξει από το πρώτο παιχνίδι, κάτι ευτυχές, αφού ως γνωστόν ότι δουλεύει καλά δεν το πειράζουμε χωρίς λόγο. Αντίθετα από τα «μεγάλα ονόματα» του είδους, εδώ δεν έχουμε combos που μπορεί να εκτελέσει μόνο… η θεά Κάλι! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι εκτός από τα απλά, που είναι προσιτά σε όλους, δεν υπάρχουν και πιο σύνθετα ώστε να ανταμείψουν τους έμπειρους beat’em up players. Ακόμα όμως και οι τελείως αρχάριοι μπορείτε να απολαύσετε τις μάχες, δοκιμάζοντας random συνδυασμούς και ανακαλύπτοντας νέες κινήσεις, αν δε θέλετε να «μελετάτε» λίστες. Φυσικά κάθε χαρακτήρας έχει όχι μόνο ξεχωριστές ειδικές δυνάμεις, αλλά και μοναδική απεικόνιση ακόμα και των πιο απλών κινήσεων, ώστε να ταιριάζουν στην προσωπικότητα και στην ιστορία του.

Πλησιάζοντας τον αντίπαλο, μπορείτε να εκτελέσετε ένα προκαθορισμένο -μέτρια ισχυρό- combo με ένα πλήκτρο, όμως αυτό δεν θα πετυχαίνει για πάντα, και μετά από 1-2 φορές θα σας μπλοκάρει, αναγκάζοντας σας να παίξετε τίμια. Γεμίζοντας μία μπάρα στο κάτω μέρος της οθόνης, όσο παίζετε, μπορείτε να την επενδύσετε σε ένα πανίσχυρο πολλαπλό combo, που μάλιστα έχει το δικό του «σεναριακό» animation για κάθε χαρακτήρα ξεχωριστά! Προσέξτε μόνο να είναι σε σχετικά «idle» στάση ο αντίπαλος για να πετύχει και να μην ξοδέψετε την ενέργεια σας άσκοπα. Όμως και οι ίδιες οι πίστες είναι σύμμαχοι σας, με σημεία όπου μπορείτε να ρίξετε τον αντίπαλο, με αντικείμενα που μπορείτε να του πετάξετε, κτλ.

Κάτι ακόμα που επιστρέφει από το πρώτο παιχνίδι είναι τα clashes, δηλαδή οι στιγμές που βρίσκεστε σε «κόντρα» με τον αντίπαλο. Με τη σωστή επιλογή πλήκτρων βγαίνετε νικητής, και μάλιστα με bonus μία μικρή αναπλήρωση του μετρητή υγείας. Όσο για τον ίδιο τον μετρητή, αυτός έχει δύο επίπεδα: την ασπίδα και την υγεία. Όταν ένας μαχητής χάνει την ασπίδα, ενεργοποιείται ένα σύντομο taunt animation, με παύση του gameplay, ώστε να προλάβει να ανακάμψει πριν συνεχίσει μόνο με την υγεία του.

Ένα νέο στοιχείο στο Injustice 2, που έχει διαφημιστεί αρκετά, είναι η παραμετροποίηση του εξοπλισμού για κάθε χαρακτήρα. Είναι εκπληκτικά εκτενές το customization (για fighting game), με τη δυνατότητα να επιλέξετε ξεχωριστά κάθε κομμάτι της στολής (κράνος, πανοπλία, γάντια, παντελόνι, όπλο). Κάθε κομμάτι, σας δίνει από ένα μοναδικό bonus στη δύναμη, την υγεία, την άμυνα, ή και την ειδική ικανότητα σας. Όσον αφορά τις ίδιες τις εμφανίσεις, υπάρχουν αρκετά skins, κάποια από τα οποία ξεκλειδώνετε παίζοντας, ενώ άλλα είναι διαθέσιμα για αγορά μέσω microtransactions, από το Playstation Network και το Xbox Live. Μάλιστα ο κάθε χαρακτήρας έχει πολλαπλά loadouts, ώστε να επιλέγετε εύκολα τις αγαπημένες σας εμφανίσεις πριν από κάθε μάχη.

Το roster του παιχνιδιού περιέχει 27 χαρακτήρες, που μπορείτε να αυξήσετε στους 29 κατεβάζοντας τους Brainiac και Darkseid προς 6€ τον καθένα, και 12 πίστες συνολικά. Εννοείται πως έχουμε να περιμένουμε κι άλλους μαχητές, που θα διατεθούν σταδιακά ως DLC, όχι μόνο από το σύμπαν της DC αλλά και από τον κόσμο του Mortal Kombat! Φυσικά εκτός από τους μεμονωμένους αγώνες και το story, υπάρχουν και πολλά multiplayer modes, τόσο τοπικά όσο και online, μαζί με επιλογή για δημιουργία και συμμετοχή σε guilds.

Γραφικά & ήχος

Αν και τα γραφικά του πρώτου παιχνιδιού ήταν ήδη πολύ καλά, στο Injustice 2 έχουν υποστεί σαφή βελτίωση ώστε να συμβαδίζουν με τις next-gen απαιτήσεις. Η ευκρίνεια των textures είναι εξαιρετική, ειδικά στις cutscenes με τα κοντινά πλάνα, οι οποίες είναι εξ ολοκλήρου σχεδιασμένες με τα in-game γραφικά. Τα particle effects των superpowers είναι φωτεινά και ισχυρά, αλλά παράλληλα πιστά στον κανόνα της DC και όχι υπερβολικά, όπως συνηθίζεται στα fighting games. Το δε animation είναι πάντα ομαλό, ακόμα και στις περίπλοκες σκηνές, κάτι απαραίτητο σε ένα παιχνίδι που ακόμα και τα κλάσματα δευτερολέπτου είναι θέμα… ήττας ή νίκης.

Ούτε ο ήχος όμως απογοητεύει. Τα ηχητικά εφέ δίνουν το δικό τους ρεσιτάλ, στα φυσικά χτυπήματα και στα ενεργειακά. Τα τελευταία μάλιστα έχουν μεγάλη ποικιλία, ανάλογα με το είδος τους αλλά και τον χαρακτήρα από τον οποίο προέρχονται. Αλλά και οι ομιλίες είναι πάρα πολύ καλές, αν και υπάρχουν ελάχιστα γνωστά ονόματα, όπως C. Thomas Howell (Criminal Minds) και Jeffrey Combs (Deep Space Nine). Φυσικά μαζί τους ο Kevin Conroy, που έχει δώσει φωνή στον Batman σε πάμπολλα animations, αλλά και σε όλα τα Arkham games!

In league with justice

Το Injustice 2 είναι ένα ιδιαίτερο beat’em up που ξεφεύγει αρκετά από τα συνηθισμένα. Χωρίς να καταφεύγει στην υπερβολή, καταφέρνει να προσφέρει κινήσεις και εφέ που μας αφήνουν με τα μάτια ορθάνοιχτα και τη γλώσσα έξω. Ποντάρει στον άψογο χειρισμό, στο γεγονός ότι είναι πιστό στους χαρακτήρες της DC, και στο καλοδουλεμένο σενάριο, που μπορεί να σταθεί από μόνο του ως μία αξιοπρεπής animated ταινία! Μην το προσπεράσετε με τίποτα…

Ανάπτυξη: NetherRealm Studios Έκδοση:Warner Bros. Interactive Διάθεση: Zegetron

The post Injustice 2 Review appeared first on gameslife!.

Keywords
Τυχαία Θέματα