Goo Saga HD Review

To Goo Saga είναι ένα χαριτωμένο platformer για tablets/κινητά που πρόσφατα απέκτησε στο Steam port και για PC. Πέρα από την προσεγμένη παρουσίαση και το casual gameplay, o τίτλος παρουσιάζει επιπρόσθετο ενδιαφέρον λόγω των ελληνικών καταβολών της ομάδας ανάπτυξης. Η Toka Loka Games δραστηριοποιείται στο Νέο Ψυχικό και διαθέτει μικρό αλλά πολύ δραστήριο εννεαμελές δυναμικό Ελλήνων developers

που ευχόμαστε ολόψυχα να μας απασχολήσουν στο προσεχές μέλλον ξανά.

Στο Goo Saga HD υποδυόμαστε μια τεχνητή μορφή ζωής με μορφή γλίτσας που ξαφνικά νοιώθει την ανάγκη να γνωρίζει τον δημιουργό της. Ο Goo (το όνομα του ήρωα μας) θα πρέπει να περιηγηθεί στα υποβρύχια δωμάτια μιας άγνωστης βάσης και να αντιμετωπίσει κάθε λογής παράξενα πλάσματα.

Αυτό που τραβά αμέσως τα βλέμματα είναι ο καλαίσθητος εικαστικός τομέας. Παρόλο που τα γραφικά είναι απλοϊκά, αποδίδουν μια ξεχωριστή, καρτουνίστικη αισθητική. Οι φωτισμοί από τις λάμπες βολφραμίου, η σταδιακή χρωματική διαβάθμιση των blobs και τα sprites των εχθρών και των bosses, αποδίδονται εξαιρετικά και δημιουργούν ένα όμορφο οπτικά αποτέλεσμα. Η αύξηση της ανάλυσης τελικώς λειτούργησε προς όφελος του τίτλου.

Η γλίτσα μπορεί να τροποποιήσει την «πυκνότητα» της, διαφοροποιώντας με αυτόν τον τρόπο και κινητικότητα της. Οι τρεις, διακριτές καταστάσεις ορίζουν την φυσική μορφή της μπάλας σε φουσκωμένη, ελαφρώς φουσκωμένη και ξεφούσκωτη, με την μετάβαση σε αυτές να πραγματοποιείται απλά με τα πλήκτρα πάνω-κάτω του d-pad. Ένα ξεφούσκωτο Goo είναι αργοκίνητο αλλά μπορεί να σφηνώσει σε περιορισμένους χώρους και στενές σωληνώσεις. Στο αντίποδα, με μια φουσκωμένη μπάλα κινείστε γρηγορότερα και τα άλματα σας θα είναι ψηλότερα.

Η στιγμιαία αυτή μεταμόρφωση είναι ένας απλός αλλά έξυπνος μηχανισμός που παρουσιάζει μεν ενδιαφέρον αλλά παραμένει σε μεγάλο ποσοστό ανεκμετάλλευτος , λόγω μικρής ποικιλίας στον σχεδιασμό των επιπέδων. Έπειτα η ελαστικότητα του χαρακτήρα δεν έχει τόσο μεγάλο αντίκτυπο στην δυναμικότητα της κίνησης μεταξύ των δύο ενδιάμεσων φουσκωμένων καταστάσεων. H αλλαγή δεν αναπαρίσταται καλά – καλά στο sprite του ήρωα, που φαίνεται ελάχιστα πιο διογκωμένο στην πλήρη του ανάπτυξη. Ούτε όμως και η φυσική προσαρμόζεται ανάλογα και η ευελιξία του Goo τελικώς παρουσιάζει ελάχιστες διαφορές που περνούν μάλλον απαρατήρητες. Πέρα από το να φτάσετε μερικά υπερυψωμένα blobs, δεν θα σας απασχολήσει ιδιαίτερα η σύσταση του χαρακτήρα.

Η ολοκλήρωση ενός επιπέδου στον κόσμο του Goo Saga ξεκλειδώνει τους τρόπους λειτουργίας Survival και Time Trial (εφόσον συγκεντρώσετε συγκεκριμένο αριθμό από blobs) τα οποία εφόσον ολοκληρωθούν χαρίζουν τους πολυπόθητους κρυστάλλους, την νομισματική μονάδα του τίτλου που έχει διττό ρόλο: αφενός αγοράζουν αναβαθμίσεις στον Goo, αλλάζοντας την συνολική του ζωή ή ανεπαίσθητα την ταχύτητα και τα άλματα του, αφετέρου είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσετε το πραγματικό φινάλε του παιχνιδιού.

Δεδομένου της φύσης του τίτλου, δεν θα μπορούσαμε να ζητήσουμε κάτι παραπάνω. Η συνολική παραγωγή είναι επαγγελματικού επιπέδου, το gameplay είναι ευχάριστο και η διάρκεια του είναι παραπάνω από ικανοποιητική – αν λάβουμε υπόψη και την χαμηλή τιμή διάθεσης του παιχνιδιού. Τα 20 επίπεδα προσφέρουν κλιμακωμένη δυσκολία που θα ζορίσουν ακόμα και τους πιο έμπειρους, ενώ ο παρεχόμενος level editor υπόσχεται εξτρά μακροζωία στον τίτλο. Το Goo Saga HD είναι ένας ολοκληρωμένος, τίμιος casual τίτλος που αξίζει την προσοχή σας.

Ανάπτυξη: Toca Loka Games Έκδοση: Toca Loka Games Διάθεση: Steam

The post Goo Saga HD Review appeared first on gameslife.

Keywords
Τυχαία Θέματα